Odgovor v zadevi Jernej vs. 8888

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.203
1.989
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sicer pa mislimk, da je avtor teme hotel dobiti prilimane poste obeh, zaradi katerih je Jernej šel.

Jaz sem želel pojasnilo tistega, ki se je kakorkoli odločil o tistem, kar je Jernej zahteval. Torej, pojasnilo Jerneju oz. stališče, ki ga v tem primeru zagovarja t.i. uredništvo foruma.
Mene morebitna prerekanja med uporabnikoma ne zanimajo. Jernej se je na podlagi lastnih standardov odločil, da ne sodeluje na forumu iz bolj ali manj znanih razlogov. Tu ne gre za tehtanje med 8888 in Jernejem. Če bi šlo za to, bi naredil anketo in pacman-a (pie chart)
grims-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se nisem mislil oglasiti, toda jaz nisem nič kriv da je Jernej šel, šel je izključno zaradi sebe in sovraštva do drugače mislečih. Sam mu nisem nikoli težil v njegovem podforumu, on je težil v podforumu čvek in politika, kjer je bil prav tako extremen kot jaz, oziroma za takega liberalca kot se je šel je bil to višek nerazgledanosti in udrihanja po meni moji veri itd! Zanimivo da vsi tile kvazi liberalci niso sposobni poslušati in sprejemati drugega mnenja.

no ja... kakorkoli, a se ti ne zdi, da je čas, da se tud ti mal umiriš s svojimi izpadi, pa bo cel forum bolj srečen. Sej vidiš, kolk ljudi govori, da si preveč tečen s to svojo vero.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.078
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Boš rekel da nisem, razen z besedami nisem nikomur škodil, koliko neresničnih napadov je bilo na mene in pač sem požrl, če sam druge žalim potem tudi lahko drugi mene! Tak je svet.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Ni važno ali so dovzeten za druge ideje in ideologije, je pa važno da pustiš nekomu drugemu da ima svoje prepričanje.

Če se mene osebno vpraša mu ne bi bilo treba oditi, verjamem pa da je težko če imaš do nečesa afekcijo in da ne moreš biti tiho ko teče debata o nečem.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.203
1.989
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Da še jaz dodam svoje.

8888 pripisujete prevelik pomen.

Jernej je odšel zaradi tega, ker je alter padel na nezavidljiv nivo komuniciranja. Saj tudi prej ni bil ne vem kako visoko, ampak v zadnjem letu je dosegel z nekaterimi uporabniki dno. Ker je v tem času Jernej postal tudi moderator, je čutil dolžnost kot del osebja, da je treba to uredit.
Žal očitnega interesa, da se vzpostavi red in dvigne nivo foruma, ni bilo. Nekateri moderatorji, predvsem v politiki, nismo imeli možnosti tega uredit v gnezdu primitivizma (podforum politika), saj je vsak drug opomin oz. sankcija odprla par novih tem in postov o dvojnih merilih moderatorja in zasrala cel podforum. Ker nisem hotel biti kot Anonimnež s Suxa, sem se že pred časom raje umaknil.

Drugi problem pa je ker se je z enakimi vatli, v očeh nekaterih uporabnikov in očitno vodstva, gledalo na nekoga, ki sovraži nedolžne predstavnike nekaterih manjšin zaradi - sploh ne vem česa
confused-1.gif
; in nekoga, ki sovraži šarlatane, organizacije šarlatanov, itd. zaradi tega, ker načrtno zavajajo nedolžne predstavnike manjšin in jih izkoriščajo, jim lažejo, nekateri pa celo hujskajo proti drugim.

Oz. drugače povedano.
Ker je hotel Jernej obvarovati bolne ljudi raznih homeopatov, zdravilcev itd; verskim organizacijam pa zmanjšat vpliv na nič krive labilne ljudi - vsaj naslednje generacije (nad to je verjetno že obupal), je postal v očeh tistih dogmatikov, ki so v zgoraj omenjenih sferah, nestrpnež primerljiv s tistimi, ki nekomu nič krivemu želijo smrt samo zato, ker ga mora npr. sovražit zaradi zgoraj omenjenih dogem (8888, Suzica, Reality ...)

