Odplačilo leasing-a, se splača?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Finančni leasing fizične osebe, za osebno avto.

Če naleti možnost, da vse odplačaš naenkrat, a se to splača?
Torej se kaj prišpara od obresti in drugih stroškov?

Nekje na prvi tretjini je odplačil je.

Po potrebi dam več podatkov.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Sem letos junija odplačal dveletni lizing po enem letu.
Ni bila sicer ravno zmaga kar se tiče razlike, ampak glede na to da sem tako ali tako imel denar, sem pač odplačal... (lizing sem vzel, ker mi pri AH bojda niti na keš niso mogli dati tako nizke cene za avto).
torej: odplačal naj bi 14444€ v dveh letih, ker pa sem odplačal po enem, je pa bilo sešteto 14240€ - = 204€ razlike.
Predvidevam da bolj kot si na začetku, večja je razlika...
Največ pa vsekakor izveš, če kličeš na leasing firmo in prosiš za izračun za predčasno odplačilo - meni so kar po telefonu povedali.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Pokliči na leasing firmo kjer si najel leasing in vprašaj kakšni so stroški predčasnega poplačila in kaj dejansko odplačaš (ali samo glavnico ali glavnico+obresti).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.947
113
v lokalni ostariji
najprej se moramo zavedati da je pri leasingu "catch" da polovico odplačevanja u bistvu plačješ obresti (v obroku je delež nekje 60:40 obresti:glavnica).
potem če prekineš sam plačaš stroške predčasnega poplačila. poplačaš samo glavnico kolikor jo je ostalo. seveda pa je zaradi prvega dejstva glavnica visoka, obresti pa male (recimo če imaš lizing na 5 let pa bi po 3 letih poplačal...)
če pa je razlog poplačila nesreča se pa spet malo drugače računa:)

drugače pa najbolje da pokličeš na lizing pa se pozanimaš

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Da si sposodim tole temo...

Kaj vse je potrebno postoriti lastniku vozila, ko se lizing poplača, predvidevam da nova prometna, zavarovanje pa ostane?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri spremembi lastništva se vozilo odjavi in ponovno prijavi na novega lastnika. To pomeni prekinitev stare police in sklenitev nove police (pri fleksibilni zavarovalnici in agentu se načeloma da tudi urediti spremembo podatkov in izdaja potrdila za registracijo po obstoječi polici).
Ponovno se plača cestnina, že prej plačana se naknadno vrne.