obvezno zdravstveno zavarovanje

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Moja zgodba je da sem se pred enim mesecem prijavil na ZZZS, kot samoplačnik, ker sem trenutno na borzi. Torej tistih 14.17€ na mesec, oni pa so meni sedaj poslali domov položnico da moram plačat vse od oktobra dalje vse skupaj 70€. Kak je to možno? Nisn mel statusa študenta, ne nič..

I

Izbrisan uporabnik 3287

očitno v tem obdobju nisi bil zavarovan nikjer. pa so ti kar oni zaračunali. pojdi na občino in se zmeni, da si zavarovan prek njih kot brezposelna oseba. lp

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
A pol moram to na občini reševat, ne na zzzs?

Ne. Preko občine ne moreš biti več zavarovan.
Zzzs ali pa CSD, če si socialni problem.
lp

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ja socialne ne dobivam, me pa razpizdi kak pm lahko oni meni za par mescov nazaj dajo račun, ko niti nisn mel zavarovanja.. Se bom šel jutri tja zmenit. Hvala za pomoč.

lp

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Če prekineš zavarovanje, mislim da ti ob ponovnem plačevanju prispevka začne zavarovanje veljati šele čez tri mesece. Lahko da so pri tebi kaj kompezirali za nazaj.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ja jaz sn mel status šudenta do oktobra. Kasneje se nisem nikam prijavo, torej sn bil nezavarovan. Pred enim mescom pa sem si to porihtal in pol pa čudo ko vijim račun. Kot da bi meni država še vedno plačevala zavarovanje, ker verjetno ni vedla da se več ne šolam.. Samo to pa ni moj problem

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
17. člen

(2) Zavod ima pravico in dolžnost zahtevati plačilo prispevkov od posameznega zavezanca, tudi za nazaj, za
osebe, ki bi jih bil le- ta moral prijaviti v obvezno zavarovanje, pa jih ni, in sicer za ves čas, ko so bili izpolnjeni
pogoji za prijavo.

torej po tem se zaj oni sklicujejo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
možno.
če si bil slučajno kej pr dohterju vmes, si lahko še vesl, da si tko "pocen" skos pršu;)
te pa razumem ja, da se pripraviš na 14€ položnco, pol te pa tkole preseneti:(