Okolju prijazni avtomobili

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.908
5.096
113
V bistvu ni tega napisal. Napisal je, da ko rabiš štrom, moraš prisilno v špara. Torej po futer ne greš ko je hladilnik prazen, ampak ko avto tako reče.

Temu našemu kolegu mozak res dramatično degradira iz tedna v teden...
To je od 3000 km v prejšnjem tednu z dizlom.
Prasica je še pri keslu ven špricnil Ker pištola ni pravočasno zaprla. Pol pa je vse smrdelo..

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.468
10.682
113
Res, jaz na to pozabljam, ja... Tale je od sobote, pa prej velikokrat z moje strani povedano...

Tle je Stevie pametno ugotavljal, da je vse simpl. Ok, je naceloma piha v isti rog kot ti, ampak to se ne pomeni, da lahko meni pripisujes neke izjave, ker je treba nekaj komentirat.
Ti so si po tvoje sami krivi, ker so sprejemali napačne življenjske odločitve, remember?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.457
896
113
EU
A ti se nikoli ne naveličaš eno in isto tumbat? Na poti v Split sem z dizlom nekajkrat čakal več kot pol ure, da sem natankal. Seveda je to redko. Enako redko kot se peljem na tako dolgo relacijo. Do splita moram filat enkrat, ker nimam velike baterije. Z dizlom, avtodomom, naredim okrog 500 km in na poti do Splita vedno tankam.
Tega ne razumem? Kako ti je to uspelo z dizlom? Kaj a si se s praznim tankom spontano odliočil, da bo šel v Split na na kufe? :sprasujemse:

Sam z mojim hibridom ko grem v Split, najprej seveda odrinem s polnim tankom, imam dve tankšteli ene 200 metrov od doma. In potem tankam še v Splitu na poti domov (v bistvu kjerkoli in kadarkoli), ko sem prevozil kar nekaj km po Splitu in izven Splita do plaž. Torej ni mogoče, da bi tankal na AC na poti do Splita (in imam samo 42 L tank) in ne razumem, zakaj si ti to počneš z dizlom?!? :bonk:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.399
7.406
113
NekdoK da odrines s polnim keslom moras vseeno iz “prej” tankat…ali zjutraj, dan prej, ipd…vseeno trosis cas na pumpi zaradi tega da potem med potjo ne rabis. EV pa ne rabi prej na javno polnilnico, ampak sele na poti

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.812
8.142
113
Ti so si po tvoje sami krivi, ker so sprejemali napačne življenjske odločitve, remember?

Napacne si ti rekel. Jaz samo pravim, da je vsak rezultat svojih odlocitev. Ce pa jim delajo preglavice take ali drugačne, potem pa zna biti, da so bile napacne, da.

Tudi tukaj se vsi lepo s stevijem torej strinjamo, jaz nisem naredila ali sprejela nobene odlocitve, ki je ne bi lahko slehernik. Simpl. Lahko bi vsak...

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.457
896
113
EU
NekdoK da odrines s polnim keslom moras vseeno iz “prej” tankat…ali zjutraj, dan prej, ipd…vseeno trosis cas na pumpi zaradi tega da potem med potjo ne rabis. EV pa ne rabi prej na javno polnilnico, ampak sele na poti
Hočeš povedati, da se moraš na daljšo pot odpraviti pripravljen, da potem nimaš dodatnih težav s postanki ipd.?:cowboy:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.401
2.500
113
Tudi tukaj se vsi lepo s stevijem torej strinjamo, jaz nisem naredila ali sprejela nobene odlocitve, ki je ne bi lahko slehernik. Simpl. Lahko bi vsak...

Ne trosi neumnosti in ne zavajaj. Da se gre človek tvoje udobje, si mora prvo kupit vse eko igračke.
Torej ev, črpalka, paneli, po možnosti baterija, .... In to stane ogromno. Ti si očitno loaded da nisi to vzela na puf, 95% ostalih se bo za to udobje, šparanje in brezplačno polnjenje zapufalo do gurgla.
Šele po vsem tem pufu pridejo na vrsto davčne ugodnosti in subvencije in klatenje izjav v tvojem stilu....kako je tebi lepo udobno, ker ne rabiš zunaj ob kablu pol ure stati

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in NekdoK
22. jul 2007
14.589
2.312
113
125
V bistvu ni tega napisal. Napisal je, da ko rabiš štrom, moraš prisilno v špara. Torej po futer ne greš ko je hladilnik prazen, ampak ko avto tako reče.

