Odvzem vozniškega dovoljenja

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Recimo da pelješ čez naselje 300 kmh te ustavijo in pač steče postopek, greš k sodniku, on ti da 18 pik in posledično odzem vozniške. Zdej me pa zanima, baje imaš potem pol leta prepoved vožnje, in potem greš lahko naknadno deltati vozniško dovoljenje. Zej me pa zanima, ali si potem ko ga spet narediš, spet voznik začetnik, ali se ti vozniški staž nadaljuje. Govoim za zavarovalnico in in staž voznik začetnik.

Hvala

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
kako pa dokažeš to? ke npr ko boš še 1x šel delat vozniško ti bo gor pisalo kdaj si naredil vozniško, npr 18.09.2009 in ne 1.1.1997

Ima kod kaj prakse z tem?

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
si voznik zacetnik ponovno. za policaje sigurno, za zavarovalnico pa nisem 100%

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Hm....znanec je ponovno naredu izpit, na katerem je datum ko ga je prvic naredu...pravtako ni zacetnik. Pa sej je logicno? kako bos na 10 let podlage zacetnik?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
nekdo, ki dela takšne bedarija, bi skoraj moral biti začetnik..še posebja, če naredi hujši prometni prekršek.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Tako je, nisi začetnik.

Sam sem 3x polagal izpit in 3x uspešno.
Prvič sem imel datum v izpitu napisan isti, ko sem ga prvič opravil.
Drugič, sem imel vpisan datum, ko sem ga drugič opravil, torej sem bil ponovno voznik začetnik. Potem se je nekaj stvari v zakonu spremenilo.
Tretjič, ko sem ga naredil, pa imam datum notri od prvega opravljanja.

Izkušnje ostajajo, torej bomo vrjetno delal še četrtič
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
pa vse od pihanja, al kako??? moreš bit pa rekorder, da z drugimi prekrški zbereš 18pik. al ima pa vasa občina največ policajev!
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi: nekdo, ki dela takšne bedarija, bi skoraj moral biti začetnik..še posebja, če naredi hujši prometni prekršek.
Zakaj bi moral biti začetnik za zavarovalnico? Za zavarovalnico naj bo "začetnik" glede na zgodovino pri njej.
Sploh pa so ta zavarovanja za začetnike pač en nateg več s strani zavarovalnic. In vse zavarovalnice so po temeljiti analizi izračunale, da voznik začetnik "zasluži" cca 20% višjo premijo. Ali pa so se lepo zmenile? Razen tega je ta scenarij problematičen še z enega vidika. Voznik začetnik za zavarovalnico ni vezan na lastništvo. Ostali premijske finte gredo na zgodovino lastnika. Torej, lahko avto posodim človeku, ki je naredil X pizdarij na račun zavarovalnice, pa ni posebnega tveganja, če pa vozi "mladi voznik" pa je. V glavnem, zavarovalnice so pogruntale finto, kako od staršev potegniti kako premijo več, ker mladi vozniki običajno vozijo tudi avtomobile staršev.
Bolj všeč mi je sistem, ki bi ga naj po pripovedovanju žlahte imeli v Kanadi. Če si problematičen, ti zavarovalnica kar krepko dvigne premijo. Če si še bolj problematičen, pa že težko najdeš zavarovalnico, ki te kljub z njihove strani določeni premiji sploh hoče... In premija začne eksponentno rasti. Informacija je tipa čula-rekla... Ne vem ne procentov, niti če je res, da te lahko zavrnejo.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Seveda!!!

Po mojem mnenju bi moralo biti tako da če ti 2x vzamejo izpit nimaš šase za popravnega in fasaš doživljenjsko prepoved vožnje.
Prvič po prepovedi ko te dobijo 1leto zapora in vsakič naslednjič pa še eno več. V zaporu pa obvezna pomoč družinam umrlih in poškodovanim v prometnih nesrečah.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Če misliš premijo pri zavarovanju, imam normalno, za starega voznika.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Ah, fante, še marsikaj se boš moral naučiti v življenju. Ti zihr misliš, da največ Slovenčkov umre v prometnih nesrečah...ampak ne, še samomore jih 2x več naredi...