Odstopi kdo avstrijsko vinjeto?

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Z družino gremo konec tedna v Avstrijo pa me zanima, če kdo ne rabi več desetdnevne vinjete, bi jo z veseljem vzel oz. odkupil?
Iščem pa vinjeto z veljavnostjo do 02.06.2013.

Hvala, LP

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
http://www.amzs.si/si/624/216/..._leto_2013.aspx

10-dnevna vinjeta za vozila do 3,5t - 8,30 EUR

bonk.gif

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
http://www.amzs.si/si/624/216/..._leto_2013.aspx
10-dnevna vinjeta za vozila do 3,5t - 8,30 EUR
bonk.gif
In kaj si želela s tem povedat? 8,3€ je če ne drugega za malo manj kot 100km bencina. In uporabnik je napisal 'če kdo ne rabi', verjetno bo pač plačal tistih 8,3€, če pa vinjete kdo ne potrebuje več pa ne vidim razloga plačevati karkoli. Že v temi kjer sem se spraševal kako je možno, da dars računa 90€ za vinjeto januarja ali pa avgusta, ste nekateri pametovali.. bemti

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
KSZ
Ni mi jasno, kako folk sploh ima vinjete. Torej nekdo gre, kupi vinjeto, da ne bo plačal kazni, nakar jo ne da gor? WTF? Kar je isto, kot če je nima.

A mora potem bogi sopotnik ves čas v prepotenih ročicah držat tisto nesrečno vinjeto, če bi otrok od zadaj z daljnogledom opazil kontrolerje?

Zakaj se folk rine v nek luksuz, če si ga ne more privoščit?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
KSZ
Ni mi jasno, kako folk sploh ima vinjete. Torej nekdo gre, kupi vinjeto, da ne bo plačal kazni, nakar jo ne da gor? WTF? Kar je isto, kot če je nima.

A mora potem bogi sopotnik ves čas v prepotenih ročicah držat tisto nesrečno vinjeto, če bi otrok od zadaj z daljnogledom opazil kontrolerje?

Pri avstrijcih je treba biti previden, imajo pravico da z roko poseže v vozilo in proba, če je vinjeta pravilno nalepljena.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
KSZ

10 dnevno jaz ponavadi samo na rahlo na sredi napopam gor, zato, da jo enostavno spravim dol... je pa tud res, da je nisem še nikdar poskusil prodat naprej.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Avstrijsko vinjeto se dejansko da normalno odlepiti in ponovno prilepiti v kolikor jo na polno ne nabiješ na šipo. Tudi zato je "posojanje" avstrijske vinjete precej popularen šport. Pri slovenski pa nimamo te sreče
smile-1.gif
.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
KSZ

V Avstriji imajo poleg običajnih "jagerskih" kontrol tudi samodejno kontrolo vinjet, ki jo opravljajo s pomočjo kamer. Če se prav spomnim, je teh kamer 800...

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
KSZ

@Floki
hvala za ponudbo, a mi je Črnomelj malo od roke... močvirje.press

Me veseli, da se je tema tako razširila, srčika "problema" pa ostaja. Do nadaljnega.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
KSZ

Treba si je popestrit dogajanje. Ker sicer bi šlo samo za izlet v Avstrijo (se vsedeš v avto, odpelješ in prideš nazaj, spotoma na benzi kupiš vinjeto), tako pa zadeva postane dogodek (iskanje vinjete na bolhi, celo pot prpa da ne bo kontrole, prodaja vinjete, dva dni pred iztekom veljavnosti,...).

Ne da se mi iskat, ampak predvidevam da je to tisti uporabnik, ki gre iz Ljubljane v Celovec po avstrijski avtocesti. Ker je Ljubelj prestrm da bi se jih 5 peljalo v enem avtu.
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ja naslednja tema bo, če ima kdo listek od plačanega tunela I guess...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
ja tole je sploh smeh, vče časa in energije pa tudi € boporabil zaiskanje in nakup rabljene kot pa kviki postanek na pumpi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Recesija? v Sloveniji? Pri toliko viška denarja, ko nikomur več 5€ nič ne pomeni?

5€ za vinjeto, 5€ če zamenjaš telefonskega operaterja, 5€ ko zamenjaš banko, 5€ ko zamenjaš elektro distrubuterja, 5€... v enem letu je to kar nekaj denarja. V 100 letih je to precej denarja. Tako je govoril moj šef in je v bistvu tudi zaradi tega na lestvici stotih...
Očitno pa nekaterim res ni težko in imajo špage dovolj!