odrasli VRTEC.. Drugače ne gre

I

Izbrisan uporabnik #9334

eh, pusti starega. vsaka generacija je zase prepričana, da je najpametnejša in da bo po njeni smrti svet samo še propadal, johannes pa je lep primerek takega razmišljanja. le da si je on našel internet, kjer ostalim utruja, kako gre vse na slabše. tukaj ne gre za to, ali je kozarec napol poln ali napol prazen, temveč zato, da pač njegov kozarec vedno bolj prazen...

Ne da je pol poln ali prazen, kozarec je pol prevelik. :fredi:

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
In kaj mi pomaga pri kuhi juhe vednost, kdo ti dr.i so?

Vsak je nafilan z nepomembnimi informacijami, tudi seniorji oz predvsem seniorji se držijo dotičnih stvari, kot da so edina pravilna stvar in si ne dajo rečt drugače. Edina razlika je, da pri mladih lahko določene stvari filtrirajo, starim juncam pa ni pomoči, je v glavo pribito kot "vstavi nekaj kar je pribito".

Mladi lahko določene stvari filtrirajo? Ne me silit v smeh.

Tudi če bi bilo res tako, pa v 90% ni, "fašejo" dnevno recimo 100 informacij, mesečno torej 3000, letno 36.000, v desetih letih 360.000 informacij (od malo bolj pomembnih do večinoma docela nepomembnih), pa ti to pametno in uspešno fitriraj... Ni šans!

Splet je namreč poln nepotrebnega, nikomur koristnega, nepreverjenega dreka.

Zakaj? Ker so petelini spoznali, da lahko s svojim kikirikanjem dosežejo preko spleta tisoče, desettisoče ljudi. Tudi z bedarijami. Žal.
S kikirikanjem v kafiču pa včasih dobijo po zobeh...

Pravi petelini pa na kmečkem dvorišču s svojim kikirikanjem dosežejo le tistih 7 ali 10 kur...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Romzi

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
eh, pusti starega. vsaka generacija je zase prepričana, da je najpametnejša in da bo po njeni smrti svet samo še propadal, johannes pa je lep primerek takega razmišljanja. le da si je on našel internet, kjer ostalim utruja, kako gre vse na slabše. tukaj ne gre za to, ali je kozarec napol poln ali napol prazen, temveč zato, da pač njegov kozarec vedno bolj prazen...

Oba bova crknila, če nisi vedel.

Le da sem jaz 70, ti pa največ 40. Če boš še živ, se mi javi, magari v onostranstvo, čez 30 let. Če jih boš dočakal 70. V kar hudo dvomim...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Oba bova crknila, če nisi vedel.

Le da sem jaz 70, ti pa največ 40. Če boš še živ, se mi javi, magari v onostranstvo, čez 30 let. Če jih boš dočakal 70. V kar hudo dvomim...
>> Oba bova crknila, če nisi vedel.
Ne ga srat, jaz sem pa mislil, da bom živel večno.

>> Le da sem jaz 70, ti pa največ 40.
V bistvu sem malo čez 40, tak da...

>> Če boš še živ, se mi javi, magari v onostranstvo, čez 30 let.
Emmm, kako že?

>> Če jih boš dočakal 70. V kar hudo dvomim...
Glede na to da so vsi moji prastari in stari starši dočakali 80-100 let, da se moja starša približujeta 80 letu, mi z genetskega vidika dobro kaže, da bom presegel 70.
Po drugi strani me pa lahko jutri zbije avto in ti boš (spet) lahko rekel, da si imel prav

>>Splet je namreč poln nepotrebnega, nikomur koristnega, nepreverjenega dreka.
Se strinjam. Ampak splet ni samo www, kjer se kopiči predvsem drek, temveč omogoča še precej več. Samo kaj, ko tega ti ne rezumeš, pa pač pljuvaš po vsem

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
>>Splet je namreč poln nepotrebnega, nikomur koristnega, nepreverjenega dreka.
Se strinjam. Ampak splet ni samo www, kjer se kopiči predvsem drek, temveč omogoča še precej več. Samo kaj, ko tega ti ne rezumeš, pa pač pljuvaš po vsem

Važno je, da ti razumeš.

