Odvzem vozniškega dovoljenja

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Policija uporablja izraz "voznik začetnik" in to v tvojem primeru SI.
Zavarovalnica uporablja izraz "voznik z manj kot 3 leta izkušenj" in to v tvojem primeru NISI.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Odvzem vozniškega???
Zakaj?
Če kršiš zakon to še ne pomeni, da ne poznaš prometnih predpisov.Saj s tem papirjem samo dokazuješ za lahko voziš po cesti.
Seveda pa zavestno kršiš prometne predpise.

Zakaj zdravniku ne odvzamejo licence, če zajebe pacjenta....oziroma zakaj sodniku ne odvzamejo poklica ,ker je ravnal protizakonito ,in pa seveda odvetnikom tudi.....pa policajem ko napišejo nepravilni zapisnik in ne ravnajo v skladu z zakonom, zakaj so politiki še vedno tam kjer so pa čeprav so zelo zgrešili pri nakupu policijsega ladjevja ,potem vladnega letala ,bla bla bla.......itd

Nobeden od vseh ostalih razen voznikov ni nikoli kaznovan ,kaj šele, da bi komu odvzeli poklic in šolo......pa saj naprimer taxist ,njim je to poklic...3x gre prehitro in je človek ob službo pa čeprav je dokazal in naredil "šolo" za voznika....zakaj za vraga nebi tudi drugi ostali brez poklica...pač naj ga opravljajo še enkrat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Če nekdo pijan nekoga povozi do smrti, si ne zasluži več sesti v avto.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Eh stari moj, tudi ti se boš še marsikaj moral naučit.

Če so ti 2x izpit vzeli, za moje pojme nisi sposoben za normalno vožnjo v prometu. Pravijo da gre osel samo enkrat na led, razmisli kam to umešča tebe.

In aja samomorilci fentajo v 99% samo sebe. Divji vozniki so povzročili pa že ničkoliko trpljenja in gorja nič krivim družinam in posameznikom. Pa ne mi sedaj z nekimi samomori v avtomobilih ipd.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.005
10.754
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Odvzem vozniškega???
Zakaj?
Če kršiš zakon to še ne pomeni, da ne poznaš prometnih predpisov.Saj s tem papirjem samo dokazuješ za lahko voziš po cesti.
Seveda pa zavestno kršiš prometne predpise.

Zakaj zdravniku ne odvzamejo licence, če zajebe pacjenta....oziroma zakaj sodniku ne odvzamejo poklica ,ker je ravnal protizakonito ,in pa seveda odvetnikom tudi.....pa policajem ko napišejo nepravilni zapisnik in ne ravnajo v skladu z zakonom, zakaj so politiki še vedno tam kjer so pa čeprav so zelo zgrešili pri nakupu policijsega ladjevja ,potem vladnega letala ,bla bla bla.......itd

Nobeden od vseh ostalih razen voznikov ni nikoli kaznovan ,kaj šele, da bi komu odvzeli poklic in šolo......pa saj naprimer taxist ,njim je to poklic...3x gre prehitro in je človek ob službo pa čeprav je dokazal in naredil "šolo" za voznika....zakaj za vraga nebi tudi drugi ostali brez poklica...pač naj ga opravljajo še enkrat.

Kršenje predpisov je zavestno, torej namerno. Če bi zdravnik nekoga ZAVESTNO ubil z napačnim zdravljenjem (torej ne kot posledica napake) in bi mu to dokazali, bi še kako ostal brez licence, pa tudi sedel bi za to.
smirk-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
men če bi otroka povozil prestopnik, ki so mu že dvakrat vzel izpit..pa da bi mi otrok ostal invalid ali umrl..ga ubijem v isti sekundi.

Ti bi ga zaasfaltiral v kak nov del avtoceste, ane
grims-1.gif
..

Druga se pa strinjam. Brez pomisleka bi ga snel.
cool-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Tvojo listino prime v roke, jo preveri po zvezi izve za ukrep prenehanja in voila podatek je tu. Zato se večina listin tud preverja. Včasih so bili ukrepi zapisani na hrbtni strani.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:

Kršenje predpisov je zavestno, torej namerno. Če bi zdravnik nekoga ZAVESTNO ubil z napačnim zdravljenjem (torej ne kot posledica napake) in bi mu to dokazali, bi še kako ostal brez licence, pa tudi sedel bi za to.
smirk-1.gif

Ampak napako lahko naredi tudi voznik..pač spregledaš znak ali pa celo avto...........pri zdravnikh je pa malomarnost ,ki se ne kaznuje ,se kaznujejo pa vozniki za malomarnost.

Pa še primer malomarnostni zdravnikov od katerih še vsi delajo in nobeden ni bil kakorkoli kaznovan...........enemu našemu sorodniku so zaradi napačne diagnoze odstranili povsem zdravo ledvico..................potem so mojo mater kmalu prepričali da ji morajo presadit jetra(ni alkoholik ne)......dobro da je rekla da ne gre.......so rekli da ne bo dolgo pa se je izkazalo da je spet napačna diagnoza in je zdaj že nekaj let vse u redu.......in to je malomarnost za katero ni nobenih sankcij.

Ta ki že postavlja diagnozno bi moral malo obnovit znanje a?

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
eno je, če enkrat spregledaš znak ali avto, drugo je pa če to večkrat zapored storiš. ker potem to ali namenoma počneš, ali pa nisi sposoben varno vozit. v vsakem primeru nimaš kaj iskati na cesti.
tudi zdravnikom se odvzema licenca (primer nekrep), pa odvetnikom, družbam za varovanje, invalidskim podjetjem...

