Ogroženi pešci

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Zakaj je pri nas tako težko ustaviti pred prehodom za pešce?

Mnogokrat opazim, da vozniki namesto, da bi dali prednost pešcu, ki stoji ob prehodu za pešce, samo počasi peljejo mimo, in prestrašeni buljijo vanj, da ne bi slučajno pred njimi stopil na cesto. Kot bi videli prikazen. Ali je res tako težko ustaviti in pešcu dati prednost?

Saj razumem, da je to nemogoče narediti vedno, sploh če je za teboj kolona (nepazljivih) voznikov, ki se ti mimogrede zaletijo v rit.
Ampak kadar si na cesti sam, in za teboj ni vozil, bi pa ja moral že po defaultu lepo ustaviti in pešču dati prednost!

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Vem, se strinjam z obema reply-ema.

Ravno zato sem želel objaviti nov topic.
Da morda vsaj kdo od tistih, ki tega ne počne, morda malo razmisli, da bi spremenil svoje navade.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Vedno ustavim, tudi če čaka na nasprotni strani in je za mano kolona.

Bi pa zadnjič enga z neko novo bemflo z veseljem na gobec. Jaz ustavim pred prehodom, pešec krene preko zebre, oni nasproti vozeči ga vidi, ampak tudi pribremza ne. Ga je skor povozil.
bonk.gif

Me pa razpizdi tudi mularija, ki se vleče preko ceste ko megla. Po drugi strani; včeraj je ena starejša teta prav pospešila preko in mi še pomahla
cheer.gif
.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
...Me pa razpizdi tudi mularija, ki se vleče preko ceste ko megla. ...

Dokler bomo vozniki nekulturni, tudi od pešcev ne moremo pričakovati kulture.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Sam (skoraj) vedno ustavim, če kdo čaka pri prehodu za pešce.

Je bilo pa zabavno gledati kakšnih deset let nazaj v križišču Tivolske in Celovške, Ljubljana, ko je ena naduvana mularija prečkala Tivolsko pri rdeči luči. Na zeleno je prvi v vrsti čakal en jugo. Pa je tip zahodil gas do konca in spustil sklopko ravno toliko, da se je premaknil za kakšen meter naprej, pri tem pa malo zakuril gume. Mulci so se pošteno "usrali" in nagonsko začeli teči, ko so videli, da tip stoji, so mu pa s sredinci začeli gestikulirati. Ostali smo se jim pa seveda pošteno režali.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
zdaj ko je toplo ustavim vsakemu... ni lepšega kak ustavit pomanjkljivo oblečenim mladenkam in si jih dobro ogledat
grin1.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
Saj razumem, da je to nemogoče narediti vedno, sploh če je za teboj kolona (nepazljivih) voznikov, ki se ti mimogrede zaletijo v rit.
Ampak kadar si na cesti sam, in za teboj ni vozil, bi pa ja moral že po defaultu lepo ustaviti in pešču dati prednost!

saj jaz tudi ustavljam pred prehodom, če je mogoče, pa vseeno, a je tak težko počakati, da se še en avto odpelje mimo, če za mano ni nikogar, ima pešec skoraj prosto pot, če ni nasprotnega prometa! in potem prečkati cesto, ali je tak fajn pa fancy, da si frajer, pa ustaviš edini avto na cesti... ?

tvoja zgodba ima dve plati, v katerih nastopajo tako malomarni pešci kot malomarni avtomobilisti

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
A ne more potem pešec počakati tisti dve sekundi, če za teboj ni drugega avtomobila?

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Jasno, sem čisto pozabil.

Kot jih je že nekaj sodelujočih opomnilo, je tukaj balkan. Besede KULTURA pa balkanci ne poznamo.

Sicer pa: tisti, ki bo hotel, bo že razumel, kaj sem hotel povedati. Nekaterim žal ni pomoči.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Eni pešci so tud navadne p.i.z.d.e. Mu ustaviš, potem se pa karikirano povedano uleže na cesto in plazi kot en polž. Zato najbrž omenjeni primerki preverjajo peščca kok si želi čez in če si želi dovolj, da bo stopil ustavijo, drugače pa ne.

Meni se je dostkrat zgodilo da sem ustavil, potem mi je pa pešec BESNO mahal naj grem že enkrat naprej.

Ne me narobe razumet, sem en izmed tistih ki hodi vsak dan v službo peš in prečkam najmanj 6 prehodov (od tega vsaj 2 brez semaforja). Ni tako grozno.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Jaz vedno ustavim, če vidim pešca. Kako hitro gre čez prehod ne bom komentiral, ker ne poznam njegovega zdravstvenega stanja.

