Okolju prijazni avtomobili

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Hej
Ne panike vzgajat.
Še vedno vozim tudi Golfa TDI ja.
Saj noben ni rekel, da je treba vse narediti takoj.
Bo pa v tej smeri šlo.

In dizel se da delat tudi iz drv, da bo Kalbo srečen.
Noben panike ne vzgaja, ti pišeš neumnosti, za katere bi ti bil še darjan mal fouš.... Zdaj si že drugič navijal za dvig cene nafte ker misliš, da se to tebe ne tiče odkar si božanstvo z EV. Zdaj sem ti že drugič povedal, da je tist kar v tank nafilamo še najmanjša težava. Zdej, al ti fasngo še zmer mamica kupuje, al ti pa res ni jasno, da dvig nafte udar po denarnici vse in za vse. Nazadnje ko je šla nafta v nebo so me trije tanki nafte na mesec koštal cca 100 EUR več, fasnga za tri najstnike nafutrat pa dost več od tega.
EV je že OK, sam vas lastnike nekak spremeni v ljudi s plašnicami na očeh. Podobn k pregovorni lastnik BMWja ne ve da ma žmigavce, pregovorni lastnik EVja misli da rešuje svet pred gldimi fosilnimi gorivi in ploska blesarijam podnebnega sveta, kjer sedijo visoko izobraženi FDV bedaki tipa Seršenove.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Nima veze pleh in na kaj se kdo prevaža draga moja Jabe, tist je najmanjša težava. Težava je v verništvu, ki se dogaja tudi tam kjer imajo taki norci vpliv in glupe ideje. preber kaj je podbebni svet naklamfal v času svojega obstoja, te bo srat prijelo. Pol imaš pa zgoraj par norcev, ki ploskajo dvigovanju cen nafte, ki poganja in še en čas bo poganjala svet, zdaj bolj kot kdajkoli in mislijo, da se njih to ne tiče, ker vozjo EV.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.118
113
Očitno ti baterijski avtočki sevajo. Ker so VSI lastniki tu gor ausglajzal. Ali pa skudujejo te debilne slisne frekvence. Ne vem kdo je rekel da so ti avti tihi?

Pomojem ali so na tabletah za živce ali pa tik pred živčnim zlomom, ko med vsako vožnjo gledajo kako hitro procenti oz. doseg pada pa kje bodo spet polnili.

Sicer ena resna, zadnjič se je neko ženšče hvalilo kako je z 10km dosega prišla do doma ker ji dec ni avta nafilal prejšnji dan. Pa sem malo pomislil kako je to pri ICEjih. Kar poznam žensk zelo nerade tankajo (strah pred faličnim simbolom al neki takega po freudu ...) in so vse čisto panične ko zasveti rezerva (in zato takoj ko je tank pod 1/4 pošiljajo fante/može/sinove/fotre/sodelavce na tankštelo da dofilajo). Pa če dobro pomisliš "rezerva" je za okoli 100km ... skratka pri dosegu EVja 300km si zelo kmalu v območju rezerve, vsi omenjajo pa doseg do 0. A ni to malo paradoksano? Vsaj malo živčen bi moral vsak postat ko mu doseg pade na dvomestno številko, in to ni dobro za zdravje!:fredi:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.607
4.342
113
Skrenli ste extremo.

Lepo je da gremo na drugo smer vstran od nafte.
In ja tehnologija že tudi obstaja.

More pa biti prehod razumen.
In en del tega razuma je, da mora postajati vse kar je okoli nafte dražje in vse kar je okoli alternative cenejše za uporabnika.
Tisti ki pa bodo trmasto vstrajali na strani dizla pač naj to tudi plačajo.

In verjemi, da bodo prevozniki in ostali ki jih zanima samo TCo prvi prestopili.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Skrenli ste extremo.

Lepo je da gremo na drugo smer vstran od nafte.
In ja tehnologija že tudi obstaja.

More pa biti prehod razumen.
In en del tega razuma je, da mora postajati vse kar je okoli nafte dražje in vse kar je okoli alternative cenejše za uporabnika.
Tisti ki pa bodo trmasto vstrajali na strani dizla pač naj to tudi plačajo.

