Od 500E mesečno škof pričakuje 200E letno

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ta je dobra:" darovanje za cerkvene potrebe pomaga pokojniku, da bo čim prej prišel v nebesa".
hysterical-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
To je tut mene presenetilo in šokiralo, ko so med pogrebom poslali pušico, mimo žalujočih svojcev in bližnjih.... Da bi ga na mestu poslal na svet onkraj tistega, ki si je tega omislil!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Imam v spominu, da ko sem bil majhen, pušce med pogrebom nikoli ni bilo. Naj kak 8888 pove, kako je bilo.

Itak je ožja žlahta dala plačo ali dve za potne stroške v nebesa po koncu pogreba, kar je bilo vselej do dinarja/tolarja natančno povedano pri naslednji maši. Naj se ve, vsaj kolko mora dat njegov sosed naslednjič, da ne bo sramote na vasi.
priden.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Mah, jeb*emti tak lajf: v komunizmu sem čakal v vrsti za prašek itd, zdej v kapitalizmu na poplačilo dela, po smrti bom pa čakal, da mi kdo plača potne stroške za v nebesa
image332.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.776
6.169
113
blizu močvirne prestolnice
Pediater, zakaj lažeš? Maša je 17€ , zakaj so tvoji dali tri plače ne vem, očitno ljubijo Boga v primerjavi s teboj in vedo da gre ta denar za obnovo itd. Pobira se pri vseh mašah naj si bo pogrebna, nedeljska, razen tedenske...res pa bi bila mogoče pogrebna maša brez pušce, ampak saj če nočeš dati ti ni treba, ali se delate hinavce in tam vse zmečete, potem pa tu gor klobasate o grdi Cerkvi?
Zapomnite si, nihče vas ne sili v dajanje denarja cerkvi..

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nekako me moti, če pišeš v drugi obliki ednine in množine ...

- Govorim o "vaški stimulaciji" kako pridobiti več denarja: "Je treba obvezno vsem povedat kolk so dal sosedovi za karto v nebesa, da potem drug sosed slučajno ne bo dal manj".
- Naši vem da niso dali, ker nam nihče ni umrl v tem času.

- Če pa delujem jaz tak, da dajem denar za cerkev, se moram pa malo zamislit nad tem, kak vtis dajem tu na forumu.
shocked-1.gif

Citat:
Zapomnite si, nihče vas ne sili v dajanje denarja cerkvi..
Zakaj je torej "hepi, hepi, hepi religija" pod preiskavo policije? Denar so dali prostovoljno ...

In ravno tako kot je s to sekto, je tudi s tvojo cerkvijo. Nihče vas ovčice ne sovraži, daj si že to enkrat utupi v svojo butico. Meni se smilijo vsi te naivneži. Ali so neumni, vodljivi, al pa začasno čustveno labilni. Če to poteka že od rojstva dalje, pa tudi sprani (sem prav tako spada tudi dražgoška religija).
Pomagat se jim pa ne da, ker je vsaka pomoč kontraproduktivna.

To, da pa ne želimo nič dobrega Špeli Peternel al pa Antonu Stresu, je pa (zame) normalno.

Nisi pa mi odgovoril na edino vprašanje, ki sem ti ga zastavil:
ALI SO VČASIH MED POGREBOM TUDI HODILI S PUŠCO MED OBISKOVACE CERKVE? Govorim do leta cca. 1995.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mah ne vem kaj se sekirate. žaro pa razteste nekam okoli. se boste na daleč izognili tem cerkvenim pohlepnežem.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Nekateri želijo, da se zve, koliko so darovali; lahko se daruje tudi anonimno. To ni težava RKC, pač pa so taki tudi ljudje. Nekateri se ven mečejo na FBV-ju, nekateri z denarjem v cerkvi.
Nihče, ampak prav nihče ni prisiljen darovati v pušco in nikogar ne bodo gledali postrani. Sploh pa se čudim vsem srčnim nasprotnikom Cerkve, da gredo k maši, čeprav za pogrebom. Zakaj greste k maši, mar ni to proti vašim načelom? Nihče ne stoji pred cerkvijo in ne popisuje tistih, ki stojijo zunaj. Kaj je torej? A je težko stati in greste raje sedet v cerkev? Kakšna načelnost pa je to? A ste pogumni samo na forumu, v krogu družine pa ne upate povedati, da ste pravzaprav zapriseženi nasprotniki RKC-ja? Ste torej reve, ki ne zdržijo dobre pol ure na nogah ali hinavci, ki so pogumni samo v okrilju anonimnosti?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.776
6.169
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

Nekateri želijo, da se zve, koliko so darovali; lahko se daruje tudi anonimno. To ni težava RKC, pač pa so taki tudi ljudje. Nekateri se ven mečejo na FBV-ju, nekateri z denarjem v cerkvi.
Nihče, ampak prav nihče ni prisiljen darovati v pušco in nikogar ne bodo gledali postrani. Sploh pa se čudim vsem srčnim nasprotnikom Cerkve, da gredo k maši, čeprav za pogrebom. Zakaj greste k maši, mar ni to proti vašim načelom? Nihče ne stoji pred cerkvijo in ne popisuje tistih, ki stojijo zunaj. Kaj je torej? A je težko stati in greste raje sedet v cerkev? Kakšna načelnost pa je to? A ste pogumni samo na forumu, v krogu družine pa ne upate povedati, da ste pravzaprav zapriseženi nasprotniki RKC-ja? Ste torej reve, ki ne zdržijo dobre pol ure na nogah ali hinavci, ki so pogumni samo v okrilju anonimnosti?

aplauz.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Sploh pa se čudim vsem srčnim nasprotnikom Cerkve, da gredo k maši, čeprav za pogrebom. Zakaj greste k maši, mar ni to proti vašim načelom? ... A je težko stati in greste raje sedet v cerkev? Kakšna načelnost pa je to? A ste pogumni samo na forumu, v krogu družine pa ne upate povedati, da ste pravzaprav zapriseženi nasprotniki RKC-ja? Ste torej reve, ki ne zdržijo dobre pol ure na nogah ali hinavci, ki so pogumni samo v okrilju anonimnosti?

Ne bi se sicer spuščal v to poglobljeno debato, ampak na tale vprašanja pa ti lahko odgovorim iz prve roke. Zaradi nekaterih, ki so preživeli in jim to ("naša" prisotnost) iz nekih kakršnihkoli razlogov pomeni več kot 0 in ker bi bilo, hm, morda neuvidevno?, če bi v takih trenutkih ravnal drugače.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
seveda pohlepen sem ker nočem svojih evčkov farjem dat. pa tako je največja baraba pohlepna sem. si sedaj zadovoljen? samoovadba brez pomoči inkviziije.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne grem k maši na pogrebih. zadovoljen? sicer pa pridejo tudi pred cerkev pobirat, nič bat, da se že znajdejo... samo pohlepni smo pa tisti, ki ne damo...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kaj ne. pridejo s tistim ognjem fehtarit. no par let nič vel ker so se navadili, da € od mene pač ne bo, ker se pohlepen. zanimivo nič ne poskušajo... očitno omahujejo v svoji veri...