Pozdravljeni,
eto moj komentar glede obiska " Dobrih Gostiln ".
Najprej sva bila ja jestovni pri " KASAČ"-u ( Veržej ). Zrezek Kasač in priloga, druga porcija telečja obara; sladica Prleška gibanica in Prekmurska gibanica; 4 dcl suhega vina + 2 dcl sladko ( Muškat). Vino v redu; sladica slabo (razočarana, obe dve); moj zrezek tako-tako, obara primerna. Cena : 42,... € in nekaj centov.
Naslednjič sva bila pri Gostilna Zorko ( Križevci ). Svinjski medaljo +do(e)doli , druga porcija Zelenjavni krožnik Zorko. Spila 4 dcl suhega vina ( Puklavec) in 2 dcl sladkega ( muškat otonel). Sladico vzela za domov!! Ni šlo v isti sapi po pospraviti. Vino prfektno!! Oba . Sladica odlična!! Moj svinjski odličen; zelenjavni krožnik odličen. Cena: 35,......€ in nekaj centov.
Naslednjič vsa bila pri Gostilna Šenekar, ( Spodnji Ivanjci ). Kombinacija pohane kure + svinjski zrezek ( 2 x) v omaki + rajž/restan krompir, mešana solata - ajdova kaša. 2 dcl vina suho , 1 dcl pol sladko. Cena : 22,...€.( izgubil račun??) V redu kosilo. Slike žal nisem naredil.
No, pa še hrana (kosilo) v restavraciji kopališča Banovci. Všteto v karti za bazen ( 19,5 € x 2 ). Hrana : tako v redu; ni presežek; za test, ker se ni izšlo za obisk predvidene gostilne. Pijača brezalkoholna.
Na poti nazaj domu pa Gostilna Anton ; Sv. Jurij ob Ščavnici. Jedla njihovo ploščo za dva. Slike žal nimam
. Dobra jedača ,res , okusna, velika porcija za dva!! priloga odlična, zelenjava na žaru
. Pijača brezalkoholna. Cena: 33,....€ .
Generalno : najboljši Zorko, sledi Anton ( ni velike razlike) , nato Šenekar, na koncu Kasač, kopališče.
Vmes malce po okolici.
Prva dva si resnično še zaslužita obisk - priporočam.
Se pa pozna, da je korona zadeva pri nas kar globoko zarezala v naše odnose. Prostora v vseh gostilnah dovolj. Prijazni so bili povsod.
Tonček je bil zaprt ob planu obiska, za Pri Slavi zmanjkalo dni.
Za likof pred odhodom " na odmor ... zagrabi križ ", da sem precej na tabletah.......+...
.....
.