Nisem dober voznik ampak 95% slovencev je slabših :p

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.975
-386
113
Citat:
Uporabnik baufix pravi:
Ampak kadar si na cesti sam, in za teboj ni vozil

no, sej si si že sam odgovoril!!! zakaj bi ti jest ustavljal, če se lahko mirno peljem mimo, za mano je pa frej, in greš lahko 3x gor pa dol čez cesto! Jest pa glih v takih primerih ne ustavljam, niti ne spuščam vozil v križišču. Ne razumem zakaj bi si jest delo delal, če je za mano frej, in bo vsak naredil svobodno kar bo hotu! V primeru da je pa kolona, pa vedno ustavim vsem...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Pred par meseci me je na prehodu skoraj zbil avto - na širokem, osvetljenem križišču, in to na drugi strani ceste (ko sem že prehodil 2/3 poti). Bejba je enostavno peljala in če ne bi odskočil bi se srečala. Tako sta se srečala samo najina pogleda, njen je sporočal "kwa mi skačeš pred avto, butl"
smirk-1.gif

Kličem 113, povem registracijo in avto in človek je želel, naj pridem na policijsko postajo, da naredimo zapisnik. Potem bi lahko patrulje še isti večer pogledale za zelenim Puntom in mogoče našli voznico. Kaj bi sledilo pa lahko samo ugibam. Anyway, se mi je mudilo in sem ta opravek preskočil.

Drug zanimiv dogodek - Dunajska v LJ, prvi prehod (nesemaforiziran) severno od obvoznice. Veliko prometa, ob cesti stoji ženska, ustavim. In ona, razpizdena do amena, pogleda mene, se v jezi zadere "hvala" in odkoraka čez cesto. Pomojem je reva stala tam 10 minut in ji ni ustavil nihče.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Pred par meseci me je na prehodu skoraj zbil avto - na širokem, osvetljenem križišču, in to na drugi strani ceste (ko sem že prehodil 2/3 poti). Bejba je enostavno peljala in če ne bi odskočil bi se srečala. Tako sta se srečala samo najina pogleda, njen je sporočal "kwa mi skačeš pred avto, butl"
smirk-1.gif
Mogoče je njen pogled sporočal: "u Mejduš kako sm pa tega siromaka spregledala"...Kaj je res nisi prej videl?

Jaz še vedno mislim da sta v večini primerov kriva oba. Dokler spregleda en je načeloma še okey. Ko spregledata dva je nesreča tu.
Pa še neki: Če jst NOČEM da me povozš, me boš zelo težko, pa če boš z avtom za mano po pločniku pelu.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.781
1.612
113
Iskajoč brata
Se ta prehod je pomoje edini v celi Lj, da je stiripasovnica in da je ni semaforja. Tam lahko brez problema cakas 10 min.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
mene pa zanima, ali imajo pešci samomorilske nagone, saj se mečejo pred avto brez da bi pogledali. Mene so učili, da pogledam malo levo/desno ko grem čez prehod. In tudi pogledam, da ni treba nekomu ravno ful pribremzavati zarad mene, ker pač lažje upočasnim korak pa grem za avtom čez prehod kot pa da na silo forsiram svojo prednost. Namreč če mi bo na nagrobniku pisalo da sem imel prednost mi to ******* malo pomaga....

Po drugi strani pa nekateri ustavijo pred prehodom, čeprav pešec še zdaleč ni tam, potem pa še ne gre čez prehod... pol se pa šoferji pizdijo kak je počasen folk....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38

- ker pešci ne znajo JASNO nakazati namere prečkati prehod - stoji tam kot en kup nesreče

- stojijo tam 3 bakice, ustaviš nakar ugotoviš da tam samo KLEPETAJO
bonk.gif

- pa že omenjeni visokohitrostni mulci/mule z obveznimi slušalkami v ušesih in kapuco čez prazno glavo

Ampak raje ustavljajte. Pešca povozit je kar huda pizdarija
shocked-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Stojiš 10-20 cm pred robom pločnika (da imaš ziher ravnotežje), počakaš pol minute, če še niso ustavili, narediš korak (počasi, da lahko nazaj potegneš, če je voznik z negativnim IQ).
Ali pa namesto noge zamahneš na izi z kako trbo ali vrečko (navadna, idealno s kakim A4 zvezkom not) proti cestišču.
Ali se ti ustavi, ali to oplazi čevelj ali vrečko. Nakar lahko greš tožit za odškodnino
evil.gif

Nazadnje urejeno: