Okolju prijazni avtomobili

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
:valjamse:Brez klime avto, pa je to sploh dovoljeno v EU:bonk:
Sej je manjko klime še najmanjši problem pri tem avtu. Dejansko ko ga vidiš v živo oz. na cesti, dojameš da je to ranga rikše. To je nekako rang avta za stare mame za k maši in nazaj 1x na teden, na žalost 30 let star klio to vlogo bolje opravlja v vseh pogledih..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Dejansko je glede ev priklopol boljse urejeno, kot je z vticnicami, katere ima skoraj vsaka drzava druge. CCS pa je standard

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.442
6.955
113
Pač ne poznaš horeca segmenta. V vseh firmah je poleg potnikov prakticno cela vodstvena struktura s podrocij prodaje, nabave in marketinga dnevno na terenu. Vecina firm je stacionirana po obronkih drzave, posel pa se dela predvsem v Lj in na obali. In ta folk dnevno dela po 400km. In to NE s 110kmh. V tem poslu NI timsov, telefonov, mejlov. Tu je samo osebni kontakt, ura klanja v pisarni, nato kafana, ponovi vajo 4x, nato gostilna, zidanica, kupleraj.....ponovi vajo....

Sem rekla, da potniki s titulo ne sodijo zraven. Temu se pac pri nas rece potnik, ne glede kateri naziv mu pripneš.

• Všeč mi je
Reactions: vogel

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.442
6.955
113
Ne to se pravi, da biznismen, ki ima v opisu nalog, kar si ti zdele nacel, je potnik. Ce zdruzuje vse funkcije, ker je tako micen, je to se vedno delo potnika, ceprav na vizitko napise direktor. Kjer so te funkcije razdeljene, pa ne bo tega delal 18h/dan vsak dan, ampak se bo pokazal 1-2x/leto, pa firma bo kako festo za vse poslovne partnerje naredila.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Da malo presekam z drugo temo...

Kako dolgo je lahko bencin v tanku neporabljen? Vozim phev in večina km je na elektriko. Če ga polnim na parkirišču pri službi bo to 99% in nebi rad imel kakih težav s tem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Bencin izgublja oktansko število s starostjo, samo dokaj počasi. Za delovanje klasičnih motorjev govorimo o par letih.

Druga stvar je umazanost z etanalom in staranje kot posledica vnosa vode in separacije alkohola-vode ki se začne dogajat 3-6 mesecev po miksanju.

Skratka če malo rabiš bencina tankaj 100ko, ker a. ima več (rezervnih) oktanov in b. nima dodanega bioetanola (vsaj kolikor vem ga ne dodajajo v ta rang bencina). Tak bencin lahko imaš v tanku par let pa ne bo nič narobe.

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
Problem v bencinu je predvsem eko sranje, ki ga dodajajo noter. Zato jaz tankam na Petrolu, kjer je še vedno E5, če se prav spomnim.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
ista jajca, problem je edino če tankaš poleti ko ni toliko dodatkov proti zmrzali, potem pa še imaš to not pozimi...

ampak saj "pametnih" hribridov na dizl itak ni, verjetno iz tega razloga?