Odvzem izpita - protiustavno?!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
http://www.rtvslo.si/modload.p...s=odvzem+izpita

matr, če bo tole res, si bo marsikdo oddahnil...
cool-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj ?
Namesto da to odvzamejo izpit v ponedeljek, ti bodo v sredo ali mogoče petek.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Čestitam naši državi! Model je pijan ubil 2 osebi! Škoda besed!

Namesto da stavkajo, nej začnejo logično razmišljat!

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.748
113
kod Džej-Zija
Ma, saj zdaj študirajo strokovno literaturo, da se bojo potem lahko izjasnili. Ker sicer nimajo časa študirati.
bonk.gif
Kakšna država je to?!?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Če je pijan ubil dve osebi ne vem kaj dela na prostosti, za zapahe bi ga moral spravit en drug zakon in ne ZVCP...

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Tako kot je že end pred mano napisal, če je kriv in je bil uboj iz malomarnosti gre v rest za ene par let, ko pride ven se mu prepove vožnja za recimo 5 let.

Potem se pa še zakonu določi, da če je osebi vožnja prepovedana za dalj kot 2 leti mora ta oseba opraviti tečaj varne vožnje, ali ponovno komisijsko ocenitev vožnje.

Pa je volk sit in koza cela...ker je dejansko res protiustavno da ti vzamejo nekaj kar si se naučil, ker z tem ko ti odvzamejo vozniško dovolenje ti odvzamejo znanje, ki si ga pridobil z opravljanjem vozniškega dovolenja, kar je pa nemogoče.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Nič ti ne vzamejo kar si se naučil, vzamejo ti dovoljenje za vožnjo kar pa ni enako znanju. Vozniško dovoljenje ni pravica ampak privilegij, konec koncev dovoljenja ne dobiš kar tako na lepe oči, ampak moraš prej dokazat da si sposoben za vožnjo, in če si, potem dobiš dovoljenje za sodelovanje v prometu. Sposobnost za vožnjo in posledično vozniško dovoljenje, pa ne pomeni samo da obvladaš avto bolje kot brata Schumacher skupaj, ampak tudi da poznaš in predvsem spoštuješ cpp. Če pa cpp, kljub poznavanju namerno kršiš, pa samo dokazuješ da za sodelovanje v prometu nisi sposoben, in da je bolje za vse udeležence, da se te iz prometa izloči, in sicer tako da se ti odvzame dovoljenje za vožnjo. Kajti, kaj ti pomaga znanje o vožnji in predpisih če pa tega znanja nočeš uporabit.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ne vem, tole je med komentarji.

Franc Mamiloviæ, nekdanji šef mojega očeta se je po pijančevanju v Gostilni Gatis v Vrtojbi pijan vračal domov in pred tunelom v novi gorici s svojim Range Roverjem zapeljal na nasprotni pas in ubil dve osebi!

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
ker je dejansko res protiustavno da ti vzamejo nekaj kar si se naučil, ker z tem ko ti odvzamejo vozniško dovolenje ti odvzamejo znanje, ki si ga pridobil z opravljanjem vozniškega dovolenja, kar je pa nemogoče.
Če pijan voziš in celo dva ubiješ, ti ne odvzamejo nobenega znanja, ker ga sploh nimaš! Voznišk ne jemljejo kar tako, malo za hec, ampak za resne prekrške. V tej državi pa očitno samo barabije niso protiustavne.
uf-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Za koliko časa to podaljšuje postopek odvzema vozniškega izpita?

Ker se meni tudi zdi, da bomo sedaj imeli neskončne preklarije za odvzem vozniškega izpita, pijanci bodo pa na cesti...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A misliš da pijanec ne gre na cesto, ker nima izpita ? Ker bo naenkrat začel spoštovati predpise ???

Postopek za odvzem izpita je imel napako. Zdaj so jo popravili.
Muha. Ne slon.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A misliš da pijanec ne gre na cesto, ker nima izpita ? Ker bo naenkrat začel spoštovati predpise ???

Če bi bil tisti papir tako hudičevo nepomemben, kot skušaš prikazati, se dečko ne bi izdrkaval z enim izmed najdražjih odvetnikov, da je spet prišel do njega...
smirk-1.gif

Se sicer strinjam, da to ni 100% ukrep in da po Dolenski itak vsi cigani vozijo pijani+brez vozniške+s tehnično "bog pomagaj" vozili..., je pa očitno vseeno kar konkretno boleč ukrep.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Čakaj, čakaj, vozniško dovoljenje je odločba, izdana v upravnem postopku. V omenjenem postopku pa odloča o pravici, obveznosti oziroma pravni koristi fizične oz pravne osebe. Torej zadeva le ni tako preprosta. Če se motim, me prosim pravoznalci popravite.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Če bi bil tisti papir tako hudičevo nepomemben, kot skušaš prikazati, se dečko ne bi izdrkaval z enim izmed najdražjih odvetnikov, da je spet prišel do njega...
Zato ker je dečko avtoprevoznik in potrebuje izpit za opravljanje svojega dela.
Če bi bil poklicni pijanec, pa bi ga BK. Tak kot omenjenim ciganom.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Poklicni pijanec, privatni pijanec... HU KERS!
smirk-1.gif

Dečko (poklicno) ne bo mogel sesti za volan in vsaj za 40 ur/teden smo ga skidali s ceste...
(bi pa prej mislil...
smirk-1.gif
).

Je pa totalen šolski primer, da omenjeni ukrep učitno le ni tako je.bi vetrovski, kot se praviloma očita s strani "strokovnjakov"...

BTW - Za ostale "je.be se mi za vozniško" voznike, pa obstaja ukrep zasega vozila. (Ki bo sedaj - najbrž spet zato, ker nima učinka
smirk-1.gif
- najverjetneje tudi lezel na ustavno sodišče)...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ni mi jasno, po kakšni logiki je odvzem izpita protiustavno? Če jaz izpolnjujem vse pogoje, da lahko pridobim izpit, mi ga država da in lahko se vozim z avtom po cesti. Po tem tudi sklepam, da če jaz ne izpolnujem pogojev za vozniški izpit, da mi ga država lahko vzame in s tem prepove vožnjo avtomobila. Pa so lahko to zdravstvene težave, prekrški,... v končni fazi sploh ni važno.

Zame je prej protiustavno to, da se pusti takemu človeku vozit, saj s tem ogroža mene in vse ostale udeležence v prometu. Sicer ne poznam ustave, ampak sem prepričan da je nekej piše, da mi mora država zagotavljat določeno varnost. In s temle dejanjom mi jo ne.