Od 500E mesečno škof pričakuje 200E letno

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Predvidevam da tvoj reply ni namenjen 8888, ampak recimo meni.

Sicer je to zelo osebna RL zadeva, ampak vseeno.

Pri maši na pogrebih sem udeležen parkrat letno kot pevec. Če ne nastopam, ostanem zunaj.
Pri maši sem še 1-2x letno na porokah (vsi se ženijo zadnje cajte), če/ko sem povabljen kot svat.

V žlahti sem verjetno edini deklariran ateist. Ta zadeva še nikoli ni nobenega motila. Upam, da bodo tudi tvoji otroci lahko čez par let to brezskrbi izjavili, če bodo hoteli (glede na vprašanje, ki ga postavljaš, ni videt tako)
Je pa en stric zelo zagrizen (8888 stil), z njim ponavadi malo za hec "podebatirava".
tongue-1.gif

Nazadnje sem dal v pušco v OŠ, ko mi je mami dala denar za ofer.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Realno. Misliš da bom izgubljal kolege zaradi ene sekte?

Če sem povabljen na poroko in vabilo sprejmem, to pomeni da sem zraven. Magari če gremo na hepi, hepi obred. Sem navajen eno uro sedet pri miru že od malega. Moj ponos pri tem ne trpi.

Pri pevcih imamo pa enga zagretga komunista in ene par zagretih domobrancev.
Ko se poje pogreb, gremo vsi pet tudi v cerkev. Ko je nastop za borce gremo pa vsi pet na borčevsko proslavo. Brez izjeme. Nihče ni tako zatežen kot pol alterja.
Med govorom enih ali drugih ponavadi surfam po telefonu ali pa si mislim svoje, ko se poje se pa poje.
tongue-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Glej, spodobi se, če je bila pokojnikova želja cerkveni pogreb, da se tega udeležiš, ne glede na vero, saj gre tukaj za spoštovanje do pokojnika, ne do institucije. Narobe se mi pa zdi, da ta institucija izkorišča željo pokojnika po pokopu, da pobira denar od prisotnih.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.814
6.169
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Predvidevam da tvoj reply ni namenjen 8888, ampak recimo meni.

Sicer je to zelo osebna RL zadeva, ampak vseeno.

Pri maši na pogrebih sem udeležen parkrat letno kot pevec. Če ne nastopam, ostanem zunaj.
Pri maši sem še 1-2x letno na porokah (vsi se ženijo zadnje cajte), če/ko sem povabljen kot svat.

V žlahti sem verjetno edini deklariran ateist. Ta zadeva še nikoli ni nobenega motila. Upam, da bodo tudi tvoji otroci lahko čez par let to brezskrbi izjavili, če bodo hoteli (glede na vprašanje, ki ga postavljaš, ni videt tako)
Je pa en stric zelo zagrizen (8888 stil), z njim ponavadi malo za hec "podebatirava".
tongue-1.gif

Nazadnje sem dal v pušco v OŠ, ko mi je mami dala denar za ofer.

No no, zopet klobasaš, če bi bil načelen, ne bi šel v cerkev razen takrat ko poješ, poznam kar nekaj folka kater je enostavno zunaj saj če ti gre stvar na živce oziroma jo sovražiš pač ne greš notri.
Če se pobira ti ni treba vržti v pušco in ne posplošujte, tudi župnik mora živeti, stroški so veliki, je pa večina bolj ko ne revnih far oziroma se ne kopljejo v denarju tako kot nekateri takuj pametujete.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Zapomnite si, nihče vas ne sili v dajanje denarja cerkvi..

Zakaj siliti, če je že zapovedano:

Citat:
5.Po svojih zmožnostih podpiraj Cerkev v njenih gmotnih potrebah.

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Če se pobira ti ni treba vržti v pušco in ne posplošujte, tudi župnik mora živeti, stroški so veliki, je pa večina bolj ko ne revnih far oziroma se ne kopljejo v denarju tako kot nekateri takuj pametujete.

Je treba vsakih par let kupit nov avto; na vasi je ponavadi najdražji v fari?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zapovedano komu že?
hysterical-1.gif

Jaz res ne vem, kaj je z nekaterimi...cerkev NI država, lahko ji kadarkoli rečeš zbogom (
evil.gif
Ali pa vas cerkev podzavestno neustavljivo privlači???

