Odstranitev RocketTab-a

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Že dalj časa opažam, da mi nekaj občasno blokira dostop do spletne banke. Danes sem klical pomoč pri spletni banki in tip mi je povedal, da mi dostop blokira program RocketTab. Povedal mi je tudi to, da se to sranje ne da tako preposto odstraniti in da naj malce poguglam. V glavnem našel sem program SpyHunter, ki naj bi to odlično odstranil. Poinstaliral sem program, skeniral računalnik in ko sem hotel izbrisati cel kup sranja, je potrebno program kupiti.
rolleyes-1.gif
Free downlada ne najdem, zato me zanima kako na preprost način odstraniti tale RocketTab? Hvala

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Sem včerab probal i sem sedaj zajjebal da nimam več dostopa do interneta. Izgleda da sem izbrisal kakšne nastavitve, saj mi internet ne dela več. Nimam pojma kaj sem naredkl s tem Malware progfamlm. Kar je preskeniral sem dal v karanteno, restartal računalnik in adijo intdrnet.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pomeni, da imaš še vedno neko sranje, ki ti blokira dostop, Malwarebytes ti ga sigurno ni 'uničil', ker bi to pomenilo, da ti je izbrisal gonilnike od mrežne ali kaj podobnega.

Lahko poskusiš še obnovit sistem na datum preden ti je začelo delat težave.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Računalnik sem že 2x poizkušal povrniti na zgodnji čas, vejdar ne gre. Kaj lahko še storim sam, da zadevo zrihtam. Moje znanje je bolj švoh, vendar če dobim ustrezna navodila zrihtam sam. Prosim za pomoč. Računalnik imam povezan preko kabla na router in povezava je odlična, internet pa mi je dela.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Računalnik sem že 2x poizkušal povrniti na zgodnji čas, vejdar ne gre. Kaj lahko še storim sam, da zadevo zrihtam. Moje znanje je bolj švoh, vendar če dobim ustrezna navodila zrihtam sam. Prosim za pomoč. Računalnik imam povezan preko kabla na router in povezava je odlična, internet pa mi je dela.

jaz sem veliko problemov resil z unhackme programom.

http://www.greatis.com/unhackme/

dasVR46

Zelenc'
11. okt 2014
29
0
1
Izvozi certifikat, naredi back up, formatiraj disk in še enkrat inštaliraj sistem in ponovno namesti gonilnike. Še najboljša rešitev, poleg tega se boš znebil še ostalih stvari, za katere sploh ne veš, da jih imaš na disku...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Pošta Outlook mi dela BP. Internet pa ne. Nikakor mi ne uspe povrniti računalnik na zgodnejši čas. Vsi nasveti dobrodošli.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
In Skyps tudi dela. Izgleda da mi samo internetji brskalnik Firefox in IE ne delata. Kaj sem zajjebal?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.716
1.501
113
Emona / Carnium
Tebi internet dela, le brskalnik imaš "hijack-an". Poskusi z drugim brskalnikom.
Malwarebytes sem ti drugače svetoval ravno zaradi tega, ker ima dokaj preprost vmesnik. Za razliko od UnHackMe in tudi S&D, ki sta po mojih izkušnjah precej boljši orodji za odstranjevanje malware-a.
Na tvojem mestu bi winse zagnal v safe mode-u in še 1x zagnal MWB. Če ne pomaga pa bi uporabil še UnHackMe, ampak tam lahko narediš še sranje, če ne veš kaj delaš.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Problem je v tem, da Malwarebytes nimam več, ker sem ga odstranil iz računalnika. Internet pa ne dela.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V start menu napiši msconfig, odpri program in pod 'Zagon' izključi čisto vse, nato pa resetiraj računalnik. Mogoče ti bo uspelo vsaj na internet prit.

Sicer pa ti brez nekoga, ki se spozna malo na računalnike, ne preostane nič drugega, kot nasvet dasVR46-a.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
SuperAntiSpyWare free edition nainstaliraj in probaj. Če ti brskalnik ne dela, probaj v zgornjo vrstico napisati www.google.com, ker lahko, da ti je spremenilo domačo stran kar z eno, ki ne dela in potem, ko klikneš na brskalnik, jo ne odpre in ti misliš, da net ne dela.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Ne dela mi tudi IE in vse ostale strani, tako da zadeva ni tako preprosta. Lahko da je nekaj s tem Firewall-om. Verjamem pa da je neka malenkost, zato ne zelim placevati neke velike denarje, da mi to zrihtajo.

ales74

Fizikalc
3. nov 2012
475
38
28
okolica MB
praviš da Outlook in Skype delata pol ti internet dela? samo zgleda imaš res brskalnike "hijack-ane". mogoče bo pomagalo če jih "resetiraš" :

IE 8 : nadzorna plošča - internetne možnosti - dodatno - ponastavi

FF : pomoč - reševanje težav - ponastavi Firefox. druga opcija pa je da narediš nov profil : start --> zaženi --> firefox.exe -p