Ocenjevanje gostiln

Oakey

Majstr
3. feb 2016
562
332
63
Rabim kakšno priporočilo za dobro gostilno v Prekmurju oziroma za Mursko Soboto z okolico.

Išče se dobra prekmurska hrana, ne kakšna fancy gostilna, ampak prava domača/kmečka z zmernimi cenami.
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
2.358
964
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Aleksander je bil več kot odličen, potem pa je začel sprejemat avstrijske avtobuse. Za vikend je "štala". Hrana sicer še vedno dobra, porcije ogromne, ampak, tisto avstrijsko dretje in pijančevanje, to pa je podn... Odličen domač pelinkovec "za na konec"...
 

grezilo

Pripravnik
13. avg 2009
186
8
18
Pozdravljeni Gurmanski mojstri,
sem se potrudil in prebral zadeve. Čeprav stare, sem si zapisal / pogledal kje so Vaše pohvaljene gostilne/gostišča, ker bom v juliju v Prekmurju potrošil državni dodatek + še moj izdatek.
V kolikor imate še + ali - izkušnje , pa le zapišite.

LP
 

grezilo

Pripravnik
13. avg 2009
186
8
18
Pozdravljeni,
eto moj komentar glede obiska " Dobrih Gostiln ".


Najprej sva bila ja jestovni pri " KASAČ"-u ( Veržej ). Zrezek Kasač in priloga, druga porcija telečja obara; sladica Prleška gibanica in Prekmurska gibanica; 4 dcl suhega vina + 2 dcl sladko ( Muškat). Vino v redu; sladica slabo (razočarana, obe dve); moj zrezek tako-tako, obara primerna. Cena : 42,... € in nekaj centov.

Naslednjič sva bila pri Gostilna Zorko ( Križevci ). Svinjski medaljo +do(e)doli , druga porcija Zelenjavni krožnik Zorko. Spila 4 dcl suhega vina ( Puklavec) in 2 dcl sladkega ( muškat otonel). Sladico vzela za domov!! Ni šlo v isti sapi po pospraviti. Vino prfektno!! Oba . Sladica odlična!! Moj svinjski odličen; zelenjavni krožnik odličen. Cena: 35,......€ in nekaj centov.

Naslednjič vsa bila pri Gostilna Šenekar, ( Spodnji Ivanjci ). Kombinacija pohane kure + svinjski zrezek ( 2 x) v omaki + rajž/restan krompir, mešana solata - ajdova kaša. 2 dcl vina suho , 1 dcl pol sladko. Cena : 22,...€.( izgubil račun??) V redu kosilo. Slike žal nisem naredil.

No, pa še hrana (kosilo) v restavraciji kopališča Banovci. Všteto v karti za bazen ( 19,5 € x 2 ). Hrana : tako v redu; ni presežek; za test, ker se ni izšlo za obisk predvidene gostilne. Pijača brezalkoholna.

Na poti nazaj domu pa Gostilna Anton ; Sv. Jurij ob Ščavnici. Jedla njihovo ploščo za dva. Slike žal nimam:(. Dobra jedača ,res , okusna, velika porcija za dva!! priloga odlična, zelenjava na žaru :zmaga:. Pijača brezalkoholna. Cena: 33,....€ .

Generalno : najboljši Zorko, sledi Anton ( ni velike razlike) , nato Šenekar, na koncu Kasač, kopališče.
Vmes malce po okolici.
Prva dva si resnično še zaslužita obisk - priporočam.
Se pa pozna, da je korona zadeva pri nas kar globoko zarezala v naše odnose. Prostora v vseh gostilnah dovolj. Prijazni so bili povsod.

Tonček je bil zaprt ob planu obiska, za Pri Slavi zmanjkalo dni.

Za likof pred odhodom " na odmor ... zagrabi križ ", da sem precej na tabletah.......+...:bolan:..... :( .
 

Priponke

grezilo

Pripravnik
13. avg 2009
186
8
18
Zdravo,
namenoma samo v SLO ( na kljunu naše Kure). pred dvema letoma teden preživeli na Mađarskem.
Ja, če boš šel v Prekmurje, Prlekijo, Podravje le poišči dobre gostilne , pa napiši tu gor. Moram priznati, da na poti , ko se kje ustavimo dejansko pozabim kakšno sliko narediti pa priporočilo napisati.
 

dejan_

Majstr
23. maj 2012
1.287
279
83
Delam v Litiji, pa bi šel nekam na malico.
A kdo pozna oštarije po Litiji, kje si dobre malice?
Ali pa vsaj trgovino da se da dobit kaj toplega, spečenega...
Hvala
 

pocast

Fizikalc
13. maj 2014
1.782
89
48
Meni je Čompa vrh slovenske kulinarike (glede na to da ne jem v mišelinovih restavracijah)

Res mi je všeč njihova filozofija, vse kar sem probal je bil vedno na nivoju. Predvsem kak zajeten kos mesa pa terviški radič, pa seveda čompe ;)
Sladice so tudi zelo dobre, vina veliko na izbiro. Ne moreš naročiti npr. steaka, ker ga nimajo, lahko pa naročiš meso, ki pa prekaša marsikateri steak ;)


Zadnjič sva jedla dva: Predjed, glavna jed, sladica, 2X2 kozarca vina, na koncu gratis "ta kratek", cena slabih 80€
 
  • Všeč mi je
Reactions: urby20

pocast

Fizikalc
13. maj 2014
1.782
89
48
edit: Edini minus mi je, da imajo par hecnih miz, kamor te lahko posedejo. Enkrat nas je bilo veliko in so nas dali v spodnjo "sobico", to je bilo super
Zadnjič sva pa bila z punco, pa nas je posedla čist k šanku (pa sem prej rezerviral)...no nisva imela zasebnosti, sva pa lahko gledala žar mojstra, pa poslušala lokalni stalni stranki in štose z kuharjem :D
 
  • Všeč mi je
Reactions: urby20