Obvestilo Tušmobila

george

Zelenc'
17. feb 2008
16
0
1
Za koliko uporabnikov pa so te bazne postaje zmožne normalno delovat ? Ima kdo ta podatek ? V Celju, kjer je veliko uporabnikov Tuš-a se zgodi, da so bazne postaje preobremenjene ?

MobiForum

Zelenc'
6. okt 2008
16
0
1
na začetku se je gradilo za 200.000 uporabnikov, sedaj pa omrežje gradiju tudi za več kot 200.000 uporabnikov, plus tega bo tudi UMTS razbremenil v prihodnosti omrežje. Nč bat se tko gradi da ne bo obremenjeno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Če so vsi kanali na bazni polni in je to v LJ, potem telefon preklopi na sosednjo celico (dejansko to ze BSC naroci telefonom ki so sredi pogovora - verjetno si ze slisal za cell load control). Če pa omrežje ni tako dobro pokrito kot se govori, potem pa zna biti to problem. Čeprav ne verjamem da bi to bil vzrok pri kateremkoli operaterju ker imajo vsi 3-je verjetno kar na gosto bazne po LJ.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Pri zgresenem klicu se ni zaseden kanal in ne gre za cell load kontrolo. Ko pride do LC akcije, je ze prepozno, saj najveckrat
dropa bazna calle.Tuki bi slo kvecjemu za AC ki deluje na principu nastavljene omejitve ki je pod maksimumom.
Je pa tko, da vecinoma v mestu, kjer je telefon na dosegu dveh (ali vec) celic, tud tko zlo mal sans da je ena prazna ena pa zapolnjena
ravno zaradi drugih qos parametrov. Kle gre zgolj za ugibanje kva Simobil (jest ga ne uporabljam in ne vem kako zgleda) pocne s polnim signalom in zgresenim klicem.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Aja, iz prakse, ce mas kaksen data sync prek gprsja (npr mailov itd..) potem imas komot pri polnem signalu zgresen klic
ce ni CW nastavljen za dato.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Baje pri teh novih aparatih zna bit tudi SW kriv(če je kaj narobe z njim) in si kar nedosegljiv, tako sem slišal s strani znanca, da so mu na servisu razložili.

lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Npr da so vsi kanali zasedeni na bazni.
Ahmed zakaj za boga je treba tebe vedno citirat? Nisem rekel da je zgrešeni klic kriv za polne kanale na bazni ampak sem podvomil da bi bili polni kanali vzrok za to da se pojavlja nedosegljivost.

Sicer pa vzrok 90% tiči v core networku in nima veze z radijskim delom omrežja. I guess

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
dobil sem sms:
"Tušmobil postopoma prehaja na lastno omrežje, prosimo da za nemoteno uporabo storitev preklopite na samodejno izbiro omrežja"
Imam vklopljeno mobitelovo omrežje.
Je kaj na tem ali zgolj varčevanje?

Skratka, ko sem dal na avtomatsko izbiro omrežja, sem imel v Lj - doma v stanovanju 1 črtico signala. Vrnil sem na Mobitelovo omrežje in jih dobil 5.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No pa se je začelo to kar sem jaz "nevedež" napovedoval... Počasi se bo gostovanje pri Mobitelu nehalo, potem pa bo veselje... Potem pa ti res pomagajo tiste njihove podarjene minute.... Zdaj je del ljubljane, jutri bo del Maribora, potem.... Pustimo se presenetit!

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
jst v postojni sem že celi cajt na tušmobilovem signalu in ga mam poln signal..tko da nimam pritožb...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Apolo ja no sori nisem vedel, ker si zacel z "Če so vsi kanali na bazni polni in je to v LJ," tema je pa o zgresenih klicih, pa sm mislu da na to mislis.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Tudi na Vrhniki Tušmobilovega signala več kot dovolj.
aplauz.gif

A je stanje signala mozno preveriti tudi, ce nimas SIM doticnega operaterja ? Mene v konkurencno omrezje telefon ne spusti, me pa daje radovednost kaksno je stanje pri nas ("kdo ima koliko crtic").

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Po testih ki so jih letos opravili ima v mestu tusmobil celo rahlo boljso pokritost, kot Mobitel. Kakor tudi kvaliteto zvoka.
Vse ostalo pa se pride... :D
Teste je opravila agencija (nemska) za vse tri operaterje.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pokritosti nima nič boljše. Ne zavajaj. V mestih so vsi operaterji OK glede pokritosti. Tušmobil je malenkostno odstopal v kvaliteti zvoka. S tem da je tudi to nepomemben podatek, saj je bila kvaliteta pri vseh treh opeaterjih zelo dobra. Od zelo dobre do zeloo dobre je zeloooo majhen korak, kjer ima celo akustična karakteristika mobilnika večji vpliv kot samo omrežje.
Sprobaj več telefonov in boš opazil, da še zdaleč niso enaki glede kvalitete zvoka.

Še ena stvar: ekipa podjetja P3 je meritve opravljala enako, kot bi uporabo doživel uporabnik. Kaj to pomeni? Pomeni to, da je bil mobilnik na samodejni izbiri omrežja pri Tušmobilu. Dejansko je bil posledično velik del meritev Tušmobila opravljen pri nacionalnem gostovanju v Mobitelovem omrežju. Rezultati Tušmobila so bili kot celota najslabši od vseh treh operaterjev. Prehitela sta ga oba - Simobil in Mobitel.

Toliko o Tušmobilu.