Odprtje osebnega računa v Avstriji

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Še vedno čakamo na ime konkretne banke, ki za najmanj nudi največ
smile-1.gif
.

LP,
PIC

banshe

Pripravnik
1. feb 2010
44
0
6

v SLO imam blokiran račun...nakar si na drugih slo bankah tudi ne morem odpreti novega !
In če se da oz. kakšne so povezave med slo in astr. bankami ?
Katero banko pa priporočate ?

Hvala in LP

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Ne, Avstrijske banke načeloma ne gledajo na spisek blokad. ČEprav načeloma je seznam odprt (če si firma). Če si FO potem je to samo v SISBON-u, do tja pa tako skoraj nihče ne sme:), definitvno pa ne tujci.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Za Panamo sem opazil do 7% letnih obresti na vezano vlogo. Imaš polno strani, ki ponujajo odprtje računa, stroški pa znašajo okoli $1000.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Stroški da ti nekdo v Panami odpre račun. Lahko se pa seveda vsedeš na letalo in se tam oglasiš sam. Tudi sicer je Panama trenutno odlična država za upokojence in podjetnike (nič davka na mednarodne prihodke, če kupiš tam posest v vrednosti $100.000 dobiš stalno prebivališče, prav tako če imaš do konca življenja garantiranih $1000 mesečno prihodkov itd.). Pa za ceno garsonjere v Ljubljani dobiš tam 200 kvadratov luksuznega stanovanja s pogledom na morje.

http://www.offshorelegal.org/o...nk-account.html

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Sliši se dobro
smile-1.gif
Zanima me predvsem kako je z varnostjo tvojega denarja če imaš tam bančni račun?

Nazadnje urejeno:

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Sem malo pozabil potem na to temo. Odprtje brez problema, vpraša za kaj rabiš, daš osebno, po enem tednu se oglasiš po kartico. Prvo moraš položit na račun kakih 60 eur, kartica na leto stane 30 eur. Dela tudi elektronsko bančništvo. Aja banka je Volksbank.
Če imaš blokiran račun in imaš s.p. oni ne vidjo. Verjetno tudi pri d.o.o.-ju ne.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik dildo pravi:
Potrebuješ samo cca. 15 minut časa in osebno izkaznico oz. potni list. Sam imam račun pri sparkasse, pa sem dobil še zraven brezplačno online bančništvo, ki deluje takoj.

Kje je ta Sparkasse oz. ali imajo kako poslovalnico v Borovljah ?

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Da ne odpiram nove teme bom kar tule vprašal.

Torej, če naprimer odprem bančni račun v Avstriji in si tja prenakažem prihranke to naš DURS ne vidi?
Kakšni so stroški odprtja računa? Kaj potrebujem?

Mogoče kdo ve kako je z obrstmi?

LP

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Prenakazat ne ker se vidi.

Lepo dvignit in tam položit.

V osnovi bi moral račun DURSU prijavit. v praksi pa ........

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
ŽŠe vedno velja, tole je izpred parih dni:
"Evropski komisar za davke Algirdas Šemeta je Avstrijo in tudi Luksemburg v pogovoru za dunajski Standard pozval k uvedbi avtomatske izmenjave informacij na področju obdavčenja. Če bo Avstrija sporazum o avtomatski izmenjavi bančnih podatkov podpisala z ZDA , ne pa tudi z EU, ji je komisar zagrozil s tožbo"
A se seveda upira, vendar je to po mojem samo pridobivanja časa, na koncu bodo morali popustiti.

Ampak opozorilo. Je 35% davek na obresti!