Ojačevalec + zvočniki ideje

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Razmišljam, da bi zamenjal opremo za muziko doma. Trenutno imam Logitech Z-5500, pa sicer zadeva nabija glasno, ampak bi raje imel kakovosten zvok.

Razmišljam, da bi kupil ojačevalec 5.1 + par zvočnikov. Kasneje, čez par mesecev (ko bo višek finančnih sredstev) pa dokupim še center in surround.

Je to smiselno? ali bi takoj kupil kak cenejši 5.1 komplet? Poslušala se bo glasba (razno razna) in gledali filmi.

Budget 500-600 EUR za ojačevalec 5.1 + par zvočnikov ali ojačevalec 5.1 in 5.1 zvočnike.

tnx

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Živjo,

glej kako novo Yamaho RXV473 in kake Infinity Beta/Primus 5.1 na bolhi. Si v tem budgetu in si zmagal.

5.1 kompleti so zanimiva izbira tudi kaki Harman Kardon HKTS16, HKTS30 oz HKTS60. Mam doma HKTS60 in celo razmišljam da bi jih prodal, ker ne uporabljam (bom imel stereo), so pa še novi (enkej še folija čez logo).

V kolikor pa bi imel kake komplete 5.1 in prednje samostoječe zvočnike pa bo dražje. Preveri če je kak komplet Dali Concept na spletu, top izbira, novi 5.1 bundli so bili okoli 1000€.

Nazadnje urejeno:

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Živjo,

glej kako novo Yamaho RXV473 in kake Infinity Beta/Primus 5.1 na bolhi. Si v tem budgetu in si zmagal.

5.1 kompleti so zanimiva izbira tudi kaki Harman Kardon HKTS16, HKTS30 oz HKTS60. Mam doma HKTS60 in celo razmišljam da bi jih prodal, ker ne uporabljam (bom imel stereo), so pa še novi (enkej še folija čez logo).

V kolikor pa bi imel kake komplete 5.1 in prednje samostoječe zvočnike pa bo dražje. Preveri če je kak komplet Dali Concept na spletu, top izbira, novi 5.1 bundli so bili okoli 1000€.

Za kakšno ceno se da kaj dogovorit? Rabim za eno sobo, PM če resno razmišljaš o prodaji...
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Yamaho glej pri Majdiču (Electronics4you), pošlje v LJ, slišiš pa jo lahko v Big Bangu. Tam imajo tudi Harmane HKTS komplete (mega BTC LJ). Upam da so zvezani.

Infinity je EOL, ti pa iz prve roke povem da je bil daleč najboljša izbira med lesenimi 5.1 kompleti, sedaj rabljeni pa imajo smešne cene. Primus ali Beta kompleti.

Dali Concept 5.1 so žal tudi EOL in v LJ jih žal ni več. Ima pa v BB Celju v HIFI sobe še en komplet ins e ga najbrš lahko sliši.

Moj predlog: receiver naj bo nov (Yamaha, Onky-o, Pioneer) zvočniki pa rabljeni, ker nimajo nobenih cen. Za pol cene dobiš skor nove zadeve (po ohranjenosti).

Dobri časi so za HIFI, tist k kupuje
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
tud jaz sem imel vizijo dokupit še ostalo, pa tak fajn igra da ne vem če bom sploh kaj
grin1.gif
×2
Pred leti sem nabavil receiver 5.1 in par stereo zvočnikov, z namenom, da kasneje dopolnim še s centrom, vuferjem in sateliti.
Pa sem ugotovil, da je zame trenutna kombinacija čisti overkill. Mogoče kdaj, če bo dnevna dvakrat večja.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pa bi ti vzel sedaj boljši stereo in kasneje ostale zvočnike ali bi že sedaj vzel v kompletu vse skupaj? Za omenjen budget.

