odpadel zob

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Prej mi je odpadla dvojka, oziroma se je odlomila. Letel sem na Aškerčevo, pa mi pravi, da ker ni nujno moram počakat na svojo zobarco, ki pa je do zadnjega tedna v avgustu na dopustu, umes grem pa še jst na dopust... ma kdo kakšne izkušnje? Kok to stane pri privat zobarju, ker zgleda grdo k svija?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jah tole je sranje....nekaj podobnega se je tudi meni zgodilo....je pa res da malo bolj zadaj, in malo pred dopustom.....itak "državni" doktor flegma, da ni nujno ipd., itak sem mu vse po spisku in da zakaj ga plačujem (da ne rečem da me je hotel naročiti čez 2 meseca), in žal ni bilo druge opcije kot privat...fertik v 2 urah pa ob 300 eur.
bonk.gif
hebemti državo.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
toti državni zobarji so lopovi, [cenzura] me zob boli pa me ova naroči za mesec pa pol.. mislim budalo babjo.. Zaj bom celo plačo fukno privatniku pa mam mir že s tem, k če ne jim rem ZD zažgat

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jebiga niso zobarji krivi da jim zavarovalnica ne krije stroškov sprijaznite se že s tem
smirk-1.gif

To že, samo če mi vsak mesec trgajo od plače za zdravstvo in podobno sranje (se pravi TO PLAČUJEM) potem pričakujem da ko rabim da uredijo, ni moj problem kam dnar mečejo in kaj imajo oni z zavarovalnico, ne pa da moram privat zobarju hodit ker se Bolgaru (ja bil je bolgar v ZD) hebe za vse skupi.. Sem pa itak mnenja, že zelo dolgo, da naj mi dajo celotni bruto pa bom že sam dodatno plačeval kar rabim...ker tole zdej je totalno nepošten način. Ne rečem da ni sistem 20-30let nazaj dobro deloval, samo sedaj je pa totalna katastrofa.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja vsaj za zobe bi moral met opcijo, da se ne plačuje, jaz nisem bil pri državnemu že 30 let.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Bi trebalo pregledati pogodbe in predpise glede tega zavarovanja pa kaj pogruntat. ( ali "izzsilit" paličilo za opravljene storitve, ali prekinitev in sklenitev zavarovanja pri drugih).

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jebiga niso zobarji krivi da jim zavarovalnica ne krije stroškov sprijaznite se že s tem
smirk-1.gif

To že, samo če mi vsak mesec trgajo od plače za zdravstvo in podobno sranje (se pravi TO PLAČUJEM) potem pričakujem da ko rabim da uredijo, ni moj problem kam dnar mečejo in kaj imajo oni z zavarovalnico, ....
Naj ti v računovodstvu pokažejo virmane, ki jih nakazujejo za zdravstveno zavarovanje.
Poglej si prejemnika in TRR na virmanu.
Grem stavit za en pir, da tisto ni TRR od tvojega zobozdravnika ali zdravnika ali pediatra, ampak od ZZZSja.
In zato JE zobozdravniku važno, kaj pravi zavarovalnica (ki ima denar in moč odločanja, kaj plača).

Upam, da si klepar, ti bom pripeljal avto, ti ga poklepaj, potem pa se z zavarovalnico dogovarjaj, če in kaj ti bodo plačali.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne gre se za to. Tipu so iz zadnje plače (in prejšnje in tiste prej) to vsoto že odtegnili, zdaj pa mora trpeti boleč zob, ker ZZZS denar obrača ali prelaga ali karkoli pač z njim počne.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne gre se za to. Tipu so iz zadnje plače (in prejšnje in tiste prej) to vsoto že odtegnili, zdaj pa mora trpeti boleč zob, ker ZZZS denar obrača ali prelaga ali karkoli pač z njim počne.

Boleč zob je nujna zadeva in NI čakanja. Tudi če osebnega zdravnika ni, ti bolečino rešijo dežurci. Za vse ostalo je pa res kr neki. Tudi jst nebi več placeval pavšala če bi bila opcija...

