Odprtje računa v Avstriji

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
PS: Verniki ene ali druge bande, velja za vse, leve, desne, pikaste, karo in brezbarvne.

Amen. In še zagovornike teh levih, desnih, pikastih,.. To je še največja drhal najbrž, ko zaplankanec tudi spregleda ne. Ampak komaj čaka, da ga kontra stran usreje,da si lahko da duška.
bonk.gif

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Slovenska Sparkasse ima en tip TRR, kjer ne plačuješ nič v primeru da ti je saldo na računu 1000EUR ali več. edino kar sem opazil da nimajo varnostnega SMS v primeru transakcij na TRR ali na povezanih Mastercard računih.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Čisto hipotetično, jaz in ti imava plače 1000€, 2 otroka, tako da oba recimo plačava enako davkov. Jaz pridno šparam, ti vse zagoniš. Po kateri logiki bi sedaj jaz za vrtec plačeval več kot ti? Zato ker imam na TR več kot ti? In takoj ko tega denarja ni več na mojem TR, sva zopet izenačena. No katera budala bi pustila denar na TR in s tem pokrivala luknjo za tiste, ki vse zagonijo?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Čisto hipotetično, jaz in ti imava plače 1000€, 2 otroka, tako da oba recimo plačava enako davkov. Jaz pridno šparam, ti vse zagoniš. Po kateri logiki bi sedaj jaz za vrtec plačeval več kot ti? Zato ker imam na TR več kot ti? In takoj ko tega denarja ni več na mojem TR, sva zopet izenačena. No katera budala bi pustila denar na TR in s tem pokrivala luknjo za tiste, ki vse zagonijo?

Zanimivo razmišljanje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Meni do skrivanja denarja ni. Gre predvsem za varnost, ki pa je v Sloveniji zanesljivo nižja kot v Avstriji. Seveda je precej odvisno tudi od izbire banke.

Vprašaj nekega Bojana Križaja, kaj je ostalo od njegovih $$$ po stečaju avstrijske banke, ko so Jodlarji ven lepo potegnili člen, da imajo pri izplačilu prednost državljani R Avstirje... Kar nikakor ni dobra reklama...
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mah, brez veze. Spokajte svoje dnarčke lepo v tujino, sam ne jokat ko bo prišlo do kakšne kozlarije in bodo domorodci imeli prednost pred vami, auslenderji...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:

Zanimivo razmišljanje.
Zate je to zanimivo razmišljanje? To je kruta realnost za marsikoga, zato se tudi pojavljajo take teme, kot je ta.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi: Ali v A država ne garantira za (določeno vsoto) denar na računu?
Na podlagi direktiv 1994/19/ES in 2009/14/ES, ki so upoštevne v avstrijskem Zakonu o bančništvu (Bankwesengesetz; BWG), se je vsaka kreditna institucija, ki sprejema zajamčene vloge, po zakonu dolžna vključiti v zavarovalno shemo v okviru področnega združenja.
Znesek zajamčene vloge znaša tako za fizične kot pravne osebe, kot tudi za fizične osebe, ki samostojno opravljajo dejavnost ter samostojne podjetnike do 100.000 EUR.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem bi bilo mogoče najbolj pametno, da se denar nalaga v švico (kao varčevanje torej), v SLO pa se ima pač TRR za "stroške".
Saj ni težav; greš s potnim listom npr. na Banhofstrasse 45 v Zürichu, odpreš račun pri UBS Bank, stroški vodenja računa so tam-tam, ti pa kot nerezidentu Švice nabijejo še CHF30 mesečno dodatno. Če se ti splača dajat ~500€ letno zato da imaš račun tam, pa veš sam.

