Odvzem izpita za avto

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Stare izpite ja, menda nimaš ti že novega? Zdaj al si že res toliko star, da ti je stari že potekel ali pa si en "pameten" mladič tu...
ja, ne bi smel naredit pizdarije res...pa to ni bila ideja, da ne boš kje kopiral slučajno...
evil.gif
Imam novega, ja. In to iz preprostega razloga: velikost denarnice, kjer se nahaja izpit. Un stari je bil ves zjeban in neugleden, ker s futrolo vred ni šel v denarnico. Potem sta mi letos poleti pretekla osebna in pasoš in sem dal vse skup delat novo. Ker sem se že pred leti preselil na nov naslov, v dokumentih je bil pa še stari, sem usput zamenjal še vozniško. Ok?

Idej mam jaz svojih dost, boljših od te, ki si jo navedel. Pa ne samo za vozniške.
smirk-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ideje imam jaz iz drugih področij, ne v prometu. Tam skušam priti od A do B s čimmanj stroški in živciranji.
smile-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
KSZ
Promili so dejansko grami čistega alkohola na kilogram žive vage. Primer: človek s 100 kg spije liter vina, ki ima 10% alkohola torej 100g (pustimo tu podrobnosti da gre za volumenske odstotke, alkohol pa je lažji od vode). Tip ima torej 100 gramov alkohola v 100 kilah žive vage oziroma 1 promil.
Promili so gram alkohola na kilogram krvi ne pa žive vage. 100kilski človek pa tudi nima 100 kg krvi, tako da tak izračun ni pravilen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.093
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Bolecine v vratu zdaj ne upostevajo vec ze dolgo. Mora biti prov kaj premaknjeno na RTG, ce mas nategnjeno misico, ne bos nc "zasluzu", ker jih je v preteklosti prevec izkoriscal to.

Koliko je to 'dolgo'?

Lani so se namreč še...
to velja za ao+. Ce nisi kriv se vedno lahko simuliras

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
KSZ
Promili so dejansko grami čistega alkohola na kilogram žive vage. Primer: človek s 100 kg spije liter vina, ki ima 10% alkohola torej 100g (pustimo tu podrobnosti da gre za volumenske odstotke, alkohol pa je lažji od vode). Tip ima torej 100 gramov alkohola v 100 kilah žive vage oziroma 1 promil.
Promili so gram alkohola na kilogram krvi ne pa žive vage. 100kilski človek pa tudi nima 100 kg krvi, tako da tak izračun ni pravilen.

Točno tako. 50 kg ženska ima mogoče pol litra manj krvi kot 100 kilski moški. Po 5-ih pirih imata oba približno enako alkohola v krvi. Mogoče ima moški 0,80, ženska pa 0,83. Razlika je minimalna. Drugo pa je subjektivno počutje, ker ženska je v takem primeru totalka, moški pa večinoma ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.093
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa se takemu ki je navidez popolnoma trezen, ne pogleda malo skoz prste? En 120kg holcar ki dnevno včesne 5 pirov, in ga ustaviš,
ko je pred dvajsetimi minutami spil peto pivo in je popolnoma normalen navidez, je vrjetno bolj varen v prometu kot pa ena 55kg 21 letnica ki je ravno spila tri malibu kole...
sem nekaj mesecev delal s takimholcarjem. Pri 2m in 120+kg je pri delu na strehi spil do gajbe piva na dan(cca14 ur v vrocini). Ne spomnim se da bi v 40 letih dela kdaj dol padel, prste ima mislim da se vse, po koncanem delu se je s kolesom domov odpeljal, cez 8-10 ur je bil ves naspidiran nazaj na strehi. Pa je ze takrat imel okoli 50 let. Kam je vlival ne vem, v vrocini vem da ga je eksal vsakih 20-30 minut.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
KSZ

OK, računica po tvoje: človeško telo vsebuje cca 6 kg krvi. En liter vina ima 100 gramov čistega alkohola. Koliko promilov je to? Po moji matematiki 1,67 odstotka ali 16 promilov - skoraj trojna smrtna doza.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Nimata prav ne zajbel ne ti.
smile-1.gif

Pri "promilih alkoloha v človeku" je potrebno izračunati porazdelitev alkohola v celotni "tekočini" v telesu.

Za moškega velja izračun, da je ca. 70% njegove teže v "tekočini", za žensko pa 60%.

Če se sedaj gremo igro z litrom vina (in pustimo volumenske odstoke) in 100 g alkohola je to pri "povprečnemu" moškemu s težo 80 kg = 100 g / (0,7 * 80 * 1000) = 1,786 promila,
pri ženski s težo 60 kg pa = 100 g / (0,6 * 60 * 1000) = 2,778 promila.

Seveda so to grobi izračuni - na dejanske promila vpilva hitrost pitja, hrana in še en kup fizioloških dejavnkov.
wink-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Res je, če pa sedaj le uporabimo specifično težo alkohola 0,79 dobimo točen podatek, v našem primeru stokilaša z enim litrom v r.iti 1,13 promila.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.862
396
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Izvenserijska:

Ena ideja, ko vzamejo izpit za mesec ali 3 mesece:

Kje sem zgrešil? Hudo očitno je, da imam preveč časa....
grin1.gif

Zgrešil si, ko si dal svoj izpit pijanduri. Kmalu boš brez njega.