Vem pa, da bi zobozdravniki spucali čakalne vrste, če bi jim zavarovalnica plačala vse storitve. Ali pa bi zavarovalnica enostavno znižala vrednost točke in bi za isto plačilo morali narediti malce več. Ker časa je načeloma dovolj in norme so postavljene prenizko. Ampak zdravstveni lobij je premočan za kaj takšnega.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.516
3.897
113
Ljubljana
hmpg.net
V bistvu je tu jedro problema.

Če v tovarni zamenjajo stroje za novejše, se posledično norme dvignejo.
Pri zdravstvu v Sloveniji pa se to ni zgodilo, čeprav je tehnika v medicini močno napredovala.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kot sta ti že predhodnika napisala....pač meni (in vsem zaposlenim) trgajo od plače za zdravstvo ipd., se pravi ko bi ga rabil, potrkam in se zmenim, če ne pač takoj pa v nekem normalnem roku (enako kot pri privatniku)....sam imam srečo, in potrkam na to, da rabim zdravnika in zobozdravnika na vsake par let...in upam da bo tako še naprej....meni je vseeno komu oni denar naprej dajejo, to ni moj problem in s tem se ne mislim ukvarjati, če pavšalno plačujem neko storitev če in ko se kaj zgodi, potem naj me porihtajo kot se zagre ko se kaj zgodi in ko jih rabim.

No ko smo pri avtih...ja se mi je že zgodilo, sem plačal kasko (pač če se kaj zgodi)...ko so mi ga zadeli na parkingu, sem šel k cenilcu, ga pelu na servis in reku zrihtihe...čez par dni sem prišel po zrihtan avto....kaj pa potem servis in zavarovalnica delajo med sabo je pa njihov problem.

Da ne govorimo o odtegljajih za pokojnino....da si obrestno obresno preračunam za celo delovno dobo znesek ki mi ga trgajo bi imel 2x večjo penzijo...s tem da ko bi denar dol pobiral, bi se mi ostalo še vedno obrestovalo....pač dejstvo je, da je ta sistem popolnoma zafuran, ogromno folka ga izkorišča, bolniških je preveč, zdravila talajo ko bonbone in smo kjer smo, če bi pa vsak s svojim denarjem to nekam vplačeval v kolikor bi želel, bi bila pa druga pesem.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
smirk-1.gif

To že, samo če mi vsak mesec trgajo od plače za zdravstvo in podobno sranje (se pravi TO PLAČUJEM) potem pričakujem da ko rabim da uredijo, ni moj problem kam dnar mečejo in kaj imajo oni z zavarovalnico, ne pa da moram privat zobarju hodit ker se Bolgaru (ja bil je bolgar v ZD) hebe za vse skupi.. Sem pa itak mnenja, že zelo dolgo, da naj mi dajo celotni bruto pa bom že sam dodatno plačeval kar rabim...ker tole zdej je totalno nepošten način. Ne rečem da ni sistem 20-30let nazaj dobro deloval, samo sedaj je pa totalna katastrofa.

Sam si rekel da si se znašal nad zobozdravnikom, ki ni nič kriv, verjetno tudi ti ne delaš zastonj
bonk.gif

Sprijaznite se, da niso čakalne vrste zaradi zdravnikov ampak ker zavarovalnica ne plačuje storitev, zato si pa samoplačniško takoj na vrsti.

LP

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Sprijaznite se, da niso čakalne vrste zaradi zdravnikov ampak ker zavarovalnica ne plačuje storitev, zato si pa samoplačniško takoj na vrsti.

LP

je pa tudi res, da če lahko zobozdravnik v 8-9 mesecih naredi maksimalno letno število točk, ki jih zavarovalnica še plača, potem to pomeni, da so norme postavljene prenizko...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Kot sta ti že predhodnika napisala....pač meni (in vsem zaposlenim) trgajo od plače za zdravstvo ipd., se pravi ko bi ga rabil, potrkam in se zmenim, če ne pač takoj pa v nekem normalnem roku (enako kot pri privatniku)....sam imam srečo, in potrkam na to, da rabim zdravnika in zobozdravnika na vsake par let...in upam da bo tako še naprej....meni je vseeno komu oni denar naprej dajejo, to ni moj problem in s tem se ne mislim ukvarjati, če pavšalno plačujem neko storitev če in ko se kaj zgodi, potem naj me porihtajo kot se zagre ko se kaj zgodi in ko jih rabim.