Mene enkrat v življenju ni duhovnik ali menih ali nuna ali nek ultra vernik silil v karkoli, nikoli me niso sredi ceste ustavili in mi 'težili' (za razliko od nekih drugih verskih organizacij)...jaz res ne vem, a tebe duhovnik vsakič, ko greš na cesto, prisilno šprica s blagoslovljeno vodo, frančiškan ti vzame denarnico in te obrca, nuna pa prime za mednožje in se začne smejati?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
look who's talking
hysterical-1.gif

Ti nobenega, ki je bil v 1937 Čebinah nisi videl drugače kot na slikah, pa jih sovražiš iz dna srca...

Na Golem otoku si bil na izletu, po pisanju bi človek pričakoval, da so ti tam pobili najmanj pol žlahte...
bonk.gif

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zapovedano komu že?
hysterical-1.gif

Vernikom. Navedel sem 5. cerkveno zapoved. Ne razumem režanja...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Smejim se zato, ker nihče ni prisiljen biti 'vernik'...

no, v članarine zveze borcev pa prispevke za partijske proslave se ne vtikam
grin1.gif

faaaaak, borci morajo plačevati članarino, kakšna grozaaaa...in ful pomembno za neverujoče.
nahrung002.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Raj priznaj, da so farji požrešni.

Za Partijo je bila članarina 3% za velike plače, tisti z malimi so plačevali koliko? 0,5 ali 1%?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kot sme dejal, me prav briga, koliko nek vernik/partijec daje svoji organizaciji, važno je, da se iz tega dela neko afero...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.510
1.674
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

grin1.gif

faaaaak, borci morajo plačevati članarino, kakšna grozaaaa...in ful pomembno za neverujoče.
nahrung002.gif
Kako misliš, da nobeden ni bil prisiljen biti vernik? Mene ni nihče vprašal, če hočem biti krščen!!!
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

grin1.gif

nahrung002.gif
Kako misliš, da nobeden ni bil prisiljen biti vernik? Mene ni nihče vprašal, če hočem biti krščen!!!
smile-1.gif

in če verjameš v to, je to tvoj problem če trpiš hude travme in ne moreš spati ter ponoči močiš posteljo, ker si nekje vpisan v neko knjigo se pa lahko izpišeš al kaj iz cerkve

ampak hej, ne poznam primera, da bi nekdo zato, ker so ga 40 let nazaj krstili, prejel položnico z 'obveznim' prispevkom za cerkev

krščena je velika večina slovencev ampak od teh jih precej ne prakticira rkc življenjskega stila in zaradi tega nimajo nobenih problemov in niso dolžni cekrvi ničesar ne po finančni ne po kakšni drugi plati

kot sem rekel, še nisem videl nun, ki zvonijo in trkajo po vratih, so pa zvonili raznorazni modeli, ki so hoteli denar...aja pa partizanov tudi ni bilo, nekoč obvezni samoprispevek je pa s padcem komunizma tudi šel po gobe.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.510
1.674
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Pozabljaš pa, da število vernikov vpliva na finančna nakazila države cerkvi! Torej je to goljufija!
Kar pa se tiče samega izstopa iz rkc, pa ni tako enostavno, kot izstopiti iz lokalnega balinarskega društva.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.486
5.028
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:Kar pa se tiče samega izstopa iz rkc, pa ni tako enostavno, kot izstopiti iz lokalnega balinarskega društva.
Kaj pa je potrebno? Mislim, da je doslej postopek že dobro vpeljan, ker so zahteve po izstopu prihajale predvsem od ljudi, ki živijo po državah s cerkvenim davkom. Včasih so župniki še brali pri oznanilih kdo je izstopil. Tako da si še lahko popularen...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.510
1.674
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kar naj še v Sloveniji uvedejo obvezni cerkveni davek, komaj čakam....
rolleyes-1.gif

In še nekaj: Kar je bog združil, naj človek ne razdruži!
13.gif

Kakšen problem je šele ločiti se, ko si enkrat cerkveno poročen! Misija nemogoče!
crazy1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.208
3.867
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne!

Debela laž. Nabirke so na pogrebih vedno bile. Ponekod se je del tega delil tudi ministrantom (simbolično, za sladoled in podobno), zato je bila na pogrebih pred oltarjem vedno gužva. Govorim za zadnjih 40 let, kako je bilo prej ne vem, vsekakor pa je to veljalo leta 1995 in desetletje ali dva prej in kasneje.