Odgovor v zadevi Jernej vs. 8888

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
8888 podpihuje rasno in versko nestrpnost cez mejo dobrega okusa in bi po moje moral ze zdavnaj letet, poleg tega pa fasat se kaksno kazensko prijavo. jernej je bil pac objektiven clovek, ki si ni pustil drkat v glavo takim idiotom.

hysterical-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
8888 podpihuje rasno in versko nestrpnost cez mejo dobrega okusa in bi po moje moral ze zdavnaj letet, poleg tega pa fasat se kaksno kazensko prijavo. jernej je bil pac objektiven clovek, ki si ni pustil drkat v glavo takim idiotom.

hysterical-1.gif

kaj je tu smesnega? meni je prav zalostno
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.453
7.096
113
ksz...

meni osebno se zdi velika bedarija, da se je zaradi 8888 zgubilo uporabnika Jerneja, je mislim, da deloval zelo korektno in strokovno.
Če je point alterja, da so na njem uporabniki, kot je 8888, potem razumem potezo vodstva, če pa so imeli kakšen namen narediti alter dokaj "resen" portal, pa jih ne razumem.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Si pravilno ugotovil. Point je cim vec drekacov, ker to pomeni vec postov, vec drkanja, prepucavanja,... taki z pametnimi prispevki tukaj nimajo prostora. Alter je kot begunski center za tiste, ki so jih ze davno benali po vseh drugih forumih. Tukaj uzivajo dobesedno v imuniteti

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:
Nak - zgrešil si bistvo, 8888 se mi zdi čisto ''skuliran'', ker še vedno ''skače'' tu naokoli...nič ni videti, da ima kakšne ''probleme''.
wink-1.gif

Torej, če te ni na nekem internetnem forumu oziroma greš stran, pol nisi kul, moraš skakt kot kobilica po ukrajinski prijateljici noči, da se šteješ v kulsko sekcijo?
confused-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Da še jaz dodam svoje.

8888 pripisujete prevelik pomen.

Jernej je odšel zaradi tega, ker je alter padel na nezavidljiv nivo komuniciranja. Saj tudi prej ni bil ne vem kako visoko, ampak v zadnjem letu je dosegel z nekaterimi uporabniki dno. Ker je v tem času Jernej postal tudi moderator, je čutil dolžnost kot del osebja, da je treba to uredit.
Žal očitnega interesa, da se vzpostavi red in dvigne nivo foruma, ni bilo. Nekateri moderatorji, predvsem v politiki, nismo imeli možnosti tega uredit v gnezdu primitivizma (podforum politika), saj je vsak drug opomin oz. sankcija odprla par novih tem in postov o dvojnih merilih moderatorja in zasrala cel podforum. Ker nisem hotel biti kot Anonimnež s Suxa, sem se že pred časom raje umaknil.

Drugi problem pa je ker se je z enakimi vatli, v očeh nekaterih uporabnikov in očitno vodstva, gledalo na nekoga, ki sovraži nedolžne predstavnike nekaterih manjšin zaradi - sploh ne vem česa
confused-1.gif
; in nekoga, ki sovraži šarlatane, organizacije šarlatanov, itd. zaradi tega, ker načrtno zavajajo nedolžne predstavnike manjšin in jih izkoriščajo, jim lažejo, nekateri pa celo hujskajo proti drugim.

Oz. drugače povedano.
Ker je hotel Jernej obvarovati bolne ljudi raznih homeopatov, zdravilcev itd; verskim organizacijam pa zmanjšat vpliv na nič krive labilne ljudi - vsaj naslednje generacije (nad to je verjetno že obupal), je postal v očeh tistih dogmatikov, ki so v zgoraj omenjenih sferah, nestrpnež primerljiv s tistimi, ki nekomu nič krivemu želijo smrt samo zato, ker ga mora npr. sovražit zaradi zgoraj omenjenih dogem (8888, Suzica, Reality ...)

Odšel pa je res zaradi nekega vsakdanjega posta uporabnika 8888, ki na žalost ni nič odstopal od njegove prakse komuniciranja.
Jernej je dal pogoj, za katerega je vedel da ne bo uslišan, saj je bil bolj kot ne simbolne narave. Kateri "nestrpnež" je alterju bolj koristen???