In verjemi, da bodo prevozniki in ostali ki jih zanima samo TCo prvi prestopili.
Ta tehnologija, ki naj bi bila alternativa je? Če ni skrivnost, ker jaz je ne vidim. Zaenkrat gremo z nafte nazaj na kolm kot se zdi. Tud podatkov o proizvodnih kapacitetah biodizla nekak ne najdem, ker so očitno zelo zelo majhne in energetsko potratne. Električni tovornjaki ki prevažajo težke baterije poleg tovora ni neka tehnologija, da o ladjah ki so še kar po večini na dizel ne začnem.

Pa še enkrat, it v avtosalon in si kupit avto na štrom ni težava, težava je drugje. Svet je še zelo zelo daleč od opustitve fosilnih goriv.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.426
6.943
113
Nima veze pleh in na kaj se kdo prevaža draga moja Jabe, tist je najmanjša težava. Težava je v verništvu, ki se dogaja tudi tam kjer imajo taki norci vpliv in glupe ideje. preber kaj je podbebni svet naklamfal v času svojega obstoja, te bo srat prijelo.

Če bi me zanimal in bi znala ovtednotiti vse info na temo, bi že...

Svet bi bil pa nasplosno lepši, ce bi vsaj najprej svojo "bajto" reseval in resil, ker tu so resne tezave ponekod, preden skoci na svetovni red. In nima niti toliko samokritike, da bi se mu čudno zdelo, da ima za to pa instant 5min resitve. Ker te teme so ajnfah napram lastni eksistenci.

Sprehodi se po forumu pa poglej, kje se folku zatakne, kje pa brezsramno tala adhoc resitve. Kot da ima neki vpogled, dovolj informacij in dovolj med ušesi v pravi kombinaciji za kaj tacga.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Glede na to kar sem gor napišeš imaš več kot dovolj znanja, da ovrednotiš budalaštine podnebnega sveta za to kar pač so, nerealne budalaštine. Kle govorimo o neki ekologiji, o javnem prometu recimo pa nobene. Najglasnejši ekolog puši in se vozi brezveze in tako dalje.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.426
6.943
113
Sicer ena resna, zadnjič se je neko ženšče hvalilo kako je z 10km dosega prišla do doma ker ji dec ni avta nafilal prejšnji dan. Pa sem malo pomislil kako je to pri ICEjih. Kar poznam žensk zelo nerade tankajo (strah pred faličnim simbolom al neki takega po freudu ...) in so vse čisto panične ko zasveti rezerva (in zato takoj ko je tank pod 1/4 pošiljajo fante/može/sinove/fotre/sodelavce na tankštelo da dofilajo).

Tole ni resna. Tulele pa recimo, da imam mnenje. Kot zenska in kot zenska, ki najbrz pozna vec zensk in ima vpogled v zenski um boljši od tebe.
Niti ene ne poznam, ki bi imela tezave s tankanjem avta iz tega razloga. Ce dedca posilja gankat, je to cisto iz drugega razloga.

Glede na to kar sem gor napišeš imaš več kot dovolj znanja, da ovrednotiš budalaštine podnebnega sveta za to kar pač so, nerealne budalaštine. Kle govorimo o neki ekologiji, o javnem prometu recimo pa nobene. Najglasnejši ekolog puši in se vozi brezveze in tako dalje.

Nimam. Vozakanje na ravni individuuma in doprinos posameznima gre. Vse ostalo je pa - ekstrahiranje iz raznoraznih medijev in "medijev" in filtriranje in obesanje na razlage, ki so nam vsec. S kredibilnostjo in ustrezen splosen povzetek problema ti nima nobene veze.

Jaz obcino šetam od Poncija do Pilata glede javnega prevoza. Navlekla vse od ministrstev vseh moznih vpletenih, nevladnih organizacij ipd. Ne neham najedat in utrujat, da nam zrihtajo javni prevoz. Se že premika... Pol sem zelo eko? Ampak to je spet pol collateral damage, meni se gre za to, da ne bom še 10 let popoldanski taxi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Mislim da bodo tvoji otroc prej vozil avto preden bo javni prevoz pri tebi porihtan za silo. Pri meni je za silo, pa moram občasno še vedno špilat taksi, ker je alternativa z žura v Ljubjani samo javni ali foter taksi.