Odšel pa je res zaradi nekega vsakdanjega posta uporabnika 8888, ki na žalost ni nič odstopal od njegove prakse komuniciranja.
Jernej je dal pogoj, za katerega je vedel da ne bo uslišan, saj je bil bolj kot ne simbolne narave. Kateri "nestrpnež" je alterju bolj koristen???

Aja, odgovor na prvi post: epiloga ni bilo, kot je že Notranjc napisal.

p.s. 8888 je tukaj večkrat naveden samo kot en primer. Jih je še ogromno ostalih, katerih pa zavoljo prazne pošte v ZS, raje ne omenjam.

Hvala za komentar. Lepo spisano.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Naj še jaz dodam svojih 5 centov. Z izjavami somoderatorjev se strinjam. Želim pa še povedat, da se je ta debata in odhod Jerneja zgodila v zelo kratkem času, tako da praktični niti ni blo nekega konkretnega razgovora. Jernej je čez par dni preprosto zmanjkal brez kakšnih dodatnih pojasnil, kar se mi ne zdi primerno z njegove strani.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, bodimo realni.

Jernej je bil eden najbolj konzervativnih članov tega foruma. Ne glede na področje je trdno in pogosto neargumentirano branil svoja , pogosto tudi precej napačna, stališča.

Sam sem to opazil predvsem na dveh področjih:
1. žaljenju verujočih (ne RKC, kot pravijo nekateri, ampak je imel vse verujoče za manjvredne - češ, če veruje pa ni glih brihten)
2. popolnemu zavračanju alternativne medicine (s čimer je dokazoval, da je celo v svoji stroki šibak).

Torej, če tak človek pogojuje "JAZ ali ON" ali pa ostalim očita nizek nivo komunikacije, pri čemer sam ni bil nič boljši... potem je to le malo bolje, kot tisti potencialni samomorilci, ki s samomorom izsiljujejo druge.

Ja, je pa forumu prinesel tudi marsikaj dobrega. Smo res veliko izgubili, ker je šel? Kakor kdo. So f.....g what? Upam, da se ima lepo in, da bo dovolj "moža", da bo svoj jaz spravil na nek normalen nivo in se nazaj pridružil kot uporabnik, ki brez pogojevanja pomaga drugim. Saj to je po mojem konec koncev namen strokovnih delov foruma.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Če bi se že šli tako strogo, potem bi tudi on letel dol. Malo sem pogledal njegove poste v zadnjih treh mesecih in jih je približno pol naperjenih proti cerkvi, četrtino jih je v zdravju in četrtino ostalo (IT in podobno). V vsem skupaj je bilo opaziti že kar neko "križarsko vojno", le naperjeno v nasprotno smer. In bolj kot kakšno promoviranje cerkve iz strani 8888 je padlo v oči vztrajno jernejevo "drkanje" 8888 naj prizna da je zaveden, ter razne za verujoče žaljive izjave.
Točno to sem omenil.
bonk.gif

Jernej je napadal inštitucije, ki izkoriščajo naivne in bolne ljudi, nikoli ni rekel ničesar čez vernika ali bolnika, ki je v to verjel (če le ni bil poln sovraštva kot npr. 8888 ali Reality). On je imel v zdravstvu vpogled v stanje zavedenih ljudi in edino prav je, da se kdo v tem svetu še bori za dobro njih. Glede religij pa je imel skrajne poglede in edino prav je tako, saj z mlačnim pristopom proti njim samo izgubljaš.

