Odprt center montessori

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Še ena katolibanska šola.

https://www.zurnal24.si/sloven...lav-zore-304258

Citat:
V Ljubljanskem Podutiku so se odprli novi prostori Centra montessori, v katerem bosta delovala zasebna OŠ montessori ter Vrtec montessori. Učenci imajo v novih prostorih pouk od ponedeljka, danes pa bo zagotovo eno najlepših in najmodernejših šol v Sloveniji uradno odprl predsednik Borut Pahor, blagoslovil pa nadškof Stanislav Zore.

Citat:

Verouk po izbiri "Vsaka montessori šola naj bi imela duhovno komponento, s pomočjo katere bi lahko otrok rasel. Naša šola je izbrala za duhovnost krščanstvo, ker je to naše okolje," pravi Demšarjeva. Otroci tako lahko enkrat tedensko obiščejo sobo, kjer poteka pouk katekizma, kar velja kot verouk, zakramente pa otrok opravi v župniji. V zadnji triadi imajo predmeta Vera in kultura in Etika in državljanska vzgoja, kjer spoznavajo različne veroiz povedi s poudarkom na krščanstvu. Molitve načeloma ni, si pa veliko otrok izbere molitev kot način umiritve pred jedjo. "Veliko otrok izbere molitev, ker to delajo doma," pravi Demšarjeva.

Molitev kot način umiritve pred jedjo ...
hysterical-1.gif

Citat:

"Tukaj veljajo krščanske vrednote" Na vprašanje, ali bi muslimanske veroizpovedi sprejeli pa odgovori: " Če bi se starši strinjali z našim programom in našimi vrednotami. Staršem povem, da tukaj veljajo krščanske vrednote. Otroke učimo, če te kdo udari, ne udariš nazaj, ampak se pogovorimo."

10.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
S čim se vi obremenjujete.
hysterical-1.gif

Če zaradi nič drugega, se je potrebno pri teh stvareh obremnenjevati že zaradi dejstva, da mora država v javnih šolah priskrbeti in seveda tudi plačati, prostor za vsakega šolarja. In ker država (beri: mi, davkoplačevalci) plačuje tudi zasebni šolam, to pomeni, da država za nekatere šolarje plača dvakrat: v državni in še v zasebni šoli!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.524
5.066
113
Kaj plača? Pa ja ... Koliko otrok ne najde prostora v vrtcih, čeprav bi naj lokalna skupnost to zagotavljala? Pri nas je občina šla raje v nagovarjanje zasebnikov, da odprejo lokalni vrtec, kot da ona naredi prostor za dodatnih 80 otrok. Šli so tudi do župnika, če bi lahko on spravil kak cerkveni zavod v občino. Na koncu se je odločil en podjetnik, da financiral izgradnjo zasebnega vrtca in uredil službo za kakega sorodnika.
Javna šola mora biti tudi malo fleksibilna. Kot gospodarstvo. Denimo kdor uspe na razpisu, da vzdržuje kake javne ceste, se mora sprijazniti s tem, da plačilo vsako zimo ne bo enako. Kdor kandira na razpisih DARS-a mora imeti številne predpogoje, ljudi, opremo sredstva ... Če na razpisu ne uspe, mu tega noben ne plača. Javnemu sektorju to manjka. Ni jih sram, ko pravijo, da je treba zasebnike odrezati, da bodo oni imeli denar (npr. v zdravstvu). Namesto, da bi raje bolje delali in si tako dobili stranke.
Moram reči, da mi taka brezvezna natolcevanja, da bo zasebno uničilo javno, gre strašno na živce. Ja, konkurenca uničuje drek. Ja, res je. Pa tudi prav je.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gre za verske šole, samo v tem je problem. To ni konkurenca, to je bolezen.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.524
5.066
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Gre za verske šole, samo v tem je problem. To ni konkurenca, to je bolezen.
Mislim, da je povsem jasno, kdo tu je bolan. Če ne bi bilo verskih šol, bi Slovenci danes verjetno pisali sch. Razen tega me zanima, glede na tvoje bogate izkušnje, koliko let si sam hodil v versko šolo, oziroma, če so tvoji otroci hodili v versko šolo. Koliko učiteljev v takih šolah poznaš? Kaj sploh veš?
Ma, saj bi ni treba pisati, meni je jasno, da si gobezdač in amaterski električar Gatto tudi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Gre za verske šole, samo v tem je problem. To ni konkurenca, to je bolezen.
Mislim, da je povsem jasno, kdo tu je bolan. Če ne bi bilo verskih šol, bi Slovenci danes verjetno pisali sch. Razen tega me zanima, glede na tvoje bogate izkušnje, koliko let si sam hodil v versko šolo, oziroma, če so tvoji otroci hodili v versko šolo. Koliko učiteljev v takih šolah poznaš? Kaj sploh veš?
Ma, saj bi ni treba pisati, meni je jasno, da si gobezdač in amaterski električar Gatto tudi.

Saj nacistične šole so bile tudi v osnovi ok, so učili branja in pisanja.
Pa zaradi Hitlerja smo tudi ponekod dobili ceste itd. Pa to še ne pomeni, da je bila njegova ideologija v redu, a ne.

Govorimo o "dodatni" učni snovi, torej verski šoli.

Leta 2017 vpisovat deco v šolo, kjer učijo, da rdeča kapica živi, je več kot bolano. In to še plačajo.

Ljudem je treba pomagat in take zadeve preprečit. Pri nas pa pride Pahor na otvoritev verske šole, ja noro.

Mogoče ti bo še kaj električar povedal
hysterical-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Kaj je to naša vera? Moja to ni. Tudi krščanska vera ni bila vera tega ozemlja nekoč. So jo posilili med ljudmi.

Jaz bi prepovedal vsakršno versko poučevanje do 18. leta.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Saj nacistične šole so bile tudi v osnovi ok, so učili branja in pisanja.
Pa zaradi Hitlerja smo tudi ponekod dobili ceste itd. Pa to še ne pomeni, da je bila njegova ideologija v redu, a ne.

Govorimo o "dodatni" učni snovi, torej verski šoli.

Leta 2017 vpisovat deco v šolo, kjer učijo, da rdeča kapica živi, je več kot bolano. In to še plačajo.

Ljudem je treba pomagat in take zadeve preprečit. Pri nas pa pride Pahor na otvoritev verske šole, ja noro.

Mogoče ti bo še kaj električar povedal
hysterical-1.gif

[/QUOTE]
Amater električar trenutno nima časa, sploh pa ne za za "amaterje"po razvitosti uma, zato bom samo citiral tvoj pravilni odgovor, če smem..
grin1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.878
113
Tudi sam nisem navdušen nad temi verskimi šolami in mi to nekako ne gre skupaj z duhom časa v katerem živimo. Ampak glede na to kaj se dogaja z Evropo... Najbrz ste gledali dokumentarec na SLO2 v torek: Za tančico džamij.... V glavnem, jaz mislim da bo Evropa s takim tempom v 50 letih skoraj polovično muslimanska, tukaj mislim na severno in srednjo Evropo. Tudi mi bomo morda v kakih 10-20 letih odprli prvo Muslimansko šolo, seveda bodo to zagreti levičarji in multikulti fani zagovarjali, oprli pa se bodo ravno na razne Waldorfske in Montessori šole. Tukaj mislim da Katolibani pljuvajo v lastno skledo, mi pa lahko začnemo počasi gledati cene nepremičnin v Rusiji, na Češkem, Poljskem,... ker bomo kmalu bežali na vzhod pred miroljubnimi šeriatskimi šerifi.

B81

22. jul 2007
37.634
10.926
113
Vem, moral bi napisat "v skrajnem primeru".

Naceloma sem pa proti verskim solam. Sem pa za sole, kjer ima ucitelj dovoljenje za vzpostavitev avtoritete (kot je bilo v mojih casih), ker to dandanes ni nicemur podobno).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
S čim se vi obremenjujete.
hysterical-1.gif

Če zaradi nič drugega, se je potrebno pri teh stvareh obremnenjevati že zaradi dejstva, da mora država v javnih šolah priskrbeti in seveda tudi plačati, prostor za vsakega šolarja. In ker država (beri: mi, davkoplačevalci) plačuje tudi zasebni šolam, to pomeni, da država za nekatere šolarje plača dvakrat: v državni in še v zasebni šoli!

Daj povej katera dzava placa prostor. 4 leta se ze z zupanom pregovarjam za novo solo, ker je obstojeca stara 120 let, brez telovadnice, brez.... vrtec je v dveh garazah privat bajte, pa zupan se vedno ne ve kje bo dobil cca 3mio za dobrih 100 otrok.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Kaj je to naša vera? Moja to ni. Tudi krščanska vera ni bila vera tega ozemlja nekoč. So jo posilili med ljudmi.

Jaz bi prepovedal vsakršno versko poučevanje do 18. leta.

Če so prepovedano piramidne igre, ne vidim razloga, da se organizirano dovoli "poučevanje" veroizpovedi, ki laže in krade ljudem.
Obljubljajo jim nekaj, kar ni mogoče izpolniti oziroma se ne bo zgodilo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
snecer kako ti veš kaj se ne bo zgodilo po smrti? kako si 100% da veš? da vedo vsi? še noben ni prišel nazaj pa povedal kaj in kako
wink-1.gif

me zanima če si tako agresiven tudi proti budizmu itd...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Snečer, Gattto, jest5… strašno se bojijo
ker v montessori centru molit se učijo
saj oni iz murgelj učijo jih drugače
molitve rdeče jim vtepajo za dobre plače
komunistične molitve pobožno bodo še molili
da borčevske bi penzije tud oni pol dobili