Tole ni letelo na tebe, pač pa na tiste, ki so na forumu zelo glasni, ko gre zares pa rep med noge...
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Predvidevam da tvoj reply ni namenjen 8888, ampak recimo meni.
Sicer je to zelo osebna RL zadeva, ampak vseeno.
Pri maši na pogrebih sem udeležen parkrat letno kot pevec. Če ne nastopam, ostanem zunaj.
Pri maši sem še 1-2x letno na porokah (vsi se ženijo zadnje cajte), če/ko sem povabljen kot svat.
V žlahti sem verjetno edini deklariran ateist. Ta zadeva še nikoli ni nobenega motila. Upam, da bodo tudi tvoji otroci lahko čez par let to brezskrbi izjavili, če bodo hoteli (glede na vprašanje, ki ga postavljaš, ni videt tako)
Je pa en stric zelo zagrizen (8888 stil), z njim ponavadi malo za hec "podebatirava".
Nazadnje sem dal v pušco v OŠ, ko mi je mami dala denar za ofer.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zapomnite si, nihče vas ne sili v dajanje denarja cerkvi..
Citat:
5.Po svojih zmožnostih podpiraj Cerkev v njenih gmotnih potrebah.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Če se pobira ti ni treba vržti v pušco in ne posplošujte, tudi župnik mora živeti, stroški so veliki, je pa večina bolj ko ne revnih far oziroma se ne kopljejo v denarju tako kot nekateri takuj pametujete.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zapovedano komu že?
Kako misliš, da nobeden ni bil prisiljen biti vernik? Mene ni nihče vprašal, če hočem biti krščen!!!Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Smejim se zato, ker nihče ni prisiljen biti 'vernik'...
no, v članarine zveze borcev pa prispevke za partijske proslave se ne vtikam
faaaaak, borci morajo plačevati članarino, kakšna grozaaaa...in ful pomembno za neverujoče.
Žal se motiš.Citat:
Uporabnik stieber pravi:
od države šele 70 let več neCitat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kako misliš, da nobeden ni bil prisiljen biti vernik? Mene ni nihče vprašal, če hočem biti krščen!!!Citat:
Uporabnik stieber pravi:
no, v članarine zveze borcev pa prispevke za partijske proslave se ne vtikam
faaaaak, borci morajo plačevati članarino, kakšna grozaaaa...in ful pomembno za neverujoče.
Kaj pa je potrebno? Mislim, da je doslej postopek že dobro vpeljan, ker so zahteve po izstopu prihajale predvsem od ljudi, ki živijo po državah s cerkvenim davkom. Včasih so župniki še brali pri oznanilih kdo je izstopil. Tako da si še lahko popularen...Citat:
Uporabnik Car pravi:Kar pa se tiče samega izstopa iz rkc, pa ni tako enostavno, kot izstopiti iz lokalnega balinarskega društva.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne!