Naj mi nekdo svetuje, na koliko moč naj nastavim peč, da nebo po nepotrebnem preveč kurila. Gre za Immergas Vitrix Zeus 27, plinsko kondenzacijsko peč, ki ima 32kW. Pri prvem zagonu so mi jo nastavili na maksimum in na visokotemperaturni režim delovanja. Pa sem nekje prebral, da kondenzacijske peči največje izkoristke dosegajo pri nižjih tremperaturah!
Sumljiv mi je tudi način kako so meni zvezali termostat v sistem. Ker gre za talno ogrevanje imam zunaj peči še eno dodatno črpalko(obstajata dve glavni veji, ena za talno, druga za dva lojtra radiatorja za sušenje brisač v vsaki kopalnici), katera je krmiljena preko sobnega termostata, sama peč in črpalka v njej pa avtomatsko brez termostata, torej konstantna temperatura vode non-stop! Zanima me, če je tak način vezave dober ali ga naj spremenim! Zanimivo je tudi dejstvo, da črpalka v peči deluje vedno, brez prestanka!
Prosim nasvete!!!
Aha še to! Gre za stanovanjsko hišo, pritličje+mansarda, 160m/2, talno gretje, plin! Koliko kW jaz sploh potrebujem za mojo bajto?
Hvala!