Oddaj Preverjeno - Dvigala

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Tista ženska iz pritličja (podobna oni iz filma To so gadi) mi deluje kot prototip za tečno/vtikljivo sosedo, ki se krega le zato, ker nima česa drugega za početi v življenju. Trdi, da je jašek namenjen za evakuacijo - očitno na streho in še to le v primerih obrnjene gravitacije.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ltd pravi:
Tista ženska iz pritličja (podobna oni iz filma To so gadi) mi deluje kot prototip za tečno/vtikljivo sosedo, ki se krega le zato, ker nima česa drugega za početi v življenju. Trdi, da je jašek namenjen za evakuacijo - očitno na streho in še to le v primerih obrnjene gravitacije.

Ona je edino pošteno povedala, da bo s tem razvrednoteno njeno stanovanje. Sedaj bi vsak raje kupil v pritličju, ko ni dvigala, če bi bilo dvigalo pa je praktično vseeno...

Sicer bi osebno bil za dvigalo, ampak lahko bi pa sosednje tudi tapritličnim ponudili recimo neko "odškodnino". Me zanima, koliko bi jih še potem bilo proti...

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Ma ne nakladaj, pri tej ženski gre samo za tipično nagajanje. Ne vidim zakaj bi bilo njeno stanovanje vredno manj, saj kakor sem razumel, pritlična stanovanja ne bodo prispevala ne za montažo in ne za vzdrževanje dvigala.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Kaj pa kakšna varianta na škripec ali kako se tehnično temu reče? Da pač ni dvigalo ampak škripec do recimo ne vem 70-80kg max?

A vam poslikam blok, stopnice itd?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.078
1.879
113
Emona / Carnium
Jaz bi imel dvižno ploščad, ki lahko dvigne 2t in je dovolj velika, da se pod njo in na njo parkira osebni avto.
Nekaj takega:

Imamo domačega proizvajalca mogoče?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
tega pri nas ne moreš met, bi ti ziher kak sosed poprek gor parkiral
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Ma ne nakladaj, pri tej ženski gre samo za tipično nagajanje. Ne vidim zakaj bi bilo njeno stanovanje vredno manj, saj kakor sem razumel, pritlična stanovanja ne bodo prispevala ne za montažo in ne za vzdrževanje dvigala.

zakaj? Prodaja se isti flat, eden v prvem, eden v četrtem nadstropju brez dvigala. Cena obeh je 140k€. Katerega boš kupil?

Sedaj pa dodaj dvigalo....
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ja madona, cela brilejeva ma lifte tko, da vozijo samo v vsako drugo nadstropje. Kako pa tja pridejo reševalci??
grin1.gif

Je pa tako, da vprašanje kako bi se obnašali do dvigala najbolj glasni, če bi oni živeli v pritličju...

Jaz sem bil nekaj časa na brilejevi, bili sta dve dvigali, eno je šlo v 2,4,6.. drugo pa v 3,5,..

Res pa nisem nos vtikal v vse stolpnice.. mislim da sem bil v 6.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Lp

zakaj? Prodaja se isti flat, eden v prvem, eden v četrtem nadstropju brez dvigala. Cena obeh je 140k€. Katerega boš kupil?

wink-1.gif

Imaš stanovanje v pritličju in v četrtem. V pritličju gledaš drugemu sosedu v okno in kontejner za smeti, v četrtem pa na hribe in otroško igrišče. Da ne govorim da se izpušni plini s parkirišča kadijo v stanovanje, sploh ko kdo zjutraj dizla zakurbla.

Katerega boš kupil?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Lp

wink-1.gif

Za tisto zgoraj, da ne bodo mulci gledali orgije skozi okno.
evil.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Imaš stanovanje v pritličju in v četrtem. V pritličju gledaš drugemu sosedu v okno in kontejner za smeti, v četrtem pa na hribe in otroško igrišče. Da ne govorim da se izpušni plini s parkirišča kadijo v stanovanje, sploh ko kdo zjutraj dizla zakurbla.

Katerega boš kupil?

Brez dvigala? Spodaj
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Jaz sem bil nekaj časa na brilejevi, bili sta dve dvigali, eno je šlo v 2,4,6.. drugo pa v 3,5,..

Res pa nisem nos vtikal v vse stolpnice.. mislim da sem bil v 6.

Brilejeva 13, oba gresta samo v vsako drugo nadstropje. So pa verjetno kaj zajebal, kar glede na to, da so vhodna vrata v dnevni sobi nebi bilo nič čudnega :p

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zanimivo. Ameriški sistem, da padeš v dnevno in zgrešeni lifti. :D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
v dosti teh starejših stolpnicah so "par nepar" lifti... u čem je fora pa ne vem:)

Manj nasilja, ker soseda ki ti hodi po glavi ali od spodaj ruka z metlo, nikoli ne srečaš v liftu.
grims-1.gif