1. Kaj če napišem, "da je Jankovič baraba in da njegova politika nima kaj počet v slo. političnem prosotru, prevzame ga naj pa sodstvo in spravi v zapor", bodo njegovi volilci oz. verniki v njega užaljeni, jaz pa bom izpadel nestrpnež?
2. Ali pa če napišem, "da je treba vse volilce tadesnih pobit, tadesn sploh ne umre, ampak ..., itd "

Vsebina je ista, samo strani sem prilagodil tebi. Ali prva točka resnično bolj pade v oči???

mistique

Guru
16. jun 2009
14.203
1.989
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
ksz

Naj še jaz dodam svojih 5 centov. Z izjavami somoderatorjev se strinjam. Želim pa še povedat, da se je ta debata in odhod Jerneja zgodila v zelo kratkem času, tako da praktični niti ni blo nekega konkretnega razgovora. Jernej je čez par dni preprosto zmanjkal brez kakšnih dodatnih pojasnil, kar se mi ne zdi primerno z njegove strani.

Torej, je bilo "vaše" stališče podano ali ne? Ali ste ostali brez teksta in ste potem ugotovili, da se Jernej ne prijavi več in je tako tudi ostalo?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
[
Torej, je bilo "vaše" stališče podano ali ne? Ali ste ostali brez teksta in ste potem ugotovili, da se Jernej ne prijavi več in je tako tudi ostalo?

4 strani dolga debata je o tem v "mod forumu"

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Preberi si kar nekaj tem od februarja 2011 dalje, kjer se Jernej sprašuje, kaj naredit glede nivoja debat na alterju, itd.

Če misliš, da je odšel zaradi enega tipičnega posta 8888, se po mojem resnično motiš. Lahko pa tudi da se jaz, nič ne bom rekel.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.203
1.989
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
[

4 strani dolga debata je o tem v "mod forumu"

Kje pa je "mod forum"? Lahko link do teme? Če misliš na tisto debato, ki jo je začel Apollo, tam ni pojasnil. Razen, da je neka tema pobrisana, ker je gospod provokator provociral.

EDIT: a ok, štekam. Debata je potekala, kjer se je končalo tako, da Jerneja ni bilo več. In kaj moram narediti, da izvem kaj več o argumentih modov?
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Preberi si kar nekaj tem od februarja 2011 dalje, kjer se Jernej sprašuje, kaj naredit glede nivoja debat na alterju, itd.

Če misliš, da je odšel zaradi enega tipičnega posta 8888, se po mojem resnično motiš. Lahko pa tudi da se jaz, nič ne bom rekel.

Ne, niti približno nisem imel v mislih, da je šel zaradi enega posta. Pravim samo, da mi ni jasno, zakaj je kar tako odšel, še preden se je tista debata dobro začela.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.590
113
med dnevom ko se je odlocil da gre in ko je postavil ultimat je, ce se ne motim, minilo 14 dni. In point je da naj bi bil enostavno zignoriran.

Sej v koncni fazi tud ce se tu alternativno medicino proglasi za edino pravo - meni je prav. Itak je ta forum postal kraj kjer se kot resne sogovornike obravnava ljudi ki verjamejo da so sedmico na lotu priredili.

In dejansko kar se pume tice - nek osebek, ki je na forum priletel pred pol leta in se sedaj gre neke kvazi psihoanalize itd... kr neki.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
med dnevom ko se je odlocil da gre in ko je postavil ultimat je, ce se ne motim, minilo 14 dni. In point je da naj bi bil enostavno zignoriran.

To seveda ne drži. "Ultimat" je postavil 20. decembra in to je bil njegov zadnji post. Od 22. decembra ga pa ni bilo več na forum.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.154
-8.771
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
1. žaljenju verujočih (ne RKC, kot pravijo nekateri, ampak je imel vse verujoče za manjvredne - češ, če veruje pa ni glih brihten )
Mačka, rep, cviljene pa te fore
evil.gif

Dejstvo je, da je več verujočih med nizko izobraženimi.
Citat:
2. popolnemu zavračanju alternativne medicine (s čimer je dokazoval, da je celo v svoji stroki šibak).
Res?
confused-1.gif

Če bi malo bolje pregledal njegovo pisanje in ga celo poizkusil razumeti, bi videl, da se motiš. Alternativo je priznaval-tako kot je. Placebo in nič drugega. Točno tako, kot jo priznava tudi stroka.
Bil pa je razumljivo proti rinjenju alternative tja, kamor ne spada.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.