Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.628
7.645
113
Če je tako, potem je lahko enako tudi za ostale. Če jaz lahko naredim 70k letno free km, zakaj ne bi nekdo mogel 10k, koliko je povprečje?

sad

Guru
24. avg 2007
23.418
12.256
113
Da se bo to zgodilo, sem napovedoval že pred leti., Dražava pač rabi X denarja od voznikov. Preko trošarin za gorivvo, pristojbin za ceste ali pareko takega davka. Mene bo to npr stalo kakih 400 € na leto. Prihranka pri gorivo pa dva jurja in pol na leto. Tako dase še vedno splača.
Predvidevam, da veš, da če je minus za državo 100, ti pa plačaš potem samo 15, da dolgoročno stvar ne pije vode.
Je že Steve napisal (pa tudi jabe piše): to je začetek, večji delež kot bo EVjev, bolj se bodo dajatve višale.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija in vogel

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.065
1.355
113
Ker super in fajn je, da ob vsakem nakupu odleti 7 jurčkov in še malo, našega denarja, direktno kitajcu. Preberi si kolik je trgovinski primanjkljaj med EU in Kitajsko. Upam da veš kaj tak primanjkljaj pomeni.

Boli me kita kolk jim gre. Men je vazno, da sm zadovoljen, cist vseen mi je kje moj dnar konca. Tko k je vam k nonstop sranje v luft spuscate pa na kozolcarske "premije" tripate. Ceprav, kot berem kar velik altra preklapla na strom, kmal bo ostal sam se par zagrizencev "pametnih", k se bojo pa tud vdal, ko si bojo mal preracunal. Karma je kurba, drzi :valjamse:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.850
3.065
113
a nimamo že par takih dodatkov? Nekaj cestnina, nekaj vinjeta?

Imamo ja, recimo tudi davek na čike in alkohol. Ampak s trošarinami imajo točno toliko veze kot vinjeta.

Kaj je res tako težko? Če TROŠARINA na nafto znaša 100 enot in jih zdaj dobijo 90, da si bodo tistih 10 nazaj dobili na drug način?