Kralj Žara na Trubarjevi.
Nova restavracija, odprta šele 2 meseca. Grejo se nek ameriški BBQ s pomočjo big green eggov.
Ideja super... izvedba (vsaj zaenkrat) malo manj. Prvo kot prvo prideš in nimajo burgerjev (ki so na meniju). In tako enako še za par stvari na (eni strani) menija. Pa dobro, se zgodi, so še v štartu.
Jedla sma en beef brisket z zeljno kremasto solato za predjed (kar ogromna porcija za predjed). Brisket sicer lep kos, malo preveč suh in premalo začinjen (neslan).
Za glavno jed sem jaz jedel Spare ribs (svinjska), kot priloga je isto zeljna kremasta solata, ona pa solato z beef brisketom in pečen krompir s smetano. Reberce so bile dobre, lepo pečene, morda malo preveč pekoče (mene sicer ni motilo, ampak nekoga, ki ne mara pekočega pa bi, in BBQ in relativno pekoče ni nujno povezano).
Glede piva imajo točenega Bevoga, in zanimivo izbiro drugih piv, ki pa (spet) ni bila vsa na zalogi. Pa natakar ne pozna ravno piva, mi je namesto enega Pale Alea, ki ga niso imeli priporočil drugo, ki pa je bilo v bistvu en beljgiski pri z okusom po soku... Sem ga pustil in naročil točen Tak (4.2 eura za 0.5).
Vse skupaj škode za 37 eurov, kar se mi je zdelo ravno prav.
Grem čez pol leta še enkrat, če jim bo še laufalo, da bodo malo bolj utečeni v posel.