Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.399
7.406
113
Če ti pa tako gre v nos, ker eni tankajo svojga dizla pred odhodom na pot. A ni to še bolj kritično?
eh sploh ne, meni gre v nos edino kurblanje na mestu ali pa ko se peljem za kom.

Pač anti EV tabor se postavi na okope, ker moraš EV polnit na poti do splita. A ne povedo pa, da itak svoje ICEje pa nafilajo kak dan preden gredo na takšno pot. In potem na poti nazaj pa enkrat filajo, enako kot EV, ki se polni vsako noč doma, ali potem na destinaciji.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.471
2.025
113
41
Ta debata se ponavlja, malo ji poide sapa, potem spet nekdo doda gorivo in se vrne še močnejša. Potem ko nas zmoti kak drug dogodek (vojna, cigani...) spet
izgubi zalet, pa se potem ponovno dvigne iz pepela :aplauz:

Če imaš možnost domačega polnjenja in vozilo z več kot 600 km WLTP dosega, ga komot uporabljaš kot prvi avto pri bajti. Spet so možne kake specifične situacije, ampak za 98% ljudi bo to morali biti to no.
Še nekaj tednov in bo 1 leto odkar sem na EV, v tem času bom prevozil 50.000 eur, torej se nimam za ravno hudega zapečkarja. Iz LJ grem skoraj tedensko ali v MS, KP, ZG ali MB pa praktično nikoli ne polnim izven doma.
Naredil sem nekaj daljših tur, recimo do južne Francije in vsake cca 3 ure sem stal za 20 min, kar bi v vsakem primeru.

Ajde, kakih 800km po WLTP pa filanje z 300kW in več - to pa bi potem že imel pogum imeti, tudi če nebi polnu doma...bolj iz vidika komforta, ne pa toliko cene filanja..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.399
7.406
113
Ma kake 600…za 98% bo dovolj 200km dosega, za 2% pa 600…a pozabljamo kaksne poti delajo ljudje povprecno?

• Haha
Reactions: MrDaco

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.471
2.025
113
41
Ne pretiravat, kot pišejo drugi...ne gre se za vsakodnevno vožnjo, ampka za "špice"...ko se gre v Umag na sladoled :)

• Všeč mi je
Reactions: darjan

jezek

Guru
24. jul 2008
5.112
2.215
113
Ne, ne razumeš. NOČEMO EV! Never. Ever. Tako kot ne bom jedel brezglutenskega kruha in rjavega cukra. Ker ni NIČ dobrega v tem.