Od 5 mrd vzeli 1 mrd

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.338
7.091
113
pri taščici
Baje je slovenija od 2007 "potegnila" od Evrope 1mrd sredstev. Na razpolago smo jih imeli 5 mrd. Seveda smo večino teh sredstev vplačali sami v evro proračun. Se pravi 4 mrd smo šenkali evropi.
Kaj naj rečem BRAVO!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Veš...za počrpat ta sredstva je treba izvest in vodit PROJEKT in to korektno brez večjih južnjaških for.

Za to je pa treba delat.....to pa kvazi marljivih, delovnih Slovencov ne zanima, kaj šele njihovih birokratov. Več pa sem napisal v eni drugi temi...v spamu.

B81

22. jul 2007
37.962
11.115
113
Zaradi razpisov? Potem pa še kazen plačujemo.

Razpisi pa narejeni tako, da Janez seveda misli, da bo to kar tak zraven službe naredil in da to mora uspeti, če ima dipl.ing. v imenu...
namesto da bi razpise spremljali, posvečali pozornost njim primernim in jih dali delati podjetjem, ki delajo le to.

Zgleda kot da nas prav silijo, pa vzemite no, mi pa rečemo: pa koji qrac, šta meni ovo treba....

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Hja nevem v nasem podjetju so kr parkrat dobil po 100 ali 200 jurjev, delu je pa to nekdo od zaposlenih ki pol qrca ni mel veze in znanja o tem.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Moj šefe je že skoraj 5mio€ pocuzal, v našem kraju pa tudi kar nekaj mio€ samo firme, občina in šola npr. so pa v pi*** ker se jim pač ne da, čeprav so dobili ponujeno pomoč.

Je pa treba malo matra, sploh če gradiš, ker nategvajo vsi po spisku (slovenske firme to). Lahko ti zašuštrajo, da ne ustreza razpisu, lahko se gredo južnjake in bi vse po mafijsko uni pa keš sem pa tja in za vse to urejat je treba vložit nekaj truda, ampak se konkretno splača.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.338
7.091
113
pri taščici
V februarju sem pomagal svaku pri razpisu. Uradniki-birokrati ki morajo za potrebe razpisa izdati dolocene papirje(so bili na izobrazevanju za to) so se vztrajno izmikali svojim obveznostim, kljub temu da so storitov zaracunali. Dejali so celo da neki obrazci ne obstajajo. Ko jim posljem scan lanske vloge(se je videl lanski datum) s tem obrazcem izjavijo da so najbrz letos uvedli ta dodaten obrazec. Pa to niso pismeni. Pravzaprav so dobro pismeni, sef se precej pogosto pojavlja po medijih, postavlja zasedo Pahorju, strajka ljubljani, samo takrat so drugi interesi v igri in ne sluzbene zadeve. Ocitno te druge interese odlicno izpeljejo v casu sluzbe, sluzbenih zadev pa ne znajo, nocejo, kjub temu da jim prakticno pripravis obrazec in bi ga skoraj samo postempljali in podpisali, saj ga imajo najbrz kje na intranetu(kot ostale obrazce). In ko reces predzadnji dan ce ti lahko posljejo tisti dodatni obrazec katerga so dobili vzorec recejo da je prepozno, in da bodo poslali ce bodo to zahtevali kot dopolnitev. Normalno da bodo zahteval, saj je vloga nepopolna brez te izjave. Ampak takrat bo moral biti datum na izjavi pred potekom razpisa, kar pa bo najbrz spet tezko, glede na to da je razpis ze mimo. In ce bo razpis padel nadrejeni v lj dobijo vso e mail korespodenco v postni nabiralnik. Da o tem da so ustregli samo polovicnim zeljam po kandidiranju razpisa ne pisem. Za drugo polovico so nasli izgovor za katerega vsi pravijo (iz njihove stroke) da je banalen.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni Matjaž, je pa "blizu". Me pa veseli, da je še kdo ki se je pripravljen borit za Evropska sredstva.
zmaga.gif

Enostavno, bi moral dobit "uradniki" variabilen del plače oz. če tako kot se zagre pridobijo velik projekt, veliko evropskih sredstev ipd. dobiti konkretno vzpodbudo za njihovo delo v obliki denarja pač. Saj to so malenkosti v primerjavi s količino pridobljenih sredstev, motivacija pa izredna.

Ali pa pridobivanje raznih papirjev, naj povedo ceno, koliko to stane pa bo podjetnik plačal, da mu HITRO vse to uredijo. Država bi zaslužila, podjetniki bi meli hitro popedenane svoje obrate, birokrati pa se bi borili za bonuse, kot ti jeb**** zavarovalni agenti in prodajalci piramidnih shem.
grin1.gif

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Pri nas birokrati na ministrstvih stvar tko zbirokratezirajo z edinim namenom postran zaslužit... Veliko sredstev bi lahko dobili naši kmetje, a je realnost žalostna.. Daj daš, je sistem pr nas.

Celo zavod za zaposlovanje je lagal pri porabi sredstev EU... potem veš kje smo..