Ej čist odvisno, kaj ti je prioriteta. Filmi, glasba. Koliko imaš prostora, kaj boš moral razfk. da boš kable položil
grin1.gif

Ponavadi če kasneje kupuješ nikoli ne kupiš
grin1.gif

Sam sem vedno mislil kako bom surround uporabljal, pa se mi sam prah nabira. Raje imam zvezane samostoječe pa "stereo" gonim.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Samo a ni potem boljše vzeti za 2.0 sistem navadnega stereo ojačevalca? Vsaj ko sem jaz kupoval kakšnih 5 let nazaj so igralni neprimerno boljše kot av recieverji. Nevem pa kako je zdaj.
confused-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Glede recieverja je že nekdo na alterju objavil dober nakup preko amazona.de, Če se prav spomnim gre za tole Pri nas je cena +300€

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
Prvo si razjasni kaj bi sploh rad. Za muziko je 5.1 bedarija, ker kot receno so stereo ojacevalci boljsi po zvoku in tudi sam stereo zvok se meni recimo bolj dopade od raztegnjenga na 5.1.
Ce pa so filmi v igri, pol pa nimas kaj razmisljast in kupis 5.1 reciever in komplet zvocnikov. Na reciever lahko imas tudi vsega boga gor priklopljenega. Jaz imam recimo tv, projektor, wdtv, xtreamer, stb za kabelsko, bt modul, zvocnike za sosednjo sobo...
Glede zvocnikov, bi se strinjal z nekom da vzames rabljene infinity, ker igrajo res zelo lepo za smesen denar.
Ojacevalec recimo malo poglej kaki zvok ti je bolkj vsec. Yamahe igrajo bolj trd zvok, harman kardon bolj mehki. Sem imel oba in mi osebno HK dosti bolj sede

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Še razmišljam kaj bi rad.
smile-1.gif

Poslušam glasbo, veliko gledam filme in nadaljevanke. Rad bi imel dober, kvaliteten zvok. Ne moreš se odločit samo za muziko ali samo za filme.

Trenutno v dnevni sobi nimam prostora za 5.1 zvočnike, ker imam za kavčom steno v katero ne morem vrtati nosilcev za zvočnike (najemojemalec). Tako da razmišljam, da trenutno ni najbolj smotrno kupiti 5.1 zvočnikov, čez cca 2 leti, ko se bom selil, pa bi prišli v poštev. Razmišljam mogoče raje o 2 samostoječih zvočnikih, ki bi bila vseeno dovolj močni, da ne bi preveč pogrešal wooferja pri nizkih tonih, ko bi gledal filme. čez 2 leti, ko se bom selil pa če bo potreba dokupim še ostale tri zvočnike in po potrebi woofer. Ta čas pa mogoče raje kupim boljša sprednja dva zvočnika kot 5.1 malce slabših.

Upam, da sem smiselno razložil situacijo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Še razmišljam kaj bi rad.
smile-1.gif

Poslušam glasbo, veliko gledam filme in nadaljevanke. Rad bi imel dober, kvaliteten zvok. Ne moreš se odločit samo za muziko ali samo za filme.

Trenutno v dnevni sobi nimam prostora za 5.1 zvočnike, ker imam za kavčom steno v katero ne morem vrtati nosilcev za zvočnike (najemojemalec). Tako da razmišljam, da trenutno ni najbolj smotrno kupiti 5.1 zvočnikov, čez cca 2 leti, ko se bom selil, pa bi prišli v poštev. Razmišljam mogoče raje o 2 samostoječih zvočnikih, ki bi bila vseeno dovolj močni, da ne bi preveč pogrešal wooferja pri nizkih tonih, ko bi gledal filme. čez 2 leti, ko se bom selil pa če bo potreba dokupim še ostale tri zvočnike in po potrebi woofer. Ta čas pa mogoče raje kupim boljša sprednja dva zvočnika kot 5.1 malce slabših.

Upam, da sem smiselno razložil situacijo.

V tem primeru prednje samostoječe, da boš užival tudi v glasbi, čez cajt ko bo plac itd pa si urediš še surround.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
K. ker filmov skor nč ne gledam na samostoječe.

Kar se muzke tiče, wooferje ne rabim, se dovolj nizko spustijo (majo 2+ 16cm woofer), pa nimam neki hudih zadev.

Infinity Aplha 40
infinity_alpha_40_1.jpg

Mal bolho obrn, kaj se kaj prodaja, ker so ene zadeve res poceni.

Sam bi kaj takega vzel, pa če magar dam vmes center+zadnje v omaro
grin1.gif
:

Dali Concept

Nove pa kake Yamaha NS555 , sam iz glave ne vem al so 200 oz 250€ po komadu. Če recimo gledaš Yamaha receiverje.

Opcija je tudi nabaviš center+prednji par+woofer. Imaš pač 3.1 surround. Čez čas pa še zadnje. Samo k. ker novo bo dražje kot en mal rabljen 5.1 komplet in bol da zadnje pospraviš.

Nazadnje urejeno: