Oglaševanje

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
zaključil si ga, noben no zdaj šel gor ker je prikrit, prikritih pa ne maramo, takih al drugačnih
evil.gif

bruny

Zelenc'
13. jul 2012
5
0
1
Drugače imamo res dober produkt in ga kot mlado startup podjetje probamo čim bolj približat javnosti. Treba probat. Trudimo se na vse pretege
smile-1.gif
Brez zamere.

Hvala in lep pozdrav.

Nazadnje urejeno:

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Ne bi morda svojih storitev ponudil kakšni medijski agenciji? Sicer sem nekaj podobnega opazil na trolah in v BTC-ju.

bruny

Zelenc'
13. jul 2012
5
0
1
Hvala Matej.

Načeloma delujemo B2B in to sedaj pravkar počnemo.

Je res, na trolah in v BTC to že obstaja ampak imajo morda malo zgrešen cilj, sploh če primerjam ceno in učinkovitost.

GEM je bil na začetku zelo v redu, tam sem se tudi navdušil za idejo deloma :p potem pa je šlo navzdol. Saj je sedaj ekran razdeljen na 6 delov in s tem na 6 različnih stvari naenkrat. Tako, da gledaš hkrati oglas, ki ga zelo drago plačaš (mislim da okoli 1000€/teden/10sekund) in potem so še hkrati tu novice od siola, ali ste vedeli rubrika, smešni sms-si, ki me zmeraj odvrnejo da bi gledal oglase, vreme in še horoskop. Moramo pa tudi vedeti, da se peljemo na troli in je vmes veliko motečih faktorjev, npr. pride na trolo čudn folk (ne gledaš oglasa), zunaj huda bejba (ne gledaš oglasa), na troli huda bejba (ne gledaš oglasa), promet (ne gledaš oglasa), gužva na troli (ne gledaš oglasa)...

V BTC-ju je pa približno enako. Jst imenujem kar cona "pogled v levo", saj vsi tam nakupujejo in iščejo željene stvari ter ne gledajo zraven še oglasov, ki so postavljeni tako, da jih vidiš samo iz ene strani, saj so to velike omare in imajo zaslon samo na eni strani
smile-1.gif
Cona levo pa zato, ker ko hodiš po city parku zmeraj gledaš v eno stran, se držiš izložb večinoma.

Naš produkt ponujamo po vseh javnih prostorih, trenutno ciljamo predvsem na lokale, kjer se zadržuje največ ljudi. Dejstvo je, da so gostilne v Sloveniji zmeraj polne. Kriza ali ne. Stranka se v lokalu vsede po statistiki vsaj za 20min in več ter se umiri. To pomeni, da je naklonjena opazovanju. Pritegne pa jo predvsem animirano oglaševanje - gibanje. V tem času, ko stranka sedi v lokalu, pa vmes rolamo še dnevne novice, vreme, horoskop, trivio in večkrat ponovimo isti oglas, da si ga bolj zapomne. Hkrati pa se ob gledanju oosmTV zabava saj ji nudimo kot nekak časnik v malem.

Malo sem se razpisal
smile-1.gif
to je to.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nisem bral cele teme samo to kar si napisal na koncu glede gostilne. Res je da se tam odklopimo ampak sta tu po mojem pomembni 2 stvari.
V gostilnah bo vedno manj folka (cene rastejo, ljudje bodo začeli drugače razmišljat)
ko pa smo v gostilni se res odklopimo ampak ne vem če ravno tam gledamo oglase ampak kako mično gospodično?

bruny

Zelenc'
13. jul 2012
5
0
1
Kar se tiče cen se strinjam ja. Glede gledanja TV smo pa velikokrat že testirali goste v gostilni, ki se kar zagledajo, samo, da nekaj zamigeta na zaslonu. Refleks. Če bo oglas dovolj dober, ga bodo pogledali do konca. Se spomnim tudi iz svojih izkušenj, da sem moral frendu pomahat pred faco, da me je poslušal, ker se je zagledal v TV. Mične gospodične zmeraj prevladajo vse poglede
smile-1.gif
True story.

Sej važno nam je, da stranka vidi kak oglas v celi uri, to je že dovolj. Verjamem, da nihče ne bo pogledal in videl vseh. Je pa frekvenca v lokalih še zmeraj zelo velika, veliko ljudi se zamenja in na to računamo.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Meni se zdi ideja z gostilno ok, je pa vprašanje kako in kam širiti mrežo, ker samo pri gostilnah težko ostaneš. Mogoče opremite še zavode za zaposlovanje, da bo zadeva še bolj future proof.
smile-1.gif

Aja, glede na to, da so mične gospodične vedno center pozornosti je logično nadaljevanje vključitev posnetkov le teh na zaslone
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
bolje je natakarci na ritko dati reklamo kot na TV.
Boš pa videl da se bo godo gostje po gostilnah začeli zelo redčiti.... Polne gostilne so še samo po balkanu.

MatejSed1

Zelenc'
2. avg 2012
12
0
1
Za oglaševanje vsekakor priporočam Google oglaševanje. Glede na stroške imaš sigurno največji dobiček, je pa seveda za čimboljše rezultate potrebno najeti oglaševalsko agencijo.

Jaz sodelujem s podjetjem in sem zaenkrat super zadovoljen z njihovo storitvijo. Vedno najdejo rešitev in odgovor na moje vprašanje, poleg tega pa sedaj za nekoliko večji dobiček plačujem približno 30% manj, kot prej ko sem oglaševanje urejal sam. V to sem seveda vštel tudi strošek, ki ga moram plačati agenciji, ki je precej nizek glede na to kolik oti taki strokovnjaki prihranijo. Vsekakor se splača.

Teh agencij je sicer kar nekaj, nekatere so bolj 'larifari' nekaj večjih pa je baje zelo dobrih. Uglavnem jaz sem zenkrat super zadovoljen z zgoraj omenjeno firmo in upam da bo tako tudi naprej.

Upam, da sem komu pomagal
wink-1.gif

Lp

Nazadnje uredil moderator: