Okolju prijazni avtomobili

Steve

Guru
13. avg 2007
10.372
2.452
113
Ta graf je Porsche sproduciral 2019. Ni se dobro postaral.....
Screenshot_20251104-191118.png

In medtem, ko nas politično - medijski kompleks prepričuje o izumiranju ICE, BMW proda rekordno število V8 modelov:valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: novaa

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.443
12.897
113
tu je catch, ti se mal pelješ naokoli narediš 15 km in si ustvariš mnenje... ja tako je pri ICE, ker veš kje in kako boš in koliko boš tankal.
Pri električarju da si ustvariš pravo menjnje je pa lastniška izkušnja, kako bo z polnjenjem, katere so v reali kompatibilne javne polnilnice, kako je z appi, kako se obnaša polnjenje in rokovanje in podobnoe fore ki ti krojijo žalostno življenje. Tu je glavni catch električarja. Na konc daš vseeno 45kilo... Povprečnež mora 5 let na stran dajat da si to privošči...

Lahko pa sicer skoćiš pa bo kar bo. To je tudi opcija. Pač vsak je drugačen.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.316
7.398
113
Ja, enako. Tudi on bo potem postal EV lover, ko bo prešel. Zdaj je pač ICE lower in pač iz inata kontra EV.

Če spremljaš časovnico pisanja; prvo EV nimajo dovolj velikih baterij, potem EVji se prepočasi filajo, potem problem je priklopna moč...na koncu pa, ker ostalih argumentov več ni, pa od kod bo prišel štrom...a zaenkrat še nikoli ni bili problema s štromom pri nas :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.439
7.551
113
tu je catch, ti se mal pelješ naokoli narediš 15 km in si ustvariš mnenje... ja tako je pri ICE, ker veš kje in kako boš in koliko boš tankal.
Pri električarju da si ustvariš pravo menjnje je pa lastniška izkušnja, kako bo z polnjenjem, katere so v reali kompatibilne javne polnilnice, kako je z appi, kako se obnaša polnjenje in rokovanje in podobnoe fore ki ti krojijo žalostno življenje. Tu je glavni catch električarja. Na konc daš vseeno 45kilo... Povprečnež mora 5 let na stran dajat da si to privošči...

Lahko pa sicer skoćiš pa bo kar bo. To je tudi opcija. Pač vsak je drugačen.
Zato pa za tak avto kupiše Passata 2,0 tdi in rečeš; ko vas jebe....

• Všeč mi je
Reactions: novaa in sajkek

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.393
10.607
113
Ja, enako. Tudi on bo potem postal EV lover, ko bo prešel. Zdaj je pač ICE lower in pač iz inata kontra EV.

Če spremljaš časovnico pisanja; prvo EV nimajo dovolj velikih baterij, potem EVji se prepočasi filajo, potem problem je priklopna moč...na koncu pa, ker ostalih argumentov več ni, pa od kod bo prišel štrom...a zaenkrat še nikoli ni bili problema s štromom pri nas :)
Ja, seveda, vse to si od mene prebral. Nisem nikakršen ICE lover, samo meni je avto samo da pridem brez čim manj kompliciranja iz točke A na točko B za čim bolj optimalno ceno. Dokler mi to nudi ICE bo to ICE, ko bo to EV bo EV ali pa kaj drugega. Če bi imel možnost sončne elektrarne in net meteringa bi bil že zdavnaj EV lover. Torej, jaz ne problematiziram tvoje ljubezni do EV, ampak tvoje prepričanje da si s tem ekološki, kar pa niti od zelo daleč gledano ni res. Ekološki si samo če varčuješ z energijo, v vseh oblikah, ter začneš uporabljat avto samo v nujnih primerih, kjer pa ti z vozakanjem kar tako padeš na celi črti v smislu ekologije.
In moj edini argument ni niti pod razno proti EV, ampak proti vsenaštrom maniji, ker znam seštevat in vem, da niti približno nimamo kapacitet za vse to napajat. Se bo moralo nekaj korenito spremenit na področju proizvodnje, distribucije in hrambe električne energije, da bo to možno. Sicer pa tebi kaj pisat je ko bi pisal bukvi na Pohorju, pa še bukvi bi po mojem prej prebilo.

• Všeč mi je
Reactions: zakon in mosseero