Pa pozabil si, da vsakič pogledajo tudi prometno dovoljenje, kjer bi bila druga oseba (pijandura).

Če bi prišel na še bolj briljantno idejo dati pijanduri še avto, boš izgubil še tega.

Čim manj razmišljaj, možgani te sovražijo.

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Jaoooooooooo, kaj si fookjen ti al kaj? Bolj vljudno ne znam vprašat.
Na alteru verjetno ni junaka, ki bi to naredil in jaz nisem izjema....
Sicer pa se ne gre za to, če bi to sploh kdo naredil, gre za to, če je to izvedljivo. Pa predpostavimo, da si našel en kiks v načrtu (kar pomeni, da si o tem premišljeval in padeš v isti koš, kot jaz) in je bolje, da pijandura vozi še avto od kolega B
grin1.gif

Pa čakam bolj na apollov reply.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Nimata prav ne zajbel ne ti.
smile-1.gif

Pri "promilih alkoloha v človeku" je potrebno izračunati porazdelitev alkohola v celotni "tekočini" v telesu.

Za moškega velja izračun, da je ca. 70% njegove teže v "tekočini", za žensko pa 60%.

Če se sedaj gremo igro z litrom vina (in pustimo volumenske odstoke) in 100 g alkohola je to pri "povprečnemu" moškemu s težo 80 kg = 100 g / (0,7 * 80 * 1000) = 1,786 promila,
pri ženski s težo 60 kg pa = 100 g / (0,6 * 60 * 1000) = 2,778 promila.

Seveda so to grobi izračuni - na dejanske promila vpilva hitrost pitja, hrana in še en kup fizioloških dejavnkov.
wink-1.gif

Zakaj pa potem piše v zakonu tako:
Citat:
Drugi vozniki imajo lahko največ do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Zdaj,ko pihaš je pa miligram alkohola na liter zraka...Prej pa je bilo gram alkohola na kg krvi....
ubistvu je gram na kilogram krvi samo takrat ko greš na strokovni pregled.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Zato ker se meritev izvaja v krvi. Odvzem možganske tekočine je malo bolj kompliciran...

smile-1.gif
Tega si mi skinil s prstov.

Kompliciran pa zato, ker pri nekaterih namreč igla, ki je zabodena v glavo, "ugotovi" le vakuum.
tongue-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Izvenserijska:

Ena ideja, ko vzamejo izpit za mesec ali 3 mesece:

Osebi A (ta nima izpita) in B, ki je kolega, z izpitom.

Kolega B da kolegu A svoj stari izpit in ker nima štampiljke prek slike, da kolega A svojo sliko noter (ima sliko iz serije, ki je tudi v njegovem izpitu).
Policist ga ustavi, kolega A mu da izpit od kolega B s svojo sliko, policist preveri, vse štima, na svidenje...

Obstaja opcija, da ustavijo kolega B. Ta namuti, da je doma pozabil izpit, pokaže osebno, ga preverijo, dajo kazen, ker ni imel izpita. Kazen mu plača kolega A.

Mine mesec ali trije ali šest, kolega B zdaj ne more slike menjavat itd, zato prijavi izgubo denarnice, v kateri je tudi osebna izkaznica (da ni ravno samo izpit).
Prekliče in da delati novo osebno in dobi tudi nov izpit.

Po tem obdobju lahko vozita oba. Kolega A je vozil tudi avto od kolega B.

Kje sem zgrešil? Hudo očitno je, da imam preveč časa....
grin1.gif

Kako to deluje v praksi, ko se zalomi?

Poznam primer dveh bratov - dvojčkov:

Prvi na ladji, vozniška lepo deponirana doma.
Drugi doma, jadra od bifeja do bifeja in pihne čez mejo. Ode vozniška ....
Ne sekira se preveč, vzame bratovo in nadaljuje po utečeni navadi. Še v istem tednu in na točno istem kraju se zgodba ponovi. Ode še druga - bratova vozniška ....
Iz tistega: " Saj bom šel jaz delat izpit zate ...," ni bilo nikoli nič. Delala sta ga ponovno vsak zase.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
a res? Torej ISM ki je ta izraz uveljavil nima pojma? Si se ti odlocil vse na novo naucit? Ni vedno vse pogresek in ni vse kar se tebi ne slisi pravilno tudi napacno.

@alexx mali pir ni skoraj nic. So ze tudi ljudje po dveh velikih napihali samo 0,06... Ce se prav spomnim od enega - pil je celo noc, 8 velkih pirov, pa 6 jegerkol (ce je po resnici govoril), eno uro po zadnji pijaci je pihnil 0,73. Upostevaj pa da so skoraj vsi ki pihnejo nad 0,80 ze tako ocitno pijani, da je joj... Tko da sem osebnega mnenja, da tudi po treh velikih pirih ne bos presegel 0,29

Kolega je po treh velkih pirih napihal. Pa ni suhec.