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
men če bi otroka povozil prestopnik, ki so mu že dvakrat vzel izpit..pa da bi mi otrok ostal invalid ali umrl..ga ubijem v isti sekundi.
odlično razmišljaš. tvoj invalidni otrok bi zagotovo cenil, da je njegov oče v zaporu, namesto da bi bil doma in mu pomagal pri njegovi invalidnosti..

medena

Pripravnik
15. sep 2009
63
0
6
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Recimo da pelješ čez naselje 300 kmh te ustavijo in pač steče postopek, greš k sodniku, on ti da 18 pik in posledično odzem vozniške. Zdej me pa zanima, baje imaš potem pol leta prepoved vožnje, in potem greš lahko naknadno deltati vozniško dovoljenje. Zej me pa zanima, ali si potem ko ga spet narediš, spet voznik začetnik, ali se ti vozniški staž nadaljuje. Govoim za zavarovalnico in in staž voznik začetnik.

Hvala

Odvzem avtomobila in uklonilni zapor za 1 leto in več.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ponovno opravljanje izpita je glupost. Tebi znanja nihče ne more stran vzet. Ti si se nekaj naučil in mi ni jasno zakaj bi ti nekdo to pridobljeno znanje stran vzel? Dobro bil si prehiter, bil si pijan ok, naj ti dajo obvezen obisk pri psihologu da se on s tabo pogovori ter naj dajo ogromno kazen, pošteno! Sem zato da se takim katerim ni rešitve odvzame izpit za vedno ker ogrožajo ostale, s tem da se pa izpit ponovno opravlja pa ni nobene poante, 95% se jih vozi še naprej tistih 6 mesecev, gre pa se tako ali tako za polnjenje proračuna. Seveda zopet se vozijo nove ure, pobere se nov DDV, itd... Skratka znanja ti nihče ne bi smel odvzet v kolikor si ga pridobil na legalen način.

Lp

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ponovno opravljanje izpita je glupost. Tebi znanja nihče ne more stran vzet. Ti si se nekaj naučil in mi ni jasno zakaj bi ti nekdo to pridobljeno znanje stran vzel? Dobro bil si prehiter, bil si pijan ok, naj ti dajo obvezen obisk pri psihologu da se on s tabo pogovori ter naj dajo ogromno kazen, pošteno! Sem zato da se takim katerim ni rešitve odvzame izpit za vedno ker ogrožajo ostale, s tem da se pa izpit ponovno opravlja pa ni nobene poante, 95% se jih vozi še naprej tistih 6 mesecev, gre pa se tako ali tako za polnjenje proračuna. Seveda zopet se vozijo nove ure, pobere se nov DDV, itd... Skratka znanja ti nihče ne bi smel odvzet v kolikor si ga pridobil na legalen način.

Lp

Saj ti ne vzamejo znanja.

Vzamejo ti licenco za voznjo motornega vozila. Ker si s svojimi prekrski dokazal da ga ne znas obvladovati po predpisih moras ponovno opraviti test usposobljenosti.

Cakamo se synthmana...

lp

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pongo, takemu ki pošlje takšno pritožbo, bi mu za stalno vzel izpit.
Nekdo, ki je izgubil izpit zaradi tega, ko se je peljal koma pijan, ali pa čez naselje 100 km/h in več, bi moral biti voznik začetnik vsaj 5 let in tudi zavarovalna premija bi mogla biti za takšne dražja. Da nekomu drugič vzamejo izpit zaradi iste stvari, pa bi mu izpit za stalno vzel. Nekaj je če ti delaš, manjše prekrške in si nabiraš točke. Samo ne pa to, da se ti ena pijandura pelje po cesti ali pa kdo dirka po naselju. Takšni so največja grožnja. In marsikdaj se zgodi, da nastrada nekdo, ki ni kriv čisto nič. Takšne je potrebno izločiti iz prometa. Nič ti ne pomaga kazen in prepoved vožnje. Jaz bi se letos lahko vozil čisto brez izpita. V letu 2009, me še policaji niso ustavili v 24.000 km. Pri nas se lahko dobesedno špilaš in norčuješ iz sistema, pa pošlješ kot pritožbo kot je Pongo prilepil. Res bi se lahko zgovarjal na to, če bi se to američanu zgodilo. Evropejci, pa imamo vsepovsod km/h in je to samoumevno.

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
O kakšnem znanju ti govoriš?
Kdor je v stanju v dveh letih zbrati dovolj točk, za odvzem vozniškega dovoljenja, ta pač znanja nima.
Z zadržki dopuščam tudi drugo možnost in sicer, da potrebno znanje načeloma ima, a ga zavestno ne uporablja. Tak primerek, pa bi moral, pred možnostjo ponovnega opravljanja vozniškega izpita, najprej pridobiti pozitivno mnenje o psihološki pripravljenosti za vožnjo motornega vozila.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ni res, tebi lahko dajo maker 10 let prepovedi ne morjo ti pa stran nečesa jemat.

PS:. Če bi bilo tako kot vi pišete bi tudi veljalo da če sem jaz dipl. ekonomist in vodim določeno firmo in zaradi mojih napak gre firma v.... in mi razveljavijo diplomo zato ker nisem ravnal tako kot so ma na faxu učili oz. tako kot piše v učbeniku. Torej bi me morali poslat še 1x na fax delat vse izpite in diplomo? Koliko vem imam v tem primeru samo kazensko in materialno odgovornost... Torej še enkrat, po kakšni logiki ti lahko odvzamejo izpit?

Nazadnje urejeno: