Odstopi kdo avstrijsko vinjeto?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Ko bote naredili miselni preskok, da vinjeta ni namenjena površnemu lepljenju in da se to ne dela, šele takrat bote pozdravljeni balkanizma. lep dan še naprej.

Edit: Tud sam sem prej včasih delal isto
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Ko bote naredili miselni preskok, da vinjeta ni namenjena površnemu lepljenju in da se to ne dela, šele takrat bote pozdravljeni balkanizma. lep dan še naprej.

wink-1.gif

Ko bodo pri nas plače ter celotno gospodarstvo na nivoju Avstrijskega...tudi verjetno nihče več ne bo spraševal za rabljeno 10.dnevno vinjeto!!!

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
bi se 20, 30, 40 km dalo tudi po lokalnih cestah zapeljati?

Dalo bi se, a zakaj bi se?

Še enkrat povdarjam, da ko grem čez "mejo", kupim vinjeto. Mogoče bi se mi celo splačala letna, a meni teh 8 eur ni problem dati.

Ne razumem pa te Slovenske nevoščlivosti, ZAKAJ NE DATI VINJETE NEKOMU NAPREJ? Ponavadi jo itak vzame nekdo, ki bi se drugače cijazil po stari cesti.
Pustite, da vsak dela po svoje...ne rabite napadati ljudi, če pač vzamejo vinjeto od nekoga, ki je ne rabi več.
Saj vinjet ne ponarejajo! Veljavnost je legalna.
Kaj bi bili bolj srečni, da normalno nalepim vinjeto, pa nato avto nekomu posodim, da se pelje recimo do Graza???
ni nevoščljivost ampak vrjetno se večini zdi neumno, da ti po celi sloveniji iščeš 10 dnevno vinjeto. če koga poznaš in imasta iste podti, seveda zakaj pa ne. ne pa da nekdo iz pirana gre iskan k nekomu v mursko soboto... predvsem slednje je tarča posmeha, ne pa posojanje prijatelju, sodelavcu...
Ti se hecaš ne? Resno misliš, da se je avtor teme imel namen vozit iz Pirana do MS, da bo 'prišparal' 10€ na vinjeti?! Tako kot je mislim da pumax prej povedala, nevoščljivost je prav neverjetna in če ima kdo vinjeto, ki je ne potrebuje in je slučajno npr. iz Maribora, jaz pa grem v petek čez Maribor na Dunaj, zakaj pa je ne bi sherala? On bi jo vrgel v smeti, jaz bi moral kupit novo, ni logike..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Ko bodo pri nas plače ter celotno gospodarstvo na nivoju Avstrijskega...tudi verjetno nihče več ne bo spraševal za rabljeno 10.dnevno vinjeto!!!
Ti pa si naivna.
hysterical-1.gif

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:

wink-1.gif

Zato ker "cela" SLO razmišlja kako okoli prinest sistem in "delavca". Zakaj od naših politikov pričakujemo poštenost, ko pa sami nismo nič kaj boljši ? Oni zdaj kradejo miljone, včasih so pa vinjete. A razumeš ?

Ko se bo balkanizem odpravil bodo tudi naslednje generacije živele lepše. Žal ta čas še ne bo prišel hitro.

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Po AT (krajše razdalje, se je vrhunsko vozit po lokalnih cestih. Ni prometa, ceste pa speglane v nulo, v bistvu vse speglano v nulo. Mi smo 30 let zadaj. Vedno znova sem presenečen.
zmaga.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:

wink-1.gif

Zato ker "cela" SLO razmišlja kako okoli prinest sistem in "delavca". Zakaj od naših politikov pričakujemo poštenost, ko pa sami nismo nič kaj boljši ? Oni zdaj kradejo miljone, včasih so pa vinjete. A razumeš ?

Ko se bo balkanizem odpravil bodo tudi naslednje generacije živele lepše. Žal ta čas še ne bo prišel hitro.

1. ko se bodo politiki, gospodarstveniki, itd,... Torej ljudje, ki so nam ZGLED začeli obnašati drugače...se bo tudi ljudstvo zgleovalo po njih.
2. ko bo boljše gospodarstvo in boljše plače, NIKOMUR ne bo težko dati 8eur za vinjeto, pa magari vsakih 14 dni!!

Dokler pa nekateri skoraj za hrano ne bodo imeli, pa bom jaz odstopila mojo vinjeto komurkoli, ki jo bo potreboval.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še zdaj ne zastopim, kako ste vsi tako lepo prepričani, da se avstrijska vinjeta mirno lahko posoja levo in desno? To da se lepše odlima kot slovenska, ni nek razlog. Namreč pri vsakem odlimavanju se vedno odstrani nek prozoren del, kar lahko izkušeni asfinagovci verjetno precej hitro vidijo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Po AT (krajše razdalje, se je vrhunsko vozit po lokalnih cestih. Ni prometa, ceste pa speglane v nulo, v bistvu vse speglano v nulo. Mi smo 30 let zadaj. Vedno znova sem presenečen.

Poleg tega pa omejitev 100 km/h izven naselja. Pa pelješ 110 pa nikome ništa, to pa je že neka razumna potovalna hitrost izven naselij.

Vinjeto za avstrijo kupim samo v primeru, da grem na Dunaj/Salzburg/smučarijo/nemčijo. Za Grac ni šanse da kupim, skor nič ne pršparam na cajtu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Seveda...
smile-1.gif

Na ta način smo samo nemi in pasivni opazovalci... TI moraš narediti miselni preskok, orati ledino... Potem bo to začel tvoj otrok, mož, fant, ljubica... Nato okolica (ker ne bo hotela izstopati) in tako naprej... Dokler pa si mnenja, BMK, saj on tudi, ergo tudi jaz lahko pa bomo še miljavžent let samo homo balkanikus...
V Avstriji je tako početje družbeno nesprejemljiva norma, tretirajo jo kot krajo vsem... In kraje se ne tolerira.
In ja, včeraj sem šel na Dunaj, kupil sem 10 dnevno vinjeto. In je ne odstopim.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ma v bistvu ni treba...

miselni preskok bo naredil tisti, ki ga bodo ustavili z "nepravilno nalepljeno" vinjeto... kar seveda vsebuje tud drgnjenje po kosmatih puloverjih (a zato pa mate dnar?)...

do takrat je vse zaman... sevede pa bomo posledično ceno plačali vsi - že itak nas majo jodlarji za untermensche predvsem po zaslugi takih snađi se frajerjev

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
seveda nas imajo, z razlogom. Greš na stari mejni prehod v šentilju, in ko greš v AT je š vau, kolk majo porihtane ceste, ko pa prideš iz AT pamisliš da si v gospiču/vukuvar takoj po vojni.samo WTF. in tu smo mi. "postreljene" stavbe, prazne, trava raste ven iz stavb, cesta pa kolovoz..in to že kar za lep pozdrav kar ko prideš v slo. prvih 500 m.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
1. ko se bodo politiki, gospodarstveniki, itd,... Torej ljudje, ki so nam ZGLED začeli obnašati drugače...se bo tudi ljudstvo zgleovalo po njih.
2. ko bo boljše gospodarstvo in boljše plače, NIKOMUR ne bo težko dati 8eur za vinjeto, pa magari vsakih 14 dni!!

Dokler pa nekateri skoraj za hrano ne bodo imeli, pa bom jaz odstopila mojo vinjeto komurkoli, ki jo bo potreboval.

No, upam da nimaš otrok in takih bedarij ne boš učila še njih. Ne laži sama sebi, ker tisti ki jim ti "posojaš" vinjeto 100% majo za hrano. In tisti ki nimajo za hrano, po vsej verjetnosti nimajo, avta zato vinjete verejtno ne potrebujeo.

Meni doben politik ni za vzgled, ampak so moji starši, ki se me učili da se ne "krade".

Edit: A če kradejo drugi, še moreš ti al kako ? Ko bodo nehali drugi, šele takrat boš nehala ti ?

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Zelo se kesam, ker sem kdaj odstopila komu svojo vinjeto, ki je nisem več potrebovala.
Zaradi tega bodo moji otroci verjetno najslabše vzgojena bitja na tem svetu...

Od sedaj naprej bom raje posodila avto tistemu, ki bo šel čez kak dan v Avstrijo...ne več vinjete!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
meni pa ni jasno, zakaj vinjeta ni prenosljiva ? dobro v bistvu me je jasno, ker pač hoče dars, asfinag itd zaslužiti. ampak v naših krajih imamo pač drugačne navade. in delamo tako kot pumaX
evil.gif

ker v bistvu imamo prav. vinjeta se lahko uporablja samo 1 x istočasno. in istočasno je ne moreta uporabljati dve vozili. in s tem ko s svojega vozila odstranimo vinjeto in jo damo na drugo vozilo nismo oškodovali nobenega. samo že plačano vinjeto izkoristimo do popolnosti.
v čem je težava ?
naslednjič si bo kakšna ustanova izmislila, da svojega avtomobila ne spemo posojati ( ker ima vinjeto, ker tisti, ki ga vozi ni plačal xy dajatev itd )
to je enako, kot če ne bi smel svojega vrtalnega stroja posoditi komu.
tu gre samo za kasiranje. enako kot pri avtorskih pravicah glasbe filmov itd.
če si jaz kupim cd, vinil, itd ga ne smem predvajati v javnosti ...
bonk.gif
to je bolano. potem pa razni kvaziumetniki živijo celo življenje od eneka komada, normaln človek pa iebe ježa

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
meni pa ni jasno, zakaj vinjeta ni prenosljiva ? dobro v bistvu me je jasno, ker pač hoče dars, asfinag itd zaslužiti. ampak v naših krajih imamo pač drugačne navade. in delamo tako kot pumaX
evil.gif

ker v bistvu imamo prav. vinjeta se lahko uporablja samo 1 x istočasno. in istočasno je ne moreta uporabljati dve vozili. in s tem ko s svojega vozila odstranimo vinjeto in jo damo na drugo vozilo nismo oškodovali nobenega. samo že plačano vinjeto izkoristimo do popolnosti.
v čem je težava ?
naslednjič si bo kakšna ustanova izmislila, da svojega avtomobila ne spemo posojati ( ker ima vinjeto, ker tisti, ki ga vozi ni plačal xy dajatev itd )
bonk.gif
to je bolano. potem pa razni kvaziumetniki živijo celo življenje od eneka komada, normaln človek pa iebe ježa
467716-post_slo.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
evil.gif

v čem je težava ?
bonk.gif

Zato, ker je že vračunano v ceno, da se ne voziš 24/7/365 z njo. Zato tudi slovenska vinjeta marsikoga pride ceneje, kot če bi stala toliko kot če bi vzeli prejšnjo postavko/km in jo pomnožili s 130*24*365

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
seveda nas imajo, z razlogom. Greš na stari mejni prehod v šentilju, in ko greš v AT je š vau, kolk majo porihtane ceste, ko pa prideš iz AT pamisliš da si v gospiču/vukuvar takoj po vojni.samo WTF. in tu smo mi. "postreljene" stavbe, prazne, trava raste ven iz stavb, cesta pa kolovoz..in to že kar za lep pozdrav kar ko prideš v slo. prvih 500 m.
Mnjah, to je sicer res, vendar resnici na ljubo so nekateri Avstrijci kar precej ''samopašni" in visoki in tudi, če bi bilo pri nas še vedno vse pošlihtano, bi bili oni kao boljši.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
tud mesečna karta za bus ni prenosljiva
pa letna karta za smučanje

pa pa pa... jest mam recimo dva avtomobila pa morm za vsacga posebej plačat zavarovanje pa cestnino... pa verjel al ne, se samo z enim naenkrat lahko vozim...

bohnedej da bi mel letno karto za kupleraj... ki bi bila prenosljiva... bi vsi pacienti tvoje sorte z isto karto v pol meseca dobil isti sifilis...