Okolju prijazni avtomobili

luka51

Guru
16. avg 2007
15.395
6.700
113
Ja ker iz baterije si vali strup kjerkoli se peljes…al mislis da opuscano dizle ker je pac zabavno?
Ker baterije rastejo na drevesu? Ko gorijo je zadeva popolno gorenje, torej co2+h2o, vse se seveda brez obremenitev za okolje reciklira.

Aja čakaj, ne.

oziroma čakaj še 1x. V bistu ni panike ker se vse zgoraj opisano dogaja daleč od tvojega nosa, kar pomeni da ni tvoj problem. ou jeah to je to.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA in MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.803
7.469
113
Baterije zagorijo zelo redko in vedno manj bo tega.
Ja vsak gleda na svojo rit, saj daco je tudi v eni drugi temi omenil kako za otroka naredi vse, kaj je tu cudnega?

• Haha
Reactions: Najbolji

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.905
10.941
113
darjan Neki si se ustil, kako da boš ti sam na zeleni energiji, da boš investiral v sončne celice, ki se bodo avtomatsko obračale po soncu, se samoplužile itd, pa en divji zalogovnik/baterije, vse sanje v duhu ekologije, aja ne :sprasujemse: seveda mora v to investirat nekdo drug, ne ti....aja ne, sej res, ti se vozakaš (za zabavo) na štrom izključno zato, ker je zastonj, v trenutku ko bo za plačat te bo ekologija minila in bo neki drugega na tapeti.

Za petek si obljubil izračune za sončno elektrarno z zalogovnikom, ki bo tvoje potrebe po energiji pokrila za 10 od 12 mesecev, dons je ponedeljek pa nekak še ni nič od tebe. Te je minilo, al si prišel do rezultatov, ki ti niso všeč?

• Všeč mi je
Reactions: Robert

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.238
5.249
113
Spet so dizla zakurili....

624546592_881850908094439_2142906636476003167_n.jpg

FOTO: V nesreči na avtocesti dve osebi poškodovani - Lokalec.si https://share.google/RD1VoSSdihuww6EhW

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.003
4.664
113
Baterije zagorijo zelo redko in vedno manj bo tega.
Ja vsak gleda na svojo rit, saj daco je tudi v eni drugi temi omenil kako za otroka naredi vse, kaj je tu cudnega?
V bistvu bo vedno več tega, ker bo vedno več vozil z baterijami in ker se dela na masi in ceni in ne več na kvaliteti in varnosti. Tehnologije baterij ki recimo najmanj "gorijo" se v vozilih ne uporablja (več), ker imajo prenizko energijsko gostoto glede na maso in so predrage za izdelavo. Tehnologije, ki so sedaj v vozilih so vse precej "problematične" kar se tiče požarne varnosti. Tu ni samo kemija problem je tudi izdelava. Za baterijo (celico) ki jo fiksiraš v kovinsko ohišje s trdimi katodnimi/andonimi ploščami gre 50% več denarja in 30% več mase kot za baterije v "vrečkah". Danes so te vrečkaste baterije klasika povsod kjer je namen poceni EV.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.486
2.379
113
Ravnokar peljal za (1 gen nazaj) M5 comp. Ta vonj...ta zvok...ti oblacki iz topov....tega si ne pustimo vzeti! Bomo prej vas EVangeličane z bajoneti v morje....

Robert

Guru
21. jul 2007
2.727
560
113
Tolmin
o paneli na isti kvadraturi proizvajali 2x štroma,
2 X 0 = dvakrat nič ;
Če je oblačno, megleno, ... in če si na lokaciji, kjer je pozimo malo sonca je žalost.
Danes je bilo solidno vreme pa mi je danes dalo 1,5kWh na 1kW montiranih celic.
V naslednjih dneh bo oblačno in sneg in bo pozitivna nula (decimalke).
Poleti, ko bo višje sonce pa bo štroma na pretek.
Torej tudi, če bodo dajali 5x več štroma bom imel v naslednjih dneh pozitivno nulo ;)
Pri meni bodo morda pokrilo samopraznjenje baterij in porabo elektronike - morda ;)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.844
1.431
113
V bistvu ga ima, omejitve omrežja. Rešljivo s kombinacijo s tramvajem, metrojem, pol bi pa komot manjke pokrili z baterijskimi busi. Pa seveda bi mogu bit LPP dosti frekventnejši tudi v obmestne kraje, pol pa mnogo več ljudi ne bi mel argumentov proti JP. Seveda to stane, sam če se že gremo ekologijo.
Itak, in nič hudega, da stane. Stalo bi tudi povečanje frekvence vlakov, pa ga je nujno naredit. Mogoče se bodo leto, dva vozli prazni, ampak ljudje se navadijo.
Omejitve omrežja pa ... V bistvu so preprosto rešljive, sselitvijop remize (kar bi bilo itak edino nrmalno, ker nima smisla, da je na porime lokaciji v skoraj centru mesta. Če tisto prodajo pokrijejo vse stroške nove par km stran, bližje dobrega SN priključka (kar deloma že planirajo s proketom Stanežiče).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.415
8.443
113
pri taščici
Ce ima utisevalec v mislih LFP da se ukinja, me res zanima kaj jo nadomešča?
Kot jaz berem je tega LFP vedno vec.
Je pa res da z nmc /nma dobis lahko do nekje cetrtino več kapacitete ob podobni tezi.