Ocenjevanje gostiln

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
Močno odsevtujem Blatnikov hram v Dvoru, ki se ima, med drugim, tudi za pizzerijo. Slabše pizze nisem jedel že najmanj 20 let; testo je bilo najverjetneje odmrznjeno, paradižnikova omaka je bila na las podobni Naturetini omaki za špagete z baziliko, sir pa najcenejša svinjarija, ki se med pečenjem spremeni v brezokusno lepljivo gmoto s 3 mm plastjo olja na vrhu.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kralj Žara na Trubarjevi.

Nova restavracija, odprta šele 2 meseca. Grejo se nek ameriški BBQ s pomočjo big green eggov.

Ideja super... izvedba (vsaj zaenkrat) malo manj. Prvo kot prvo prideš in nimajo burgerjev (ki so na meniju). In tako enako še za par stvari na (eni strani) menija. Pa dobro, se zgodi, so še v štartu.

Jedla sma en beef brisket z zeljno kremasto solato za predjed (kar ogromna porcija za predjed). Brisket sicer lep kos, malo preveč suh in premalo začinjen (neslan).

Za glavno jed sem jaz jedel Spare ribs (svinjska), kot priloga je isto zeljna kremasta solata, ona pa solato z beef brisketom in pečen krompir s smetano. Reberce so bile dobre, lepo pečene, morda malo preveč pekoče (mene sicer ni motilo, ampak nekoga, ki ne mara pekočega pa bi, in BBQ in relativno pekoče ni nujno povezano).

Glede piva imajo točenega Bevoga, in zanimivo izbiro drugih piv, ki pa (spet) ni bila vsa na zalogi. Pa natakar ne pozna ravno piva, mi je namesto enega Pale Alea, ki ga niso imeli priporočil drugo, ki pa je bilo v bistvu en beljgiski pri z okusom po soku... Sem ga pustil in naročil točen Tak (4.2 eura za 0.5).

Vse skupaj škode za 37 eurov, kar se mi je zdelo ravno prav.

Grem čez pol leta še enkrat, če jim bo še laufalo, da bodo malo bolj utečeni v posel.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.657
2.585
113
RODIZIO DO BRASIL = cca 23€/osebo (?)
Brazilija - še peritničke - krvavae so v obroku.
Govedina je bila samo 2x - in vsaka radirka je boljša za zvečit. Zelo malo zelenjave - ja ja saj vem, da je to meso, kurje perutničke
smile-1.gif

Ja seveda so plusi. Hrana v odlični količini, prijetno hitro/počasi, cena/količina, ne pa cena/kvaliteta.
kar na enkrat pride tisti, ki je prinašal meso: Bošte še kaj?. pa sem še malce purana s slanino. En dva tri. Špon.
Za sladico topel ananas s sladkorjem. 10+. ampak samo ena porcija. mesa kolikor hočeš, ananasa za sladico pa samo enkrat.
Dovolj je bilo enkrat. Bi svetoval prijateljem? Da, za enkrat v življenju, pa tudi DA za kaj specialnega bi koga povabil. - vsi so to takrat jedli.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.432
2.428
113
Bi svetoval prijateljem? Niti ne, razen solidnega ananasa in ritastih Brazilk ki se tam nekaj pesmi zvijajo (kao atrakcija) je vse čist povprečno če ne podpovprečno. Tisto meso na štangah res ni niti malo kvalitetno in dobro. Sicer pa kaj je za pričakovat po ceni 23€/glavo.... Sicer pa ja, nekdo ki nima pojma o kulinariki ter nekdo ki mu velike količine pomenijo vse je to kot nalašč zanj!
cheer.gif
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Vprašanje za Ljubljančane in vse tiste, ki poznajo, kakšna se jim zdi Ošterija Pr'noni?? Je vredu, kakšna hrana, atmosfera, cena, primerna za večje število oseb????
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.293
1.219
113
www.adriamedia.si
Že dolgo nisem bil (več kot 1 leto). So bili pa vedno zelo OK pri kvaliteti hrane, plac je fajn (OK, ko se da zunaj sedet, je plac odličen), cene pa ne glih med najnižjimi. Skratka, sem bil precejkrat, vedno zadovoljen. Upam,, da se niso pokvarili.
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pero... pa kaki Ljubljančan si ti, da ne veš kam je v LJ treba iti na Steak? V Kavala, mislim...
grin1.gif

V Kavala, iščeš proljiv ali drisko po domače ....... toliko kot tam zastrupijo ljudi z svojimi omakcami, jih po mojem nikjer v Ljubljani ne .
 

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Gostilna Bitenc na Toškem Čelu (od Podutika naprej) - prijetno presenečenje. Menda se je enkrat poleti zamenjal lastnik ali najemnik. Hrana tradicionalna, okusna, porcije velike ampak ne prevelike, cena zmerna (kosilo cca 10€/osebo). Okolje zelo prijetno - zunaj terasica na sončku, notri kmečka peč za zimske dni.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.432
2.428
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pero... pa kaki Ljubljančan si ti, da ne veš kam je v LJ treba iti na Steak? V Kavala, mislim...
grin1.gif

V Kavala, iščeš proljiv ali drisko po domače ....... toliko kot tam zastrupijo ljudi z svojimi omakcami, jih po mojem nikjer v Ljubljani ne .