In "pametno" ugotavljaš, da imajo vsi tisti (recimo 6 miljard ljudi), ki imajo dostop do spleta, realne šanse, da postanejo vsaj Jankovići, če ne Rockefellerji...

Samo eden od tisočev člankov, ki niso najbolj navdušeni nad spletom in vdorom tehnologij praktično povsod:

https://www.racunalniske-novice.com...ogija-prihodnosti-unicila-nasa-zivljenja.html

Priponke

• cetvrti_majmun.jpg
    cetvrti_majmun.jpg
    34,5 KB · Ogledi: 107

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ogorčenje nad spletom napišejo na splet.
Ogorčenje nad FB napišejo na FB.

Zakaj ne uporabijo golobe pismonoše? Ali po partizansko nabijejo letak sredi hoste...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
>> In "pametno" ugotavljaš, da imajo vsi tisti (recimo 6 miljard ljudi), ki imajo dostop do spleta, realne šanse, da postanejo vsaj Jankovići, če ne Rockefellerji...
lahko bi se tudi tako reklo. v družbi bogatašev poleg tistih, ki so zaslužili s prodajo banan ali top-shop krame najdeš tudi take, ki so npr. zaslužili milijone s preprodajo kriptovalut, ali pa so si le izmislili govorečega mačka

>> Samo eden od tisočev člankov, ki niso najbolj navdušeni nad spletom in vdorom tehnologij praktično povsod:
berem ta članek, pa nikjer ne omenja Kardashianov ali kaj podobnega. tebe moti samo splet, ali sodobne tehnologije na splošno?

• Všeč mi je
Reactions: johannes

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
>> In "pametno" ugotavljaš, da imajo vsi tisti (recimo 6 miljard ljudi), ki imajo dostop do spleta, realne šanse, da postanejo vsaj Jankovići, če ne Rockefellerji...
lahko bi se tudi tako reklo. v družbi bogatašev poleg tistih, ki so zaslužili s prodajo banan ali top-shop krame najdeš tudi take, ki so npr. zaslužili milijone s preprodajo kriptovalut, ali pa so si le izmislili govorečega mačka

>> Samo eden od tisočev člankov, ki niso najbolj navdušeni nad spletom in vdorom tehnologij praktično povsod:
berem ta članek, pa nikjer ne omenja Kardashianov ali kaj podobnega. tebe moti samo splet, ali sodobne tehnologije na splošno?

Moti me oboje, ampak kaj bi ti razlagal, ko verjetno ne veš niti, kaj je recimo minimalizem, kaj je ponovna uporaba. Itd.

Sem eden od tistih MNOGIH slovenskih upokojencev, ki bi najraje zavrtel časovni stroj na 1970.
Seveda to žal ne bo šlo, ampak to ne pomeni, da nam je "tole danes" všeč.

Daleč najbolj pretresljiva izjava neke starejše gospe v nekem lokalu v Ljubljani: Veš, Marta, jaz se v tem svetu ne vidim več...Pa ni bilo videti, da je bila gospa v zadnji fazi raka.

Vi pa navdušeni, ker vam bo dron prinesel pošto in stvari iz trgovine. Kar bodite... Naj vam bog požegna. Fizično in psihično - lenobo... Po zaslugi "tehnologij"...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Moralnih vrednot ni več, izginile so z letom 1990. Danes se gre samo še za to, kdo bo koga bolj nategnil. Konkretno - država je izjemno nategnila penzioniste. Pod izgovorom, da ni dovolj denarja. Ko ji serviraš, da si dovoli preveliko lastno porabo, tega noče slišati. Bo raje vzela iz pokojninskega sklada ... :nigladek: , ker ve, da bo tako najlažje.