No ko smo pri avtih...ja se mi je že zgodilo, sem plačal kasko (pač če se kaj zgodi)...ko so mi ga zadeli na parkingu, sem šel k cenilcu, ga pelu na servis in reku zrihtihe...čez par dni sem prišel po zrihtan avto....kaj pa potem servis in zavarovalnica delajo med sabo je pa njihov problem.
Ne, ne, ne.
Ti nisi opisal enaka primera:
Pri zobu si plačeval zavarovanje (ZZZSju), ko si potreboval storitev si šel k zobozdravniku (izvajallcu) po storitev in mu prepustil dokazovanje zavarovalnici (plačniku) ali je poseg potreben in naj ga plačajo.

Pri avtu pa si plačeval zavarovanje (Triglacu), ko si potreboval popravilo si SAM šel najprej k plačniku (zavarovalnici) in se dogovoril, kaj plačajo in kaj ne, NATO pa si šel k mehaniku po popravilo (storitev).

Tako da jaz ti svetujem tako: ko te bo bolel zob, pojdi na ZZZS (na Miklošičevi v Lj.) in se tam zmeni, da je storitev nujna in da redno plačuješ, in ko ti bodo odobrili popravilo, greš pa k zobozdravniku.
Poročaj o ZZZS reakciji
cool-1.gif

Ali pa razbij avto, ga odpelji DIREKT k mehaniku, pa naj ga popravi, potem pa naj se mehanik zaj***va z zavarovalnico, kaj mu bojo plačali in kaj ne.
Poročaj o reakciji
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

je pa tudi res, da če lahko zobozdravnik v 8-9 mesecih naredi maksimalno letno število točk, ki jih zavarovalnica še plača, potem to pomeni, da so norme postavljene prenizko...
Ali pa da zavarovlanica plačuje minimalno.
Veš, koliko zavarovalnica plača zobozdravniku za puljenje zoba? 4€ in nekaj drobiža.
Čeprav vse skupaj traja le 10 minut, to niti približno ne pokrije stroška prostora, opreme, ljudi, potrošnega mteriala, ...
Boh ne daj, da se še kaj zakomplcira (da zob poči, pa je treba še narkozo, pa klesanje, pa ...)
Zato se večini zobozdravnikov v teh "splošnih" zobo ambulantah s tem sploh ne da ukvarjati, ampak te pošljejo na zobno kirurgijo (na puljenje navadnega zoba).

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Me veseli,da se je tema razzivela, ampak to ni tema o kleparjih, zavarovalnici triglav ipd.... Temvec o temu,ce ima kdo prakticne izkusnje z menjavo zoba pri koncesionarju/privatniku...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Mene pa zanima zakaj skoraj vsi ki imajo koncesijo jamrajo. Jamrajo kot da nimajo niti za bel kruh. Vrni koncesijo, če se ti ne splača? Kaj, aja, to pa ne? Zanimivo! Ljudje so brez služb, tle pa jamrajo tisti, ki imajo 15 ali več let zagarantirano delo. In ja, kdor se zna obrnit mu NIKOLI ni treba delati 8 ur da izpolni normo. Je pa res, da zavarovalnica niža vrednost točke. Ampak glede na jamranje misliš, da so jo prepolovili.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.200
113
Celje
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

LP

Ali pa da zavarovlanica plačuje minimalno.
Veš, koliko zavarovalnica plača zobozdravniku za puljenje zoba? 4€ in nekaj drobiža.
Čeprav vse skupaj traja le 10 minut, to niti približno ne pokrije stroška prostora, opreme, ljudi, potrošnega mteriala, ...
Boh ne daj, da se še kaj zakomplcira (da zob poči, pa je treba še narkozo, pa klesanje, pa ...)
Zato se večini zobozdravnikov v teh "splošnih" zobo ambulantah s tem sploh ne da ukvarjati, ampak te pošljejo na zobno kirurgijo (na puljenje navadnega zoba).

uf.... si udaril mimo...

ja slučajno poznam koliko zavarovalnica plača zobozdravniku... pač žena v tem fohu... in verjemi, ne gre jim glih slabo! Zobozdravnikom še vedno ostane za kruh in mleko, tudi ko plačajo vse stroške
wink-1.gif