Odsotnost od dela

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Tako je naneslo, da sem bil prvič na bolniški
frown-1.gif

Postopek mi je sicer jasen: greš h zdravniku, odpre bolniško, po koncu zdravljenja pa zaključi in ti da list, da ga neseš delodajalcu.

Meni se je pripetila hecna zadeva in me zdaj zanima ali je to bilo v mojo škodo ali delodajalčevo (bilo je manj kot 30 dni bolniške
cool-1.gif
)

Grem h zdravniku, mi reče bova zaključila, jaz pravim ok (se mi več ne da biti doma
evil.gif
) in vidim, da je bolniška zaključena šele čez 1 teden (tam, kjer piše datum zadržka je bilo namesto npr. 21.3., navedeno 28.3.). In meni se to zdi čudno ter kličem v ambulanto. Tam sestra pogleda kartoteko in mi reče, da bolniška sploh še ni zaključena. Meni seveda čisto nič jasno, saj sem imel zaključen bolniški list v roki, samo z očitno napačnim datumom. Mi reče, da je očitno pomota, bodo popravili ter naj pridem nov list iskati. In kaj bi se zgodilo recimo 29.3., če, glede na kartoteko, bolniška sploh še ni bila zaključena.

Zdaj pa moje vprašanje: kaj bi se zgodilo, če bi bil tiho in bil doma kolikor do datuma navedenega na bolniški.

Se pravi, ali je ok in ustrezno, da sem javil napako, ker bi se potem zadeve zakomplicirale (delodajalec bi v dogovoru z zdravnikom izplačal samo bolniško do datuma, ki so ga oni prvotno predvideli, ostalo pa bi bil koristil dopust).
Ali bi bil lahko tudi tiho in bil doma na račun napake, na koncu pa bi bilo vse ok
evil.gif
?

To vse je sicer samo hipotetično razmišljanje, jaz sem bil priden in še enkrat šel po bolniški list, tako, da imam zdaj pravilen datum
priden.gif

Še enkrat, pri bolniškah sem čisti novinec, ne me napadati za moje morebitne neumnosti
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, lepo da si javil, pošten delavec si in državljan.

Delodajalec te bo s stimulacijo sedaj nagradil.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Prvič na bolniški pa cel mesec haha,...v 10 letih nisem bil skupaj toliko na bolniški,....

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Prvič na bolniški pa cel mesec haha,...v 10 letih nisem bil skupaj toliko na bolniški,....

Ne vem, kje v mojem postu si prebral, da sem bil cel mesec na bolniški
sprasujem se.gif

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja, lepo da si javil, pošten delavec si in državljan.

Delodajalec te bo s stimulacijo sedaj nagradil.

Stimulacije itak ne bom dobil
evil.gif

Se pravi, če prav razumem, sem se zafrknil
sprasujem se.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Haha zadnjih 15 let brez dneva bolniške
smirk-1.gif
. No saj sem bil bolan pa se mi ne da ukvarjat z bolniškimi listi in vzamem raje par dni dopusta, da se pocajtam.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Davek se vedno na koncu plača, tudi za zdravje...Tudi sam imam v 20 letih delovne dobe samo 4 delovnih bolniške, ampak se mi zdi da to ni podatek za se hvaliti...Z leti bo sigurno več bolniške.