Temu našemu kolegu mozak res dramatično degradira iz tedna v teden...
To je podobno temu, ko si nekateri nabavijo psa, da imajo potem razlog da gredo na sprehod.
Vsaka podobnost z EV je naključna.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.399
7.406
113
Zakaj prisilno v spara? Napisal je da se zdruzi nakup s filanjem. Vecina familij ima dolocen dan kdaj ae gre po tedenskih nakupih…

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.468
10.682
113
Ne trosi neumnosti in ne zavajaj. Da se gre človek tvoje udobje, si mora prvo kupit vse eko igračke.
Torej ev, črpalka, paneli, po možnosti baterija, .... In to stane ogromno. Ti si očitno loaded da nisi to vzela na puf, 95% ostalih se bo za to udobje, šparanje in brezplačno polnjenje zapufalo do gurgla.
Šele po vsem tem pufu pridejo na vrsto davčne ugodnosti in subvencije in klatenje izjav v tvojem stilu....kako je tebi lepo udobno, ker ne rabiš zunaj ob kablu pol ure stati
Drugač, če kupiš avto na keš in ga voziš njegovo življenjsko dobo, vmes pa namest da plačuješ puf za avto daješ za avto na stran, imaš lahko potem njeno igračko brez pufa. Enako velja za TČ, SE itd.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.908
5.096
113
Ja ker ne morejo iz tega, da gredo avto polnit ko je čisto prazen in se posebej peljejo na črpalko.

Vsi, ki vozimo električne avte pa vemo, da se avto lahko polni ko stoji na parkirišču pred trgovino, nekje v mestu ko gremo na kosilo večerjo, doma ponoči ko ga ne rabimo.
Pred službo ko delamo....

Saj možnosti je še vedno dovolj.
Kakšne resne firme, že ponudijo svojim zaposlenim, če imajo elektrarno in presežke da napolnijo avte čez lep sončni dan ko stojijo pod solarnim nadstreškom.

Ampak ne se skrbeti, lepo vi polnite dizel, bencin v svoje konjičke, da se nam ne zgodi prehitro kakšna Anglija in cestnine na Prevoženih kilometer.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.093
754
113
Kras
www.mtl.si
Evo, spet nekaj strani nakladanja in prepričevanja vseh v svoj prav.
Da bi pogledali malo od daleč in pustili drugim, da jim je všeč druga stvar, ni možnosti. Ali 0 ali 1 in kdor ni z mano, ga je treba pobiti.
Ekstremneži v vsem. Dobro vam gre.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.401
2.500
113
Zakaj prisilno v spara? Napisal je da se zdruzi nakup s filanjem. Vecina familij ima dolocen dan kdaj ae gre po tedenskih nakupih…

V resničnem svetu izgleda tako:

Odpreš hladilnik, ugotoviš da bo treba počasi v tegovino. Si rečeš, čez 2 dni imam zvečer čas in grem takrat

V EV svetu sodeč po vama genialcema pa gre tako:

U Mejduš, auto moram nafilat, grem v Špara

In potem se vama ne zdi čudno, da noben noče živeti v ev svetu?

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

mtl

Guru
19. jul 2007
11.093
754
113
Kras
www.mtl.si
Morda še ena informacije za zagrete sovražnike bencinskih črpalk. Verjetno živite v velemestih, kjer samo gledate, da vsa kdo ne oropa ali izprosi enega eura. Upam, da vam ne bo glave razneslo od te nerazumljive možnosti.
Morda se malo ustavite na lokalnih bencinskih na podeželju in poglejte, kaj se dogaja tam. V bistvu se dogaja skupno življenje, folk debatira, spije pijačo, itd. Ampak ne, to ni možno, da je nekomu pa všeč iti na bencinsko in tam morda izgubi še celo več čas, kot ga vi s polnenjem EV.
Samo je razlika, ki se jo precej dobro opazi. Recimo, EVjaši tapkate po telefonih ali sedite v avtih in buljite v telefon, ko se fila, nekateri ICEjaši pa zabijejo dlje časa na bencinski, ampak noben ni na telefonu, temveč se pogovarjajo, debatirajo.
Samo v razmislek.
Sem pa vesel, da ste vi zelo veseli in je to en od najboljših argumentov za EV, da vam ni treba več na bencinsko.
No, meni gre pa na živce filanje EVja vsak dan, ampak ja, sem čuden. :valjamse:

PS: To sem podal samo kot primer, tako da mi ni treba sedaj dokazovati, kako je pa to izjema in nimam pojma. Je izjema v velemestih, na podeželju pa počasi postaja pravilo, ker se nekateri bari in gostilne zapirajo in ostane le še bencinska. V bistvu mi pa dol visi, mi je pa prav zabavno brati popolnoma bedaste argumente za EV ali ICE. Ampak ja, očitno so možgani sposobni sproducirati vse možne neumnosti.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.457
896
113
EU
Mater si pameten!
Kako velik ima tipičen avtodom standardni rezervoar? Najbrž tam okoli 90 l, lahko seveda tudi manjši, ali pa večji glede na različne možne kombinacije. Če voziš 110–120 km/h po AC in si polno naložen je poraba približno 12–14 l/100 km, to je pol tam nekje za ene 600–700 km dosega, če ima 70 l tanka pa nekje 500–600 km. Zakaj točno se on potem rabi tolikokrat ustavljati na AC do Splita? Do katerega je iz LJ 450 km bdv. Tu ni nobene logike :sprasujemse:
Napolne enkrat na štartu na poti tja in potem enkrat na poti nazaj, vse direkt v Splitu.

Sploh ne vem, zakaj se tu avtodom izpostavlja kot nek problem? Kako daleč pa prideš s polno baterijo pri električnem avtodomu? Tudi toliko kot dizelaš?