Odbitna franšiza

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Koliko ti lahko obesijo odbitne franšize, če stolčeš službeni avto po lastni krivdi ? Je to sploh zakonsko dovoljeno, da ti karkoli obesijo ?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Če si imel obute policijske čevlje nič, ker v tem primeru ne moreš biti ti kriv. Policjski čevlji poskrbijo, da je vožnja vedno hitra in varna.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če si imel obute policijske čevlje nič, ker v tem primeru ne moreš biti ti kriv. Policjski čevlji poskrbijo, da je vožnja vedno hitra in varna.
hysterical-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Resno sprašujem. Če nosim policijske čevlje v avtu, še ne pomeni, da sem policaj.
uf-1.gif

Želel sem resne odgovore...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.403
5.660
113
Obesjo ti jo tolk kukr so majstri v prometnem oddelku se z zavarovalnico se zmenil.......tko da zju3 ključek v avtomat....pa celo uno "ročko" kav pa u prometno pa ti povejo
smile-1.gif

Ponavad če je vozni park velik so individualne pogodbe

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Verjetno toliko, kolikor je dogovorjena odbitna franšiza s strani zavarovalnice?

Če je zakonsko dovoljeno? Ne bi vedel, menim pa, da se zadevi v določenih primerih lahko izogneš. Magari "na silo", če se z delodajalcem ni moč pogovorit. Daj opiši situacijo, službo, tip in čas vožnje...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Pač slišal sem danes, da če mam prometno s službenim avtom pa sem jaz kriv, meni obesijo stroške. Pa me zanima če je to zakonsko dovoljeno, da meni karkoli obesijo, tudi če sem jaz kriv. (ne pijan, pač da nardim napako pa pride do prometne)

Kamele0N

23. jul 2008
42.403
5.660
113
Ja halo......etak da je zakonsko....čene bi vsi policijske čeveljčke v službi nosil
evil.gif

Če si ok z njimi da je sam par prask...maš na razpolago da plačaš škodo če te to bl ugodno pride od odbitne

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
čene bi vsi policijske čeveljčke v službi nosil
evil.gif

Zdaj pa dost s temi čevlji v tej temi.
10.gif
Sem postavil resno vprašanje in take odgovore tudi pričakujem. Za policijske čevlje
je odprta že druga tema. So 100x boljši kot tisti kič od superg.
uf-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.403
5.660
113
Sej hvala ti za uno temo.....so se nam vsi policaji tm pofočkal not
grin1.gif

Lej......pogodbe so ponavad individualne....razn če je firma majhna....z 2-4 avti...

Tko da kolk % pa pod kakšnimi pogoji ti bo znala sam vaša prometna direktno odgovort

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sej hvala ti za uno temo.....so se nam vsi policaji tm pofočkal not
grin1.gif

Prosim. Tudi jaz (moje noge) so zadovoljne s tisto temo.
aplauz.gif

Glede na odgovore pa vidim, da sploh nisem nič zaščiten...
bonk.gif

Vozim samo še ta avto v garaži in nobenega službenega. Če bi bil kaj zaščiten bi bilo mogoče drugače.
Me bo pač moral kdo drug pelat na teren... Jaz ne bom reskiral odbitne franšize od plače. Vozim žal preslabo za kaj takega.

Ne bom menda podpisoval take pogodbe, ki meni škoduje...
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Sem na hitro preletel vse skupaj. Glej, si jo skuhal, zdaj pa je treba še požret. Višina tvoje plače ni v nikakršnem sorazmerju s tvojimi vozniškimi spobnostmi.
Na tvojem mestu bi se delodajalcu vsaj ponudil, da plačam odbitno franšizo. Tako narediš veliko boljši vtis kot z izmikanjem in zahtevami, da te mora nekdo drug peljat na teren.
Si naredil vozniški izpit? Se voziš s svojim avtom? Je bil (služben) avto tehnično brezhiben? Če si na vsa vprašanja odgovoril pritrdilno, nimaš kaj javkat. Pred lastno neumnostjo, neprevidnostjo in še čim te pač ne obvaruje nič.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Nič še ni bilo, ampak tudi ne bo. Ker ne bom nobene pogodbe za teren podpisal nikjer. Nisem vedu, da je tak drek s tem.
Al grem s kom skup na teren al pa ne grem na teren. MENI ne bodo nič zaračunali. Zakaj bi jim moral jaz karkoli ponujat ?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Že zato, da pokažeš da si pošten? Da ti ni vseeno?
Le poglej, kaj ti piše v pogodbi o zaposlitvi. Kje je kraj opravljanja dela? Take male zadevice te haklajo, jaz se ravno zdaj ubadam s tem. Na srečo inšpektorat za delo delodajalcem nudi tudi uporabne informacije, ne da samo kasira
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.403
5.660
113
Povej kje delaš da te pridem zamenjat k te drug mesc vn vržejo
evil.gif

Drugič pa reč da nisi navajen na kombi ker je predolg....pa ne bo prag "izbušen"
evil.gif