Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.493
7.095
113
V tem času so merilniki zabeležili hitrost kar 1,9 milijarde osebnih vozil in izkazalo se je, da jih je velika večina, natančneje 83 odstotkov, vozila z manj kot 130 km/h, deset odstotkov je nekoliko močneje pohodilo plin, a tudi ti so se držali hitrosti med 130 in 140 km/h, le en odstotek voznikov pa je bilo hitrejših od 160 kilometrov na uro.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.150
6.356
113
Nekdo ki nikoli ni bil v Nemčiji, tej laži z lahkoto verjame. Pač nevednemu to ne moreš zamerit.
No jaz sem se tam vozil med 150 in 160 in sem se neprestano umikal hitejšim za menoj. Ampak ja, če v slovenskih novicah tako piše potem bo že tako.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.036
2.957
113
Vidva sta se vozila po severni Nemčiji ali pa zelo dolgo nazaj.
Se ne spomnim točnega procenta ampak bilo je precej čez 50% odsekov vseh avtocest, ki so imeli redne omejitve. Tako na pamet do Munchena in Salzburga je mogoče par 10km brez omejitve, malo več do Nurnberga iz Passaua.

Pa tudi dirkačev ni več toliko kot včasih, jih je cena goriva streznila in se šparovni vozijo med kamioni, oni "razsipniški" pa s 140 prehitevajo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.150
6.356
113
Vidva sta se vozila po severni Nemčiji ali pa zelo dolgo nazaj.
Se ne spomnim točnega procenta ampak bilo je precej čez 50% odsekov vseh avtocest, ki so imeli redne omejitve. Tako na pamet do Munchena in Salzburga je mogoče par 10km brez omejitve, malo več do Nurnberga iz Passaua.

Pa tudi dirkačev ni več toliko kot včasih, jih je cena goriva streznila in se šparovni vozijo med kamioni, oni "razsipniški" pa s 140 prehitevajo.
Lani sem se vozil po celi bavarski. Tako da vem. So omejitve, pred mesti, jasno označene s svetlobnimi tablami. Je pa še vedno velik del brez omejitev.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.036
2.957
113
Veš ti moj, saj veš kaj.

Kot sem zgoraj napisal - Salzburg-München ni 50 km brez omejitev. Vsak breg dol, vsak ovinek, .... omejitev. Svetlobne table so še dodatna omejitev.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.631
7.262
113
Ocitno alter veleumi vejo bolje kot uradne meritve policije. Zivi bili pa videli

So te meritve upoštevale tudi šleparje, ali je poseben ai mehanizem kateri upošteva vse mogoče dejavnike, od tipa vozila do vremenskih razmer? :valjamse:

Že pri nas če daš tempomat na 130 te bodo kar konstantno prehitevati. Ti pa tudi šleparje in nedeljske voznike.