Tko kot bi si jest želel javni prevoz urihtan (Dunaj recimo, kjer imaš možnosti JP nonstop in sploh ne rabiš razmišljat, sam na postajo greš), tega pa ne ti ne jaz ne bova doživela, pa si pomojem mlajša od mene in ženske živite po statistiki precej dlje.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.426
6.943
113
Kaj te vem... Projekt je, zemljo so mi odkupili. Problem je dostop do javnega prevoza, ne sam javni prevoz. Ta je na moji lokaciji povsem OK. Ne rabim Dunaja in sprenevedajoce se gluposti. Kranj in LJ sta pa povsem OK.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.607
4.342
113
Sicer pa ne vem kaj toliko cartate te vaše otroke.

Jaz že morem od 5 razreda dalje sam skrbeti za mobilnost.
Takrat sem šel na drugo šolo ki ni bila v dosegu peš poti in dobil prvo avtobusno karto.
Dalje pa moped in pol avto.
Pa smo tudi šli v diskoteke po celem podravju od Šentilja pa do Ormoža.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.206
7.034
113
CyberCab se imenuje.

in ja, trenutno pac javni prevoz ne ratuje ker ni zanimiv. Komu se da sardinit na busu? Avioni so pogojno ok, ampak par ur cakanja in prevoza tja pa je spet jajc.

ev pa gasa.
Lepo mirno v tisini. Rollin

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.426
6.943
113
Sicer pa ne vem kaj toliko cartate te vaše otroke.

Jaz že morem od 5 razreda dalje sam skrbeti za mobilnost.
Takrat sem šel na drugo šolo ki ni bila v dosegu peš poti in dobil prvo avtobusno karto.
Dalje pa moped in pol avto.
Pa smo tudi šli v diskoteke po celem podravju od Šentilja pa do Ormoža.

A si se kaj drucga pocel kot solo? Šolo imam porihtano. Arriva pride na dom iskat... Predelec za peš, varne poti v šolo ni... Za to se gre. Niti za v podružnično (to ves, da je manj kot 5. razred), kaj sele za maticno. Da bo prav prišlo se za vse ostalo, je pa collateral damage.

A potem pa avtobusno karto? A dej no mir, za kaj se pa jaz zdaj bunim?

sad

Guru
24. avg 2007
21.155
9.793
113
je že zdavnej.
Samo omejen v glavi ne smeš biti in mejne situacije ki so v promilih, obravnavat kot da so vsakodnevne.

Več kolegov vozi 180km v LJ in nazaj vsaki dan. Velika večina z ICE par z EV. Časa porabijo isto, če imaš spodoben EV.
Kaj mislite komu več ostane od kilometrine?
To boš lahko povedal, ko bodo avte prodali in upoštevali še izgubo vrednosti. Do takrat je pa brezvezno lapanje.
Pomojem ali so na tabletah za živce ali pa tik pred živčnim zlomom, ko med vsako vožnjo gledajo kako hitro procenti oz. doseg pada pa kje bodo spet polnili.

Sicer ena resna, zadnjič se je neko ženšče hvalilo kako je z 10km dosega prišla do doma ker ji dec ni avta nafilal prejšnji dan. Pa sem malo pomislil kako je to pri ICEjih. Kar poznam žensk zelo nerade tankajo (strah pred faličnim simbolom al neki takega po freudu ...) in so vse čisto panične ko zasveti rezerva (in zato takoj ko je tank pod 1/4 pošiljajo fante/može/sinove/fotre/sodelavce na tankštelo da dofilajo). Pa če dobro pomisliš "rezerva" je za okoli 100km ... skratka pri dosegu EVja 300km si zelo kmalu v območju rezerve, vsi omenjajo pa doseg do 0. A ni to malo paradoksano? Vsaj malo živčen bi moral vsak postat ko mu doseg pade na dvomestno številko, in to ni dobro za zdravje!:fredi:
Jaz ne vem, kje ti živiš, ampak ne poznam nobene ženske, ki bi imela težavo s tankanjem. Pa tudi če ima, vsaka zna vtaknit EV v vtičnico doma. In imaš zjutraj spet 80% polno baterijo. To je tudi ena prednost EVjev, da ne rabiš več obiskovati črpalk.