Sedaj je pa loto.
Brezveze v glavnem.
Od kje pa si to potegnila??
Saj vloga se vlaga on line, a ne?
Kje sploh lahko kiksneš, da vloga ni ustrezna? Narobe prepišeš številke šasije?
Stanje avtomobila po nesreči samo po sebi ne pove, kateri avto je varnejši. Pri sodobnih avtomobilih je prednji del namenoma zasnovan tako, da se pri trku plastično deformira in s tem absorbira čim več kinetične energije. Zato se uporabljajo posebni materiali, npr. TWIP in TRIP jekla za ključne dele....Bolje je, da se zmečka avtomobil, kot da se čim več energije trka prenese na potnike. Včasih so bile slike, ko je avtomobil na videz ostal cel, vsi potniki pa so umrli.Cene in kaj se izplača pustimo ob strani, zanima me varnost glede na to kar sem videl včeraj.
Nesreča (križišče) dveh malih avtov. Eden je bil 10+ let star Citroën (tisti mali, ki je manjši od Clia) in Leapmotor EV (tudi mali) nekje v rangu Citroena, mogoče kak cm manjši. Praktično čelno trčenje, eden nizka hitrost, drug pod 50 km/h sigurno.
Citroën spredaj udarjen, stekla cela, okvir nedotaknjen, avto še vozen. Leapmotor pa popolnoma sesut s steklom in prednjim skrivljenim okvirjem vred. Ena prednja luč je ležala v celoti na tleh kot, da ni bila pritrjena. Zmečkano, nevozno.
A ne gredo ti Kitajci čez enake varnostne teste kot EU avti?
Sem mislil, da smo varnostno napredovali, da se v mestu pri normalnih hitrostih že težko ubiješ. Ampak si ne predstavljam, da bi tale Leap trčil s čim večjim kot je bil mali Citroën.
Samo prenova Jesenic bo stala 150mio. Ce ne bo aneksovOmastili kaj? Koliko je bilo subvencij? 25 milijonov v nekaj letih? S tem še pol železniške postaje ne narediš pri nas.
Ja tu bi koristili vec fotk, ker sumim da ga je (mislim da je tisto Seat Arona, aka dvignjena ibiza, aka polo klasa) zadel z desnim vogalom in tudi seatu tam na drugi strani manjka par stvari. Obema avtoma je očitno varnostna kletka ostala nedotaknjena, moti me ker ni videt sledi sprožitve airbagov pri kitajcu.leap motor so se odprla vrata, kabina cela, to pa je tudi pomembno...če se bo kdo 100ko priheftal v malčka, so tak vsi hin...ni tu znanosti.
Noben problemJaz tudi na javnih filam v veliki večini bp.
Probaj pa tankat na cenejših polnilnicah v kakšnih blokovskih naseljih. Veliko sreče ti želim.