Pa bo večina od tule prisotnih tudi nekoč prišla v ta leta ... ali pa bog ne daj v invalidsko. Bomo lahko opazovali, kako bodo tile fantje takrat komentirali zadevo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Naredi primerjavo med vplačili zavarovancev v ZPIZ prejšnji mesec in izplačili pokojnin ta mesec in potem preberi svoj zapis še enkrat.
Ko prideš v leta, da prejemaš pokojnino, bi se moral vsakemu zaposlenemu lepo zahvaliti, da dela zate. In sedanji upokojenci nam. Tak sistem imamo.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Naredi primerjavo med vplačili zavarovancev v ZPIZ prejšnji mesec in izplačili pokojnin ta mesec in potem preberi svoj zapis še enkrat.
Ko prideš v leta, da prejemaš pokojnino, bi se moral vsakemu zaposlenemu lepo zahvaliti, da dela zate. In sedanji upokojenci nam. Tak sistem imamo.

Hvala lepa, delovno aktivni! Ampak ste SOKRIVI, tako, kot smo sokrivi TUDI mi, ki smo v penziji.

Smo/ste sokrivi, da smo to dopustili, da to gledamo. V Franciji bodo ljudje (mogoče?) naredili red...

V Sloveniji 60% čefurskih sodržavljanov ne bo dopustilo niti žvižganja Šarcu. Že vedo, zakaj.
Ker v Avstriji in Nemčiji morajo taki ne samo delat in samo delat, morajo tudi nemško govorit... Povsod, razen doma v stanovanju.

V Ljubljani pa čakam, da me bo nekega dne nekdo napizdil, ker govorim slovensko... Biti patriot bo namreč kmalu - prepovedano, ter kaznivo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Kaj smo "SOKRIVI", oziroma ste "SOKRIVI"? Če kaj, potem to, da niste že pred n-desetletji menjali pokojninskega sistema na takega, katerega temelj uspešnega delovanja ni, da je vsako leto več delovno aktivnih proti prejemnikom pokojnin. Ker to že nekaj časa ne velja več, so pač problemi. Tu je izvirni greh. Vse ostalo so drobnarije, ki pa so med populisti priljubljene. Namesto menjave pokojninskega sistema bi lahko imele tudi pretekle generacije več otrok. To bi tudi pomagalo. Ampak sedaj je prepozno.
Upokojenci so resna volilna baza, ki ima za cilj samo svoje pravice, zato neke resne reforme zlepa ne more biti. Med delovno aktivnim prebivalstvom je težko naslikati en tak skupni cilj. Da bi nekoliko uravnotežili (pre)staro volilno telo in prihodnost, bi moral imeti vsak državljan Slovenije volilno pravico. Do 16-ega ali 18-ega leta jo v njegovem imenu izvršijo njegovi skrbniki.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.369
5.649
113
. Da bi nekoliko uravnotežili (pre)staro volilno telo in prihodnost, bi moral imeti vsak državljan Slovenije volilno pravico. Do 16-ega ali 18-ega leta jo v njegovem imenu izvršijo njegovi skrbniki.
Zakaj bi nižal volilno pravico? Priznam da me pri 16ih politika ni zanimala nevemkaj......volil bi tisto kar bi mi doma rekli :zardelalter:
Jaz bi raje razpolovil penzionistične glasove...al pa jim vzel pravico po XY letu.....ker oni so svoje politično že...... :)

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
Ena anekdota iz Graza (Avstrija, kjer sicer govorijo slabo nemščino, vendar tako ji pravijo)
Prodajalka je bila, navdušena, šokirana, presrečna, (vse hkrati) ker je lahko govorila nemško s stranko. V manjši trgovini v centru mesta, kjer ni kupcev iz juga, ampak večinoma domači, redni kupci. Ne nujno muslimani.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.369
5.649
113
Jah prevozil številna nemška in avstrijska mesta......v mestih že težko najdeš echt nemca/avstrijca....

Ampak tolk ninđ kot sem jih pa na Dunaju videl......jih ni blo pa nikjer drugje.....tud čez Pariz ne