Okolju prijazni avtomobili

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.520
4.875
113
Vinfast Ima kar veliko porabo elektrike na 100 km.
Rang 18 kwh pri VW je pri njih 25 kwh +
Testi Nemških novinarjev

bev

Majstr
25. apr 2017
485
319
63
Sem... Vedoč, da sem si prebrala o zanesljivosti Vinfasta, preden sem komentirala, lahko se enkrat preberes komentar.
Žal jaz neke silne kvalitete oziroma zanesljivosti ne vidim v evropskih EVjih. Edina resna razlika je pricetag. Koliko je pa clovek pripravljen plačati za to, da se ga ima za norca, zavito v lep PR "za tebe samo najboljše", je pa na strani posameznika.
3 mesece nazaj sem kupu nemca za 50k pred subvencijo. Da bi izbral Y za enako ceno mi na misel ni padlo. Bi morala biti 15k cenejša.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.337
7.744
113
Je pa žalostno to, da taki posamezniki vplivajo na odločitve drugih ljudi in jih potunkajo v drek, sami pa ne delajo tistega, kar pridigajo, torej recimo kupijo kitajca ali Vinfast. Si že živela s kakšnim kitajcem par dni? Dvomim. Se ne motim ne?

Tukaj ste sli z menoj cez celo proceduro. Kitajcev se danes skoraj nobenega ni pri nas. Vsi v prihodu. Lani še manj. Žal... In bi tudi pol povedala, kaj je pa kaj ni OK, pa kok me stane. Kot zmeraj...

Ce pa ze delim, naj povem, da mi je dopust resil 3008, dizel, za katerega tocno vem, koliko preventiva stane (ki je še vseeno bistevno manj kot kurativa), ker mi 2 leti star VAG ICE ni vzgal. Bom ti pa na besedo verjela, da ima asistencne sisteme perfektne, ce se uspe z mesta premakniti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.337
7.744
113
Tukaj ste sli z menoj cez celo proceduro. Kitajcev se danes skoraj nobenega ni pri nas. Vsi v prihodu. Lani še manj. Žal... In bi tudi pol povedala, kaj je pa kaj ni OK, pa kok me stane. Kot zmeraj...

Ce pa ze delim, naj povem, da mi je dopust resil 3008, dizel, za katerega tocno vem, koliko preventiva stane (ki je še vseeno bistevno manj kot kurativa), ker mi 2 leti star VAG ICE ni vzgal. Bom ti pa na besedo verjela, da ima asistencne sisteme perfektne, ce se uspe z mesta premakniti.

Ker ne morem dodajati:

Osebne prigode sicer so zgolj osebne prigode. Kljub vsemu verjamem, da VAG zna narediti avto, s katerim se lahko voziš. Kljub pardnevnim drugacnim izkusnjam posameznika.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.265
2.268
113
Jaz sem načeloma zelo odprt za različne znamke, ampak da bi kupil zdaj v tem trenutku kitajca, mi na kraj pameti ne pade. Zakaj? Ker so vsi od včeraj in so glede zanesljivosti, servisa in prodajne vrednosti kot rabljen avto kompletni blackbox.
Pa bi ga rad kupil, samo zato da našim proizvajalcem pokažem fakju. Zato sem raje kupil japaneza.

Njihove težave danes niso zaradi kitajcev, zelenih nebuloz ali Uršule.
Z nešteto idiotizmov, ki nam iih prodajajo zadnja leta za vedno večjo ceno, so si grob začeli sami kopati. Vse ostalo je samo prišlo on top in povečalo luknjo.
Ker njihov glavni problem danes ni eu regulacija ali evji, ampak dejstvo da raja več ne kupuje toliko njihove avtomobile.
In ne pozabit....ko so se zelene pravljice na ravni EU začele, jih je večina še dodatno podpirala in podpihovala.
Ni bilo niti enega ki bi rekel....čakaj malo, to pa ne vem če bo tako šlo in tako hitro.
Šefa Toyote, ki je že takrat rekel da on ne vidi sveta, kjer bi bil delež ev večji kot 30% so razglasili kot podkupljenca naftnega lobija. Kdo je imel prav zdaj mislim da ni več dvoma

• Všeč mi je
Reactions: mtl in NekdoK

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.872
7.316
113
Pozna kdo statistiko koliko ljudi povprecno kupi avto z namenom da ga proda cez par let? Ker imam obcutek da se tu menimo o nerealnih stvareh iz terena; 200kmh do korcule, menjava avta na 2 leti, po moznosti prodam za vec kot sem ga kupil, 1000km poti v eno smer, 100k km letno, avto vedno poln sopotnikov 200cm, ipd

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.655
1.631
113
Tiste, ki menjavajo avte na dve leti, dejansko boli patka za izgubo vrednosti.
Oni menjajo, ker lahko.

Nič novega na avto trgu.
Kdor ima, pač ima. Od slednjih itak živi cel "premijski" segment avto industrije.

• Všeč mi je
Reactions: darjan