Ne ne, ne svetujem mu Kavala, ravno kontra
smile-1.gif
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.541
113
Včeraj sem bil na kosilu v Solkanu, Ošterija ŽOGICA. Glede na glupo ime lokala, je ambient prijeten in lokacija dobra. Jedlo se je:
Plošča z mešanimi kalamari (na žaru, ponjeni in ocvrti)
Blitva s krompirjem
Domač kruh
2 x 1 dcl Refoška + voda
Kalamari so bili mehki, tako da brez pripomb. Kruh imajo odličen, kar je redkost po naših gostilnah.
Cena 28€, kar je za tako kosilo normalno.
Vendar pa je postrežba katastrofa. Res je, da je bilo v lokalu precej ljudi, zato verjetno tudi precej personala. Ampak so totalno neorganizirani in ko je natakar prinesel glavno jed na mizo, sva na prilogo in kruh čakala še cca. 5 minut. Osebno sem šel do natakarja in ga opozoril. Namreč kalamari so dobri, če so vroči in, ko se enkrat zadeva ohladi, je vse skupaj bolj švoh. Prav tako se pri dodatnem naročilu precej čaka, seveda če imaš srečo, da je natakar blizu in da te opazi.
Obisk bom ob priliki ponovil, vendar med tednom, ko ne bo gužve. Lahko da je bil to razlog slabe postrežbe. Je pa res, da sem že pred dnevi slučajno bral mnenja na TripAdvisor-ju in precej ljudi se je pritoževalo čez postrežbo, ignoranco in oholost natakarjev.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz pa moram pohvaliti Stari pisker v Celju.
Seveda za vse tiste, ki ste veliki ljubitelji stejkov...torej na kupe mesa
smile-1.gif


Nas je bila skupina 12.ih. Jedli vse od T-bone, do ne vem kakih čudnih zadev.
Osebje zelo prijazno. Ob naročilu so nam prinesli na lesenem pladnju vakumirane zrezke različnih vrst, da smo si lahko pogledali razliko med njimi ter nato izbrali.

Na osebo je bilo cca 45eur (predjed, glavna jed, sladica in kar nekaj "kozarčkov" pijače)
cheer.gif


Slike pa ne znam drugače prilepit:
Vakumirano meso

Medium
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ponvico so zaje***, prišel nek kuhar iz gostilne išče šefa, zgleda da tega niso našli, pa se še vedno hvalijo z njim.

Jacket potato je bil super zraven stejka, zdaj pride nek sirov zmazek v keramični posodici. Več krompirja več vsega, manj okusa. Stejke so na papirju še izboljšali, rezultat pa bolj žalosten. Napredek se vidi še najbolj v ceni navzgor.

Naročim Kraljeve rake v ovoju domače pancete... gledam, da je nekam ugodna cena, vprašam če so iz piksne, pravi da ne. Kaj dobim? Kraljeve fakin kozice oz. velike kozice bi rekel toj to. King crab je fakin 5 kilski RAK iz Beringovega morja.

Meni je skrčen, nekaj potencialno dobrih stvari je zginilo iz menija, mnogo zadev je zgleda za nepoiskanega šefa postalo povsem neizvedljivo.

Od tega, da sem pol leta oz. leto nazaj zelo priporočal obisk, ga zdaj odsvetujem.
crazy1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Konec 2015 pa še diVino sprobal. Kar fail vse skup, raje hodim po malo boljših gostilnah pa vsake toliko časa naletim na bolšo stvar kot jo ima diVino za 1/3 cene.

Bi moral it še kdaj kaj probat, kakih stejkov pa tam ni vredno sprobavat.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kuhar v ponvici je isti kot prej, le da je bil vmes v omenjenem "showu". Zgleda mu je malo v glavo stopilo, verjetno misli, da je veliki chef in se je cutil poklicanega jedilnik na glavo obrnit, potem ko je bil 2 meseca na TV.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Veš kter je, da vidim, če sem ga videl v ponvici ali ne? Drugače me boli patak ali mi kuha Redzepi ali Franci mesar, važno da je hrana dobra oz. odlična če že plačam primerno.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.541
113
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Kam v Lj peljat cca 10 ljudi na Žar varianto in kakšno pizzo? Portal?

V Portalu je ambient in lokacija fajn, hrana pa je v Napoli-ju boljša.
 
Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.541
113
Danes sem bil v Lendavi in ker se želel jesti bograč, sem zavil v gostilno Kančal, katero sem našel na netu. V bistvu bolj malo spominja na gostilno, bolj na kakšen bife. Skratka lokal je neka prčvarnica, ampak...
smile-1.gif

Mislim da sploh nimajo ala - carta, pa vseeno. Danes so imeli za malico pasulj z domačo klobaso in bograč, ki je na jedilniku vsak dan.



Tako dobrega bograča nisem jedel že kar nekaj časa. Meso je bilo popolnoma pusto in zelo mehko. Poleg tega sem dobil kozarček madžarske pekoče paprike, s katero sem zadevo še ojačal. Na predlog natakarice-lastnice, sem bograč 2 x zalil z belim špricerjem z domačim vinom in na koncu plačal:
Bograč: 6€
Špricer: 2 x 0.70€
Kruh: 0,30€
Ponovni obisk, naslednji teden, sem že najavil.
smile-1.gif