Odstopi kdo avstrijsko vinjeto?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz... bom pogledu, če jo ima avion gor napopano, smo leteli do Minska in nazaj...
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Recesija? v Sloveniji? Pri toliko viška denarja, ko nikomur več 5€ nič ne pomeni?

5€ za vinjeto, 5€ če zamenjaš telefonskega operaterja, 5€ ko zamenjaš banko, 5€ ko zamenjaš elektro distrubuterja, 5€... v enem letu je to kar nekaj denarja. V 100 letih je to precej denarja. Tako je govoril moj šef in je v bistvu tudi zaradi tega na lestvici stotih...
Očitno pa nekaterim res ni težko in imajo špage dovolj!

Če ima nekdo 600€ plače, se lahko pretegne s šparanjem, pa bo še vedno imel 600€ konec meseca, pa če vse zastonj dobi. Treba je mal pomigat, najti še kako delo, .. in povečati dohodke. Tako dela tvoj šef. Ne pa da špara špara špara..

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Recesija? v Sloveniji? Pri toliko viška denarja, ko nikomur več 5€ nič ne pomeni?

5€ za vinjeto, 5€ če zamenjaš telefonskega operaterja, 5€ ko zamenjaš banko, 5€ ko zamenjaš elektro distrubuterja, 5€... v enem letu je to kar nekaj denarja. V 100 letih je to precej denarja. Tako je govoril moj šef in je v bistvu tudi zaradi tega na lestvici stotih...
Očitno pa nekaterim res ni težko in imajo špage dovolj!
poznam take ki so cel dan doma in pregledajo vse katloge da vidijo kje je kakšen zdelek cenejši... mislim, da na naslednji nivo ko bi računali stroške prevoza še niso prišli. čas je tukaj nepomemben saj so cel dan doma. pustimo to, da bi tudi doma lahko čas uporabili bolj produktivno... šparanje seveda, ampak na razumen način. ugotoviš, da letos še ne rabiš novega telefona - prišparaš. po celi sloveniji iščeš desetnevno avstrijsko vinjeto ki ima še štiri dni... ne prišparaš.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Moje izkušnje s tem...

Ne vem zakaj vas tako moti, če kdo tako išče vinjeto?
Mi, ki smo doma iz Maribora in teh predelov ob avstrijski meji večkrat na hitrco skočimo čez mejo do kakega Wildona, Graza...
Saj nihče ne bo šel po vinjeto na drug konec Slovenije!! Če pa sta dva iz Maribora recimo..zakaj pa ne??

Jaz kupim 10 dnevno vinjeto, se zapeljem 20, 30 40km čez mejo...priem čez urco ali dve nazaj. In pač povprašam kolege/ice, družbo, če kdo rabi vinjeto! Še vedno se je našel kdo, ki jo je z veseljem vzel - ker se pač tukaj hodi dosti "na sever"
wink-1.gif

Dam jo zastonj...meni teh 4eur ali 8eur ne pomeni problema, NEKOMU pa to lahko pomeni dosti denarja!!

In ne razumem, ZAKAJ je ne bi dala nekomu, če je jaz itak ne rabim več, nekomu drugemu pa je zato ni treba kupit?

Da se pa Avstrijska vinjeta lepo odstraniti iz stekla, če jo prej malo prilepiš na hlače, majico in nato na steklo
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
tudi naša vinjetra se da lepo prelepit na drugo vozilo.
Pa je ustreznost prelepljenja ASFINAG kontrola že potrdila kdaj?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pardon, sem spregledal. Mislil sem na pumaX, ki si izmenjuje avstrijsko vinjeto kot rent-a-car.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Treba je upoštevat, da je kontrola vinjet v avstriji redkost. Zadnje 9 mesecev se vsak dan vozim v Graz, pa je bila kontrola 2x...medtem ko naš DARS v Pesnici kontrolira 2-3x na teden!

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Ko grem v Nö se dosti X vržem dol pr Leobersdorfu pa počez skozi vasi... carsko
cheer.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik skala pravi:
bi se 20, 30, 40 km dalo tudi po lokalnih cestah zapeljati?

Dalo bi se, a zakaj bi se?

Še enkrat povdarjam, da ko grem čez "mejo", kupim vinjeto. Mogoče bi se mi celo splačala letna, a meni teh 8 eur ni problem dati.

Ne razumem pa te Slovenske nevoščlivosti, ZAKAJ NE DATI VINJETE NEKOMU NAPREJ? Ponavadi jo itak vzame nekdo, ki bi se drugače cijazil po stari cesti.
Pustite, da vsak dela po svoje...ne rabite napadati ljudi, če pač vzamejo vinjeto od nekoga, ki je ne rabi več.
Saj vinjet ne ponarejajo! Veljavnost je legalna.
Kaj bi bili bolj srečni, da normalno nalepim vinjeto, pa nato avto nekomu posodim, da se pelje recimo do Graza???

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
tudi naša vinjetra se da lepo prelepit na drugo vozilo.

V zanjih 3.mesecih sem šla 2x čez mejo in obakrat je bila kontrola.
Ponavadi je ob sobotah kontrola na prvem počivališču ... blizu Lipnice.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Še enkrat povdarjam, da ko grem čez "mejo", kupim vinjeto. Mogoče bi se mi celo splačala letna, a meni teh 8 eur ni problem dati.

Ne razumem pa te Slovenske nevoščlivosti, ZAKAJ NE DATI VINJETE NEKOMU NAPREJ? Ponavadi jo itak vzame nekdo, ki bi se drugače cijazil po stari cesti.
Pustite, da vsak dela po svoje...ne rabite napadati ljudi, če pač vzamejo vinjeto od nekoga, ki je ne rabi več.
Kaj bi bili bolj srečni, da normalno nalepim vinjeto, pa nato avto nekomu posodim, da se pelje recimo do Graza???
ni nevoščljivost ampak vrjetno se večini zdi neumno, da ti po celi sloveniji iščeš 10 dnevno vinjeto. če koga poznaš in imasta iste podti, seveda zakaj pa ne. ne pa da nekdo iz pirana gre iskan k nekomu v mursko soboto... predvsem slednje je tarča posmeha, ne pa posojanje prijatelju, sodelavcu...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Če gremo strogo po črki zakona, veljavnost NI legalna, ker vinjeta NI PRENOSLJIVA. Ampak to so že detajli.
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

To s še enkrat nalimano vinjeto?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

To s še enkrat nalimano vinjeto?

Jaz vedno kupim novo. Ne iščem ljudi, ki odajajo staro
wink-1.gif

Jo pa preen, da jo nalepim na steklo, rahlo prilepim na pulover ali hlače... potem se normalno da odlepit, ker se ne zalepi popolnoma na steklo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ksz

vsaka takale debata na tem forumu al pa kjer koli drugje pojasni zakaj smo tam kjer smo
sej niti ne vem al je smešn al žalostn... po mojem je sicer žalostno
frown-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
Po AT (krajše razdalje, se je vrhunsko vozit po lokalnih cestih. Ni prometa, ceste pa speglane v nulo, v bistvu vse speglano v nulo. Mi smo 30 let zadaj. Vedno znova sem presenečen.