Odganjalec psov

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Alter od stare tečnobe?

ne-ne-1.gif

Za razliko od starega primitivca je Abeta kulturen in olikan diskutant.

Vprašanje je pa tudi umestno, ker v naši deželici mrgoli neotesanih in neodgovornih goved, ki svoje pse puščajo brez nadzora pohajati naokoli.

Nazaj na temo:
Dobijo se elektronski odganjalci psov, npr. nekaj takega:

http://odganjalec-psov.si/prod...ni-ultrazvocni/

http://www.vrtickarji.si/izdelek/WK0052/weitech-odganjalec-psov-in-mack-protectdo-200m2

Lahko pa poskusiš ob nezavarovanem vhodu na dvorišče politi kis ali raztopino amonijaka.
Tako vsaj pravijo nasveti tukaj:

http://www.gardeningknowhow.com/plant-problems/pests/animals/natural-homemade-dog-repellent.htm

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Nek uporabnik je, sicer za mačke, uporabljal kozarce kislih kumarc, pa ni hudič, da ne bi za psa tudi zalegle.

Samo zadet je treba.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
Hja saj verjetno ni problem odgnat nadlogo, če jo vidiš, ampak OP govori o tem, kako se prebudi v sončno jutro, potem pa zagleda kup dreka na vhodu.

Tisto z amonijakom in kisom...ne vem no...da ti potem smrdi parcela?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a tiste pocen piščalke tudi motijo pse??

bemu sunac sosedovim cuckom, ko se začnejo ob 4h zjutri dret, kot da so zmešani!!
Če mi gre pa kej bol na kura.. kot pa to brezglavo lajanje za brez veze!!!

Razmišljam, če bi jim zjutri mal nazaj požvižgal. 40€ ne dam za el.odganjalca. Pol rajš petarde nabavim!!

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
jaz kot pasjeljubec, sicer bi mi šlo tudi na živce ta stvar, ampak takole ti bom povedal, kot neobremenjen s to temo, ker nimam tega problema. Morda tudi tiste pasjeljubce kaj moti na tebi, pa ti zato ne bodo potisnili svoj drek prijazno v tvojo roko. Morda imaš očitno neurejeno okolico, morda smrdiš ko greš mimo, morda je tvoj avto glasen ali se ful kadi, morda gre tvoj dim iz cigareta v njegovo spalnico, morda tvoji otroci vreščijo 10 ur na dan, morda karkoli....ljudje na splošno bi morali biti bolj strpni....najbolj na živce pa mi grejo tisti, ki bi psa potem zastrupili, kaj je pa pes kriv. Moj nasvet, če je tvoja parcela, si jo zapri, pa bo mir. Če imaš neurejeno parcelo in si brez keša, pa improviziraj s kakimi deskami, mrežami, uglavnem če ni omejen dostop pač gre lahko kdorkoli gor srat, tudi kak frajer ki pse sovraži...
pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hysterical-1.gif

spet eno in isto. Glej, psa mora imeti lastnik pod nadzorom. Torej, pes se ne sme prosto gibati po javnih površinah in tujih zemljiščih Zakon si najdite nekje. Da si mora npr. 50 lastnikov ograditi dvorišča, kupovati neke smradečine(amoniak še bolj smrdi, kot iztrebek), napeljevati el. pastirja, ker si eden lastnik ne zapre psa , je neumnost. Zanimivo bi bilo, kakšna bi bila reakcija, če bi pes le prišel na dvorišče kljub el. pastirju, vn se pa ne bi upal, ker treseeee
Sicer je pa najbolj poštena, humana... bla bla... opcija, da ga naznaniš pristojnim organom. Te pridejo do lastnikov, jih upozorijo na dejstva in če stvari ne uredijo, bo naslednjič kazen.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
jaz kot pasjeljubec, sicer bi mi šlo tudi na živce ta stvar, ampak takole ti bom povedal, kot neobremenjen s to temo, ker nimam tega problema. Morda tudi tiste pasjeljubce kaj moti na tebi, pa ti zato ne bodo potisnili svoj drek prijazno v tvojo roko. Morda imaš očitno neurejeno okolico, morda smrdiš ko greš mimo, morda je tvoj avto glasen ali se ful kadi, morda gre tvoj dim iz cigareta v njegovo spalnico, morda tvoji otroci vreščijo 10 ur na dan, morda karkoli....ljudje na splošno bi morali biti bolj strpni....najbolj na živce pa mi grejo tisti, ki bi psa potem zastrupili, kaj je pa pes kriv. Moj nasvet, če je tvoja parcela, si jo zapri, pa bo mir. Če imaš neurejeno parcelo in si brez keša, pa improviziraj s kakimi deskami, mrežami, uglavnem če ni omejen dostop pač gre lahko kdorkoli gor srat, tudi kak frajer ki pse sovraži...
pozdrav.gif

ti ga na veliko sereš z tvojim pisamjem !
Tudi sam imam psa ,je moj zvesti prijatelj vendar imam psa ko grem na sprehod na povodcu,Doma pa imam ograjo da se pes svobodno giblje po parceli.
Nikakor pa ne odobravam in se se strinjam da se ostali psi gibljejo po okolju prosto bred nadzora in serejo ki jim paše. Avtorju pišeš da naj si naredi provizoriš ograjo ,ja pa kaj še .. ,verjetno ve kdo so lastniki teh psov, lastnike opozorit ,če ne zaleže pol pa prijava.Če imas psa lastnik odgovarja za vsa dejanja svojega psa.Tolko v premislek preden pišeš zopet traparije.

pozdrav.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
vidim, da je zadevšna s cucki dokaj aktualna
grin1.gif

zelo težko je kogarkoli obsojat, če ga ne dobiš na mestu dejanja.
močno dvomim, da pride pes na povodcu z lastnikom in da ga leta gleda kako mi serje po dvorišču.
bolj ko ne so to vaški potepinčki, ki se prosto šetajo po vasi gor in dol in se mi niti sanja ne, kdo je njihov lastnik....
se mi je pa na parceli pod paradajski naselila prava mala mačja familija.... mama in štirje mladički.... pa bi jih tudi vsaj do seseda preselil
grin1.gif
pa kaj ko jim je tko fletn tam spodaj, da se vedno znova vračajo....

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Kot je dejal Dygscxpixm, el. odganjalec. Imel in verjetno ga še ima Hofer za ene 20€. Stvar dela na fi 25m in učinkuje.

Sem pasjeljubec prosto po Prešernu in moja parcela je bila pred gradnjo pasje stranišče. Problem je, ko se eden loti cahnat, ga pridejo drugi izpodrivat ali mu pošiljat sms-e. Pes vsaj 2x na dan serje, mimogrede..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem rzmišljal, da ko naslednjič pride, mu dam okol vrata napis; "naseldnjič se bo vrnil domov brez glave!"
Pa jih naj mal pri srčku stisne;)