Odpiranje pošte

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Zdravo,

ma še kdo take izkušnje, da mu na pošti odpirajo pisma ipd.? Meni gre to že počas malce na živce, sicer res, da ni vsakič to, ampak se pa zgodi ene 2x ali 3x na leto. Ne vem, je to normalno, imajo za to pooblastila?

Lp

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Pošta je bila ta velika rumena kuverta, plastificirana. Drugače sem pa dobil odprte že čisto navadne kuverte... Saj pravim, kakor je. Ampak tega pač nisem vajen in mi ni do tega, da mi zasebno pošto, projektne dokumente ipd. bere pol vasi.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Poglej KZ, kršitev tajnosti občil. In other words, če si prepričan, da nekdo na pošti odpira tvoja pisma, pojdi na policijo in podaj ovadbo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A druge možnosti pa nisi poštudiral, da je lahko že pošiljatelj slabo zalepil kuverto in se je med transportom, sploh pa skozi sortirni stroj, preprosto odlepila in je ni nihče prostoročno odpiral?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Zadeva je bila zapakirna kot mora bit, sem preveril pri pošiljatelju in mu tudi verjamem. Ni pa bilo to prvič, na pošti, kjer sem živel pred časom, se to ni dogajalo, tukaj se je pa to zgodilo že kar nekajkrat v parih letih. Sem pa seveda pomislil tudi na to, ampak sem skoraj 100%, da je to zgolj firbec na pošti, kaj je kdo dobil itd.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
lol firbec, kje pa ti zivis? keermu se pa da gledat kaj folk dobiva? razmisljaj malo

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Babo (mama, žena, sestra, ljubica, ...) si že vprašal?
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
@ gFelix

Firbec... ma ne ser, razen če si doma v Fokovcih, kjer ena pošta pokriva par 10 gopsodinjstev. V nekem normalnem okolišu kjer je dnevno nekaj 1000 pošiljk, tega zagotovo ne bodo delali, imajo kaj bolj pametnega za počet. Sicer prijavi na policijo, ker je to vdor v zasebnost, nakar se bo sigurno pokazalo, da imaš radovedno sosedo, ali ljubosumno ženo. Tudi na Pošti so stroga pravila, ki to preprečujejo. Razen mogoče kaki študenti, ki pa kaj hitro končajo svojo kariero.

Nazadnje urejeno:

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Imamo 406 prebivalcev tako da....
smile-1.gif

Ne, ni bila baba, ker je bila na šihtu in sem pošto iz nabiralnika vzel pet minut za tem, ko se je pismofirbec odpeljal. No, tukajšni poštar tudi sam vstopi v hišo, če se noben ne javi, ko vstopi notri, gre pa tudi do kuhinje, če je treba... V glavnem, vse je možno in ravno zaradi tega ne izključujem firbcanja ipd. Ker tam kjer sem prej živel je bilo res vele mesto in se to ni dogajalo, tu je pa očitno drugače...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
imam podoben "problem".... že nekajkrat odpta pošta... predvsem bančni izpiski. Jst sicer sumim sosede ampak ne vem kaj narediti... bo treba tak nabiralnik montirat, da ne bo možno z roko do pošte...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Mislim, da je to kar standard za manjša sela. Pri nas poštar sicer ne hodi v hišo, zato pa sosedje. Kar naenkrat se pojavi sred kuhinje. Jebo mast, kak se vstrašiš!
Al pa stara mama se je rada naslonila na okno in zijala noter, kaj se odgaja :p psiho.
Jaz bi šel na pošto in jih napizdil.

lp

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Mislim, da je to kar standard za manjša sela. Pri nas poštar sicer ne hodi v hišo, zato pa sosedje. Kar naenkrat se pojavi sred kuhinje. Jebo mast, kak se vstrašiš!
Al pa stara mama se je rada naslonila na okno in zijala noter, kaj se odgaja :p psiho.
Jaz bi šel na pošto in jih napizdil.

lp

No sej ni samo poštar tak, so tut sosedi
smile-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
imam podoben "problem".... že nekajkrat odpta pošta... predvsem bančni izpiski. Jst sicer sumim sosede ampak ne vem kaj narediti... bo treba tak nabiralnik montirat, da ne bo možno z roko do pošte...

Jaz sem bančne spiske odjavil in jih imam samo še na netu....

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
ksz

Če imaš v kraju kjer živiš še kakšnega s tvojim priimkom je možno tudi, da njemu dostavijo, ne pogleda naslova in odpre, ko pa vidi da ni zanj pa vrne poštarju. To se dogaja pri nas dostikrat.