A ne velja tale garancija samo za rezidente?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čisto hipotetično, s tako plačo bi oba plačevala nekje 35 do 40% cene vrtca. Oz. bom povedal drugače; če ti ostane pri taki plači toliko, da lahko še varčuješ, potem plačaj vrtec. Če boš pa imel za sproti, pa verjemi, da tudi vrtca ne boš plačal isto.
Kako si vi zamišljate da boste z konkretnimi zneski v depozitih, vrednostnih papirjih in kovinah vlekli najnižje plačilo vrtca in socialne transferje? Verjemi mi, da se 2000 EUR a depozitu ne pozna, če jih imaš pa nekaj 10k ti gre pa dovolj dobro, da plačaš.. Ti instrumenti so za tiste, ki so postrgali rezerve. Bi bilo pa vsakršen poizkus zlorabe in mutenja strogo
10.gif
, kaj šele dejansko dokazljivo početje.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Čisto hipotetično, s tako plačo bi oba plačevala nekje 35 do 40% cene vrtca. Oz. bom povedal drugače; če ti ostane pri taki plači toliko, da lahko še varčuješ, potem plačaj vrtec. Če boš pa imel za sproti, pa verjemi, da tudi vrtca ne boš plačal isto.
Kako si vi zamišljate da boste z konkretnimi zneski v depozitih, vrednostnih papirjih in kovinah vlekli najnižje plačilo vrtca in socialne transferje? Verjemi mi, da se 2000 EUR a depozitu ne pozna, če jih imaš pa nekaj 10k ti gre pa dovolj dobro, da plačaš.. Ti instrumenti so za tiste, ki so postrgali rezerve. Bi bilo pa vsakršen poizkus zlorabe in mutenja strogo
10.gif
, kaj šele dejansko dokazljivo početje.

Ti dam primer:
Dve družini - oba imamta cca 2000 € mesečnih prihodkov.

Prvi družini je dedek dal stanovanje v brezplačni najem - že 8 let varčujejo za stanovanje. Dogovorjeni so da gredo na svoje čez tri leta. V tem času se je na računu nabralo kar nekaj denarja.
Druga družina: Dedek jim je podaril stanovanje. Vsako leto si privoščijo počitnice v Aziji in smučanje v Franciji. Prihrankov nimajo skoraj nič.

Prva družina seveda plačuje precej več vrtca kot druga.

Svet ni bil nikoli pošten.

Še enkrat - mene zanimajo realne številke stroškov z računom in morebitne ugodnosti bank v Avstriji.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti dam svoj primer?
Družina, 5 članov, živimo v podeovani stari hiši, mesečni dohodek naše družine je 2300 EUR. Imam za položnice, hrano, skromno garderobo, šolanje otrok in stanovanjski kredit (ker drugače bi se mi bajta podrla sama vase). O kakšnem varčevanju ne morem niti misliit, srečen sem, če imam na koncu meseca nulo.
Oba z ženo delava, ne samo hodiva v službo. Pijačke, kino, večerje... kaj je že to? Pa se ne pritožujem, iščem pa bolje plačano službo. Glede na specifična znanja (edini v SLO z certifikatom) bom kmalu tudi našel boljšo službo (ker mi nu nuja zamenjati).
Če bi v tvojem primeru prva družina vložila sredstva v reševanje svojega problema takoj (torej denar + financiranje) bi bila sedajle že na svojem, verjetno bi mesečno dajala za obrok toliko kolikor sedaj varčuje pa še vrtec bi glede na to plačevala bistveno nižje. To ti je win2win kombinacija...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
No in dobil boš boljšo službo, mesečno boš prišparal tisočaka, denar se ti bo začel nabirati in naenkrat boš plačeval več vrtca kot sosed, ki ima tako plačo že celo večnost, ampak jo vso sfička, ti pa bi rad v prihodnost kaj pomagal tudi svojim otrokom.

In nikjer nisem omenjal, da hočem zastonj vrtec, plačujem 7. razred in se ne pritožujem, ampak da te država kaznuje zato, ker varčuješ, mi gre pa zelo v nos.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne varčevat. Stimuliraj domačo ekonomijo z zapravljanjem. Ali pa tujo z varčevanjem v kaki od davčnih oaz. Politiki so že tam.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Pa saj verjetno vsak ve, da je varčevanje EV-, denar zgubi več na vrednosti, kot so obresti.

Nalagat je potrebno, pametno.

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Z ženo imava isto sranje, za otroka nekaj varčujeva na vsakega okoli 50 evrov, pa varčevanje za avto pa še nekaj na stran za železno rezervo. in ko so letos financarji vse postrgali smo padli en razred višje za plačilo vrtca in zmanjšali otroški dodatek, kljub temu da sva sva zaslužila manj .Bruto in neto.
Ja v Slovenije je bolje početi vse drugo kot šparati in delati J.... jim rodtelje bandi črno roza pikčasti.
Kaj pa na to poreče umni Darian u penzjonu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Kaj poreče, bi rajši bil na kitajskem, indiji, pakistanu? Ali v ameriki, kjer se vsak [cenzura] plača, tudi šolanje?

Obstaja nekaj držav, kjer je življenje lepše, a ljudje pozabljate, da živite v sloveniji, glede na to, da imamo državo šele 20 let, še nam predobro gre.