Odprtje računa v Avstriji

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Zadeva postaja malo offtopic - poskusimo najti kakšne zaključke:
- če in do kakšne višine garantira (recimo Avstrija) za vloge na njihovih bankah (tudi za nerezidente)
- kako je na prej omenjeni (povsem internetni) banki možno priti do svojega denarja
in podobne stvari.

berni

Zelenc'
23. jul 2008
14
0
1
Kaj pa izkušnje z italijanskimi bankami? Balkanske biznise obvladajo bolj od avstrijcev in posledično domnevam, da je tudi na bančnem področju tako, vendar mi nemščina ni glih domača za vsa navodila prebirat... Lahi so mi tudi geografsko nekako bliže.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa ne rabiš ti tega...
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Meni do skrivanja denarja ni. Gre predvsem za varnost, ki pa je v Sloveniji zanesljivo nižja kot v Avstriji. Seveda je precej odvisno tudi od izbire banke.

Vprašaj nekega Bojana Križaja, kaj je ostalo od njegovih $$$ po stečaju avstrijske banke, ko so Jodlarji ven lepo potegnili člen, da imajo pri izplačilu prednost državljani R Avstirje... Kar nikakor ni dobra reklama...
tongue-1.gif

Kolikor piše na spodnji povezavi, Avstrija nerezidentom jamči do 100k€. Mislim, da je križaj imel krepko več na tisti propadli banki.

http://www.einlagensicherung.at/

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
KSZ

Kako pa je potem z avstrijskim računom, če dobiš pregled od policije oz. davkarije, na avst. račun pa si polagal vedno le gotovino?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Torej, moraš denar jemati iz domačega računa in ga nosit v Avstrijo? Kaj pa če kar direktno rečeš firmi, da ti nakazuje tja plačo? Si s tem sploh kaj naredil? Mal se mi čudno zdi, da Slovenija nima podatkov kdo ima v Avstriji odprt račun?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Tudi brezposebni dobijo denar, v veliko primerih še več, kot nekdo ki dela.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Aha.

Če dela na črno, potem to ni prav. Če pa vseeno dobi "nekje" denar, ampak je vse legalno, pa je čisto OK. Če seveda ni hkrati še na borzi, vleče socialno, etc...

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Za standardno plačilo - pod izpolnjenimi sledečimi pogoji je zastonj:

Citat:
1.1.1 Unter folgenden Voraussetzungen kostenlos:
 Zahlung in den EU-Raum nach Island, Liechtenstein und Norwegen
 In Euro
 Angabe von korrektem BIC (korrekter S.W.I.F.T.-Adresse) der Empfängerbank