Okolju prijazni avtomobili

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.998
9.110
113
Pri Atmosfercih je Franci Verdenik lepo razližil, da na kitajskih crash testih ni enaka šasija kot v nadaljni proizvodnji. Čakam samo da nekoga dobijo na limance. Verjamem, da ne vsi, sigurno ne prvih nekaj renomiranih, ala Volvo. Zagotovo pa se nekateri zavoljo nižanja stroškov tega poslužujejo.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
867
150
43
Tole:
a0f03bb9b791944decbd-nesreca.jpeg

... pri rikši ne vidim sproženih airbagov, a jih sploh ima? Pri drugem se ne vidi druge strani kjer je očitno počil, vsekakor nima osovine zmaknjene kot jo ima leapmotor, je pa zadaj levo konkretno poseden tako da vprašanje kako je na drugi strani. Je pa res da ICEji imajo spredaj motor, tale jajc ima kavni mlinček pa kolesa čisto na previsu, tako da zamik je logičen. Ima pa tadrug sprožene airbage, tako da domnevam da je trk vseeno bil za totalko samo s te fotke se ne vidi. (skratka oba sta ekonomsko totalka)
Treba je upoštevati tudi, da se bomo po novem zaletavali z 2+tonskimi avtomobili, ne več z 1,3 tonskimi. 700kg dodatno pomeni kar veliko energije pri malo večji hitrosti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.937
14.582
113
dejansko je najbolj pošteno dajanje vlog in potem subvencij do nekega datumu.. tu potem ni spekulacij in je zadeva jasna tudi leto vnaprej... ...tako pa ko zmanjka pač zmanjka lahk odaš v torek ali sredo, ali pa nasldnjo soboto pa še bo, razen če je dež... če veste kaj mislim.

za recimo net metering ni bilo taka drame ravno zaradi datumske meje...vedlo se je 1.1. je fertig , fine, vege ...

• Všeč mi je
Reactions: igi

igi

Guru
13. okt 2007
5.903
1.439
113
Celje
In sedaj se bo pojavilo "združenje EV kupcev", ki bo vložilo tožbo, da nis(m)o bili dovolj seznanjeni s pogoji, da so bile reklame zavajujoče... Nekaj v stilu kot pri kreditih v švicarskih frankih :evil: .

• Haha
Reactions: mosseero

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.937
14.582
113
ma ja, sej je dvorezn meč, subvencija pač ni bila mala, sploh pri malčkih..ti je pokrilo 40% investicije, to pač ni tako en postanek v šparu!?!?

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
867
150
43
Kakorkoli, ampak malo je pa neokusno folk puščati v popolni negotovosti kaj bo v prihodnje. Naj rečejo, da je s subvencijami dokončno konec in bomo vsaj vedeli pri čem smo.

• Všeč mi je
Reactions: igi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.591
15.139
113
kod Džej-Zija
dejansko je najbolj pošteno dajanje vlog in potem subvencij do nekega datumu.. tu potem ni spekulacij in je zadeva jasna tudi leto vnaprej... ...tako pa ko zmanjka pač zmanjka lahk odaš v torek ali sredo, ali pa nasldnjo soboto pa še bo, razen če je dež... če veste kaj mislim.

za recimo net metering ni bilo taka drame ravno zaradi datumske meje...vedlo se je 1.1. je fertig , fine, vege ...
Seveda ne, ker net metering ne deluje v smislu enkratne subvencije, za katero je na voljo omejen fond. Zato to ni ravno primerljivo s trenutno situacijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.937
14.582
113
no to zdaj dlakocepimo...na kak mesec ali dva natančno se da ocenit, kolk avtov se proda in podobno, marca bi lahko gladko rekli, da 1.9. se zadeve zaprejo pa rešeno, če bo več se subvencij se požre, če bo manj se da za lokalno železniško postajo, ali pa v električno jahto od šefa borzena... :evil:

brez drame.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.873
3.098
113
Kakorkoli, ampak malo je pa neokusno folk puščati v popolni negotovosti kaj bo v prihodnje. Naj rečejo, da je s subvencijami dokončno konec in bomo vsaj vedeli pri čem smo.

Ja saj pa to je verjetno jasno, ali ne?

Prvo pogledaš kam janša piha....kontra eko. Jaz sem tu že takoj po volitvah pametoval, da sem zelo prepričan, samo na podlagi tega, da subvencij dolgo več ne bo.

Nonstop trobijo kako so razvojno naravnani. Subvencije za te igrače so ideološko uničevanje denarja.

Potem pogledaš kaj točno je vlada povedala 2 dni nazaj:
- trg je zrel
- proračun je v rdečem
- opazka, da bi subvencije pomenile dobesedno kreditiranje vlade za potrošnike

Torej sešteješ vse skupaj, kaj misliš kaj bo?

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.937
14.582
113
Razpis je bil jasen, problem so bili trgovci, ki so mehko zavajali.
ne, zaključek daleč od jasnega...ko zmanjka...kdaj zmanjka, rezervacije, rešeno vloge, nevloge,???????? imaginarni konec je očitno. ŠE danes ni jasno če je konec, čeprav je zmanjkalo, kao, sam verjetno ni, ker ne vedo..a štekaš, štekate?!?!?

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.937
14.582
113
ceprav osovraženij Hojs Hojs hojs, je pošteno povedal, subvencije se porabljajo za kitajce, in e kolesa, ki nimajo veze z ekologijjo... sicer je zalostno, ker evropejc pač nima e-vozila... še ti "naši" so 3/4 Kitajski. Reality.

spizzavampi

Zelenc'
23. avg 2007
30
0
1
Samo moje mnenje.
Mene je ravno ta nesigurnost pri pridobitvi subvencije odvrnila od nakupa. Po mojem skromnem mnenju, bi ti moral ob podpisu nakupa trgovec upoštevat višino pripadajoče subvencije in na borzenu bi se moral za ta znesek buffer zmanšat. Treba bit realen....7000€ precej vpliva na odločitev o nakupu.

lpe