Od ideje to izdelka (+ kickstarter)

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Pozdravljeni,

Imam idejo za izdelek, za katerega menim da bi lahko uspel in bi ga rad dal na Kickstarter.
Zdaj sem si že nabavil 3D printer in delam "grob" prototip izdelka. Za predstavitev pa bi rad imel končni izdelek (kot ga bo kasneje lahko kupil uporabnik).

- Kako do končnega izdelka? Izdelek ima tudi nekatere (elektronske) komponente ki bi jih rabil "po meri" - kje najti proizvajalce. Obstaja kakšna firma pri nas, ki ti pomaga do končnega izdelka/prototipa?

- Kako je z CE oznako če bo izdelek deloval na baterije, je potrebna (glede na naštete kategorije ne vem če to spada pod "električna oprema") ? Cena? Kolikor sem gledal pri nas to izvaja SIQ?

- Kako na Kickstarter? Vem da sem pred časom bral da Slovenija ni podprta na Kickstarterju, da moraš imeti firmo v tujini?

- Kako/kje najti proizvajalca za "masovno" proizvodnjo (če bi izdelek uspel)

Hvala za informacije že vnaprej

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
indiegogo je mislim da podprt za SLO. Več ali manj pa so vsi SLO Kickstarter projekti peljani preko Nika Klanjška.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne pozabit, da za resen uspeh na kickstarterju rabiš res res res vrhunsko idejo, ali pa en zajeten kupček denarja, ki ga boš vložil v promocijo PREDEN zaženeš kampanjo na kickstarterju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Zastonj ti najbrz ne bo pomagala nobena firma. Mogoce ce koga tam poznas.
Sicer pa sem preprican da znamo narediti "vse".
Ce znajo v trbovljah za NASO in podobne firme narest merilne naprave, dvomin da imas ti bolj zahteven projekt v mislih.
http://www.srcnotrbovlje.si/dewesoft-bo-v-trbovljah-katapultiral-mlada-podjetja/

Kaksno enostavno elektroniko pa verjamem da ti tudi kdo na elektronik forumu sestavi za pametno ceno

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.323
10.621
113
Citat:
Uporabnik mickeycek pravi:
Pozdravljeni,

Imam idejo za izdelek, za katerega menim da bi lahko uspel in bi ga rad dal na Kickstarter.
Zdaj sem si že nabavil 3D printer in delam "grob" prototip izdelka. Za predstavitev pa bi rad imel končni izdelek (kot ga bo kasneje lahko kupil uporabnik).

- Kako do končnega izdelka? Izdelek ima tudi nekatere (elektronske) komponente ki bi jih rabil "po meri" - kje najti proizvajalce. Obstaja kakšna firma pri nas, ki ti pomaga do končnega izdelka/prototipa?

- Kako je z CE oznako če bo izdelek deloval na baterije, je potrebna (glede na naštete kategorije ne vem če to spada pod "električna oprema") ? Cena? Kolikor sem gledal pri nas to izvaja SIQ?

- Kako na Kickstarter? Vem da sem pred časom bral da Slovenija ni podprta na Kickstarterju, da moraš imeti firmo v tujini?

- Kako/kje najti proizvajalca za "masovno" proizvodnjo (če bi izdelek uspel)

Hvala za informacije že vnaprej

Za el, meritve za CEoznako,te pride dokumentacija pa različne meritve med 5 do 10k€.. z druge roke, je ravno prejšnji teden znanec poizvedoval.
Ampak če narediš par 10k kosov, potem to ni nek strošek.

Moj nasvet če jeideja odlična, oz se ti zdaj zdi tako, kar začni delat na prototipi, vloži nekaj svojih sredstev..,vzemi mikrokredit itd. Najbolje je res da do prototipa prideš sam,če kaj ne znaš pa outsourcaš.. Ko ti bo protitip delal, potem pa kickstarter in podobni...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
No, pa potem moraš biti hiter, ker Kitajci kopije naredijo v par tednih.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Predlagam, da se obrneš na nekoga, ki je KS izkušnjo že dal skozi. Menim, da ti bo mnogo prihranjenega in se ne boš učil na lastnih napakah, hkrati pa so vsaj običajno fantje pripravljeni pomagati.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
saj klajnšek ima agencijo, ki se ukvarja ravno s tem
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.727
1.512
113
Emona / Carnium
Pa še edini ni
grin1.gif

Pri nas obstajajo agencije, ki imajo kontakte na Kitajskem (proizvodnja). Nekatere ponujajo tudi vodenje KS kampanje. Odprti so za dogovor, nekateri so pripravljeni sodelovati kot investitor, drugi želijo plačilo...

Sicer pa brez predhodnega sondiranja trga (ali sploh obstaja in zelo pomembno je ugotoviti, kakšno moč ima) nima smisla kupovati 3D printerja. Po mojem mnenju je to najbolj pomembna stvar z vidika uspešnosti celotne kampanje. Vse ostalo se da dokaj uspešno dodelati sproti.

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Hvala vsem za pomoč.

Pa CE oznaka je obvezna? Oziroma obvezna tudi če gre npr. za izdelek ki deluje na baterije?

Zahteve, ki veljajo za vso EU, so opredeljene v direktivah za različne izdelke ali sektorje izdelkov denimo:
igrače
električno opremo
stroje
medicinske naprave
dvigala
osebno zaščitno opremo