Odpiranje pošte

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Ni to to.... Smo edini tukaj s tem priimkom, pač priseljenci
smile-1.gif
Če bi blo to to, bi potem vsaj kaj povedal al pa kaj. Mogoče bi tut jaz kdaj dobil pošto od drugega soimenjaka itd. Firbec je zajebana stvar, nimaš kaj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pošlji si sumljivo pošiljko in notri opozorilo, da če boš še kdaj opazil, da je bila zadeva odprta, da bo sledila prijava. Imaš celo ustavno pravico do zasebnosti pri pismih.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lol firbec, kje pa ti zivis? keermu se pa da gledat kaj folk dobiva? razmisljaj malo

Bi bil ti presenečen kako tocno vedo kaj vse si kdaj kupil...

Sem zanc čakal en paketek iz GB ( isti paket sem nazadnje narocil vsaj mesec ali dva nazaj ) , in mi zenska na telefonu reče "Ja ne ni se tega paketka, sej to je tak isti k ste jih zdej že ene 3x mel ane" ... Tko da če si je že tok mejhno skatlico velikosti dalinca za TV zapomnila, kaj si sele zapominijo oz pogledajo...

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Posebaj zacahnan ker je iz tujine? Pa si zapomnejo? Mogoče? Ne?
smile-1.gif

Drugače pa za veliko rumeno kuverto sem skoraj prepričan da se je sama strgala, vsaj ko sem bil jaz na pošti se je to dostikrat naredilo še preden smo mi odprli
evil.gif
No malo heca... Drugače pa bodi pozoren, če se je to mogoče dogajalo ob dežju... Takrat imaš kot poštar vse mokro in se dostikrat zgodi, da če prehitro potegneš tisti papir iz torbe gre kar narazen...

Seveda pa dopuščam možnost, da ti pošto odpirajo, vendar poskušam z bolj logično razlago, kajti tudi v majhnem kraju je ogromno pošte in ni časa da bi gledal kaj je kdo dobil. Recimo pri nas je bilo vse kar smo pogledali, vsak dan babo na sredini Novic
cool-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Hummmm, sploh ni slaba ideja
smile-1.gif

Ne vem, kakšne pošiljke so ti pa odpirali dozdaj.

Pošlji rumeno mehurčkasto zadevo, z naslovom napisanim z žensko pisavo, pa še kak srček naj ma gor, zgleda naj pa, kot da so gole fotke not, po možnosti še parfumiraj :D

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Vrste kuvert so čisto različne. Ne odpirajo mi položnic ipd. ko imajo tisto za odtrgat... Drugače sem dobil pa že vse živo odprto... Od navadne kuverte do velikih kuvert.... Heheh, misliš, da bi jih zapalilo to?
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
V nasem nabiralniku se veckrat znajde sosedova posta, ker imamo hisne stevilke 53a, 53b, 53c in 53d. Na vratih bajte valda da ne pise priimka, in kak novi postar potem cisto pomesa pisma, sploh tista kjer ni crke na koncu stevilke, ker jih posiljatelj ne napise. Tako sd hitro zgodi da kaj pomotoma odpres pol pa neses sosedu v katelc.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
če poslušaš našga veleuma poštarja, potem tega ni, oz je silno redek pojav.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
MrDaco, ja to zastopim, da si v bloku oz. pač nekje, kjer imajo skupaj nabiralnike, pri nas je pa samo en nabiralnik, sosedov je 200 metrov stran
smile-1.gif
In če bi bilo to to, bi tudi jaz kdaj dobil pošto od kakega soseda, ki jo seveda nebi odprl, ker vedno prej pogledam za koga je, ker pač nisem sam v hiši. V glavnem bedni so.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pogledas jo, ce imas vec ljudi na istem naslovu (mamo, sestro, brata ata itd.). Ce zivis sam, pa ni tako redko, da kar odpres in sele potem ugotovis da nekaj ne stima. Ampak da bi se ti pa to kar naprej dogajalo in to pri navadni (domaci) posti, torej ne iz tujine, kjer ti jo prebrska carinska posta in to oznaci s svojim selotejpom ?

Jaz sem imel pred casom ene zanic kuverte, ki se niso dobro sprijele ob lepljenju, zato sem se navadil vedno dati got selotejp (tisti beli 3Mov, po katerem lahko pises) in na vsakih par centimetrov nakracati pocez cezenj tako, da je kraca na obeh straneh na kuverti in seveda tudi na selotejpu. Tako bi se takoj videlo, ce bi kdo kuverto poskusal odpreti, ker je nemogoce dati gor novega in kraco narediti tako, da bi se zvezno nadaljevala na obeh koncih (in to se nekajkrat ponoviti).

Morda lahko poskusis s tem kot vabo ? Ce se je posiljatelj tako potrudil, je morda res kaj "zanimivega" notri ?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Ok, če bi bilo iz tujine, bi zastopil, pač pregleda carina itd. ampak tam bi bil tudi njih salotejp, kot si rekel. Gre za "notrajno" pošto. Jih bom res malce sprobal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ne vem kako se reče tistmu ki ti obarva roke s črno barvo ob stiku, običajno se uporablja pri "pisarniških krajah iz predala" , kjer namažes ročko predala s tem nevidnim premazom, ampak ob stiku s kožo se pa zadeva obarva črne barve in ne gre dol z ničemer.

Policija ima to,ampak dvomim da ti bodo dali, imaš pa zihr navodila na googlu kako to naredit.
Kaj ti bo pomagalo to? Mogoče ne kej dosti,se bo pa vsaj tisti mal usral,ko ne bo z rok spravil tega dol cel teden, ce bos mel sreco,bos pa postarja srecal z črnimi rokami
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Policija ima to,ampak dvomim da ti bodo dali, imaš pa zihr navodila na googlu kako to naredit.
Kaj ti bo pomagalo to? Mogoče ne kej dosti,se bo pa vsaj tisti mal usral,ko ne bo z rok spravil tega dol cel teden, ce bos mel sreco,bos pa postarja srecal z črnimi rokami
smile-1.gif
Ali pa bel prah - moko nasuješ noter, v kuverto pa nalepiš list. Tisti, ki bo hotel pogledati, bo obrnil da bi list dobil ven.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Zdravo,

ma še kdo take izkušnje, da mu na pošti odpirajo pisma ipd.? Meni gre to že počas malce na živce, sicer res, da ni vsakič to, ampak se pa zgodi ene 2x ali 3x na leto. Ne vem, je to normalno, imajo za to pooblastila?

Lp

Tole absolutno ni normalno. Pokliči na pošto in se malo pogovori z upravnikom/co pošte. Malo po ovinkih jo povprašaj, če se kaj podobnega dogaja še komu. In če ja, naj ukrepajo.

Tistemu z odprtimi bančnimi izpiski pa - v takem primeru kliči policijo, in malo znori - ravno toliko, da bojo šli prva dva soseda obiskat (kriva ali ne, bo zaleglo za vse druge).

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ali pa bel prah - moko nasuješ noter, v kuverto pa nalepiš list. Tisti, ki bo hotel pogledati, bo obrnil da bi list dobil ven.

Pol bo pa on mel kopse doma, zaradi suma preprodaje mamil.
grin1.gif