Okolju prijazni avtomobili

corsol

Guru
11. mar 2010
2.878
903
113
Očitno ni zagorela baterija. Kot kaže je bil avto tukaj kolateralna žrtev. Po mojem bi ta avto precej drugače izgledal, če bi bil problem v avtu. Tole je bila verjetno slaba napeljava. Do tovrstne situacije lahko pride pri veliko porabnikih. Edina 100% zaščita pred tem je, da se odklopiš iz električnega omrežja in živiš brez elektrike.
Lahko ugibamo v nedogled.....ker vseh dejstev ne poznamo.
Je pa hiša videti nova, instalacije verjetno še niso(bile) dotrajane,.....izvedba(?????).
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.895
9.567
113
Na... Še eden...
Zanimivo je opazovati, kako se nekdaj nevtralni ljudje z nakupom EVja ekstremizirajo.
Eh ja.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.005
10.409
113
v glavnem prvo imas SE ki lahko prinese tezavo, potem EV in za piko na i še polnilnico iz tovrstno napeljavo. Da zmagaš pa potem še baterijo nabaviš.
Potem pa da ti ni dolgčas, še gimnastika z zavarovalnico.
 
  • Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.524
6.263
113
Extrem? Extrem je postanje vsake nesrece in kazanja prstov... Vse je na baterije, vse je na strom. Kratki stiki, strele in vse to na vseh moznih napravah, odkar obstajajo... Avti tudi gorijo, odkar obstajajo, ne glede na to, na kaj gredo. A zdaj, ob vsakem takem dogodku se pogleda, ce je kje v bližini SE ali EV, najraje pa kar oboje in direkt prst tja. Pa ce je vzrok ali ne. Ce jih ni, potem pa ni zgodbe...

Koliko skode je naredil ogljikov monoksid? Zadeve se merijo v življenjih, ne evrih pozganega. Pa tam ni tezko razumeti, da se je treba držati nekih pravil, nekih izvedb, nekih postopkov, da se zminimalizira verjetnost neljubega dogodka. Ne bo nič, ker vedno bo kaka nesreca, se pa ne lima nekih kiperbušev pa peck na drva, pa skladovnic drv, pa fura kampanje, da bodo vsi, ki bodo to napeljali v hiso, kar pomrli. Ker je to neumnost, kaj ne? A tukaj se zapopade na tole, ko muhe na drek... In zdaj sem jaz ekstremist.

Oziroma... eh, ja...
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.895
9.567
113
Tak ja. Kar še kaj napiši, da ti bo lažje.
Sam tak: a z lastništvom EVja dobiš dovoljenje, da postaneš tak debil, kot so drugi?
In ja, ne boš verjel, se strinjam s tabo, pa nimam neke potrebe, da bi debile podjebaval z linkanjen požarov ICE v temi o EV.
In upam, da sediš: med drugim vozim tudi EV.
 
  • Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.524
6.263
113
Tema je o okolju prijaznih avtomobilih, ne EVjih... Se najmanj je pa o naslajanju nad tujo nesrečo za egotrip, v kar so se sprevraca vsaka tema, kjer je zgolj v blizini bilokaj elektricnega. Ali se sprenevedamo, da so to teme o ozaveščanju?

In upam, da sediš: Dizlov je pri naši bajti največ - od vseh moznih sort avtomobilov...
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.050
2.803
113
Zanimivo, sončnih elektrarn je ogromno že 20-30 let+ na strehah, ampak vžigat so se začele pa zdaj, EVji se itak non stop vžigajo... Mi je pa zanimivo, ker je itak ogromno novih avtov že hibridov, tako da imajo tudi ti baterije notri, pa to bo tako romantično postalo. Zvečer bomo šli na sprehod na Šmarno goro in gledali požare v dolini, kako se en za drugim vžigajo vsi avtomobili, pa sončne elektrarne in el. skiroji.
 
2. jul 2020
4.812
6.304
113
Mislim da si zamenjal panele z kolektorji za gretje vode. Norija z sončnimi paneli še je začela manj kot 10 let nazaj.

Glede vžiga, 10 let nazaj so se Samsung Note telefoni vzigali, enim so se napihovali, pred tem Toshiba prenosniki. Prve modelarske li-po baterije so tudi veselo se prižigale...

Zakaj se blagi hibridi ne prižigajo je pa dobro vprašanje. Tudi vsak avto ima navadno baterijo, te pa se tudi ne vžigajo. Bi rekel, da je razlog na krmilniku za polnjenje in praznjenje v kombinaciji z visokonapetostnimi sistemi (blagi hibridi imajo max 48V).
 
  • Všeč mi je
Reactions: Guinness