Aja, odgovor na prvi post: epiloga ni bilo, kot je že Notranjc napisal.

p.s. 8888 je tukaj večkrat naveden samo kot en primer. Jih je še ogromno ostalih, katerih pa zavoljo prazne pošte v ZS, raje ne omenjam.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.432
2.784
113
Spadam med tiste, ki se z Jernejem strinjajo in ga pogresajo. In je res bedarija, da forum izgubi taksnega clana. Ce beliverji rabijo nekaj naj imajo, da se vtikajo v Jerneja in somisljenike so pa bedni. Odpri si svojo temo in se tam kregaj. In ce se bo Jerneju dala s tem ubadat, naj se, podforum pa naj bo 'cist'.
Zelel bi si, da jernej pride nazaj, moderira Zdravje, kogar noce imeti tam oz. nocejo razumeti politike, naj se banajo iz Zdravja. Za-proti debate, pa naj bodo v Blodnjah. Ce se bo komu dalo se s tem ubadat; jaz sem bral z veseljem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.453
7.096
113
Nekako tako bi lahko bilo urejeno ja, naj bi bilo zdravje za resno zdravje ne pa za neke domače čajne priprabve ali homeopatski bull, čudno res, da se ni tako uredilo, mogoče pa forum tega ne omogoča, da bi se določene osebne banalo samo iz enega podforuma.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekako tako bi lahko bilo urejeno ja, naj bi bilo zdravje za resno zdravje ne pa za neke domače čajne priprabve ali homeopatski bull, čudno res, da se ni tako uredilo, mogoče pa forum tega ne omogoča, da bi se določene osebne banalo samo iz enega podforuma.
Tako je bilo tudi zastavljeno.
Žal je za nekatere zdravstvo in zdravilstvo tako enakovredno, kot je v nakaterih državah evolucija in kreacionizem.
Jernej je že takoj rekel, da bo ta podforum namenjen resnim zadevam al pa nič, žal pa (malo poglej po naslovu sumljive teme) je zaradi trka v interese nekaterih, bil kmalu na tapeti. Vsem je lepo rekel, odprite temo v Čveku. Nekateri se s to ločitvijo od podforuma zdravje žal niso strinjali.

Iz javnega dela podforumov, se osebe ne da izločit. Razen z banom.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Mudarator mora biti v svoji funkciji biti sposoben sprejemati dejstvo, da lahko obstajajo ljudje z drugačnim pogledom in mnjenjem, kot je njegovo, bralci pa, ko preberejo morebitno soočenje argumentov, si sami ustvarijo svoje mnenje. In tu je jernej pogrnil na izpitu. Ni mu jasen koncept net foruma. Zdravje in bolezni bi, da bi zadostilo njegovemu pogledu, moralo biti organizirano tako, da vsak uporabnik lahko dopre temo, v njej pa odgovarja le on oziroma še tista 2 ali 3 dohtarski kolegi, ki jih imamo tu gor. Kar po moje niti ni slaba rešitev, ubija pa namen foruma po drugi strani.

Sicer pa, tudi jaz sem bil večkrat že žrtrev histeričnih mudaratorskih osebkov, predvsem ženskega spola, ki jim je nekdo dal neko mož odločanja, gre pa tudi za čisto oseben zamre v določenih primerih. Govoril sem.
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Zapela sta se v javnem delu, potem je bilo pa; ali ban ali pa doctor off.
Epiloga nikoli ni bilo. Tako, da neke hude zgodbe ni v ozadju.

Epiloga ni bilo?
crazy1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Lep primer si podal Wacko!

Sicer se nimam namena udeležiti tele debate ampak ko je pa tako priročno.

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Stieber
grin1.gif
, nasmejal si me...poglej, 8888 ni postavil pogoja, Jernej ga pa je. Jaz ali on in od takrat, če prav razumem se ni več prijavil. Jernej je odreagiral malce ''otročje'' -'' mama liziko mi daj, ali pa te ne maram!!'' - nič hudega, vsem se zgodi. Enostavno bi stisnil ignore.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:
poglej, 8888 ni postavil pogoja, Jernej ga pa je. Jaz ali on in od takrat, če prav razumem se ni več prijavil. Jernej je odreagiral malce ''otročje'' -'' mama liziko mi daj, ali pa te ne maram!!''

Par tednov nazaj ...
Citat:
Zasebno sporočilo od PumaAngel:
oprosti, ampak očitno glede tvojega povabila niso vsi enotni, pa glede na to da bi rada obdržala člane, ki so že tam, sem te zbrisala iz seznama, upam, da ne zameriš.

Najprej pometi pred svojim pragom.
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.