Obvestilo staršem o možnem streljanju na SLO OŠ

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.404
7.510
113
Ga caka kaka spodobna služba?
Ne, ker to kar je odkril on je tudi ze kdo pred njim ki je placan za to. Ampak to da imas neko ime in priimek iz rusije si lahko nekam zatlacis. Kot drugo - bizarno je verjeti da bo sedaj policija v zelji po nekem dokazovanju javnosti razkrivala kaj se je ugotovilo v prvih 24 urah po dogodku. Kot tretje - tak spam lahko pride vsak dan, a bomo izredno stanje razglasili?

se bolj bizarno pa je da se je sedaj nesposobni minister poklukar spomnil da bo dal obvezna navodila policiji da mora zacet izobrazevat solnike za prepoznavanje grozenj in reagiranje. Nekatere postaje patrulj ne morejo sestavit a zdej bo pa policija se izobrazevanja za ucitelje izvajala. To je dno dna

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.404
7.510
113
Kot dodatno - sova je pred nekaj leti dala ven javni razpis in so oglasi tud na FE in FRI viseli…ampak IT kader pac ne dela za place v JU in tudi ce bi rekli da tega studenta caka sluzba, bi ti on (potem ko bi izvedel kaka je placa) verjetno povedal da po njegovem mnenju ti ni spodobna sluzba :)

• Všeč mi je
Reactions: sousis in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.270
7.043
113
pri taščici
In kako hitro bi policija lahko rekla da gre za spam in ne za nekaj bolj resnega?
Naj to oceno poda policija, ne pa sole. Glede na to da je sporocilo dobilo 200+ sol

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.404
7.510
113
Bodimo realni - nihce na tem svetu ne more z gotovostjo trditi da se jutri ne zgodi napad na eni od sol.
Ko pride do takih mnozicnih grozenj je moznih vec scenarijev v ozadju. Od tega da je spam, da gre za povzrocanje disrupcije kot del hibridne vojne, da gre za izcrpavanje varnostnih sil zaradi nacrtovanega drugega kaznivega dejanja…lahko pa da gre za norca ki je poslal 200 mailov in bo na eni od sol dejansko napadel. In tega ne ves niti ce ugotovis da je maile odposlala oseba ki je uporabljala IP v rusiji in podatke “peter pavlov”.
Lahko pa dolocas verjetnost ali bo do napada prislo. In ce ves da je podobno sporocilo krozilo ze pred dnevi v tujih drzavah je to indic da je majhna verjetnost da bi do napada zares prislo. Policija je relativno hitro podala navodila po svoji liniji. Nekatere enote so ze pred tem zacele s prvimi ukrepi (praznjenje, pregledovanje)… ampak dvomim da bo kdaj zares ugotovljeno kdo stoji za zadevo. Osebno mislim da kaka obvescevalna sluzba tretjih drzav.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in erikson

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.659
2.411
113
Pomurje
No, na naši šoli so otroci morali počakat v učilnicah, da policisti pregledajo, kar pač pregledajo.

Mi je zanimivo, ker po slikah sodeč so na drugih šolah čakali zunaj.

• Haha
Reactions: leibstandarte

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.623
1.798
113
Bodimo realni - nihce na tem svetu ne more z gotovostjo trditi da se jutri ne zgodi napad na eni od sol.
Ko pride do takih mnozicnih grozenj je moznih vec scenarijev v ozadju. Od tega da je spam, da gre za povzrocanje disrupcije kot del hibridne vojne, da gre za izcrpavanje varnostnih sil zaradi nacrtovanega drugega kaznivega dejanja…lahko pa da gre za norca ki je poslal 200 mailov in bo na eni od sol dejansko napadel. In tega ne ves niti ce ugotovis da je maile odposlala oseba ki je uporabljala IP v rusiji in podatke “peter pavlov”.
Lahko pa dolocas verjetnost ali bo do napada prislo. In ce ves da je podobno sporocilo krozilo ze pred dnevi v tujih drzavah je to indic da je majhna verjetnost da bi do napada zares prislo. Policija je relativno hitro podala navodila po svoji liniji. Nekatere enote so ze pred tem zacele s prvimi ukrepi (praznjenje, pregledovanje)… ampak dvomim da bo kdaj zares ugotovljeno kdo stoji za zadevo. Osebno mislim da kaka obvescevalna sluzba tretjih drzav.

Lahko pa pride tudi do napada, pa ni nobenega maila prej. V kolikor gre za resen namen, se meni to zdi bolj verjetno in potem kasneje prevzamejo odgovornost, če že.

Verjetno pa v slo prej na lotu zadaneš. Oziroma bi bil prej kakšen strelski ali nož pohod.

• Všeč mi je
Reactions: corsol

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.071
3.757
113
Kdo je tisti, ki v državi določa v kateri plačilni razred spadajo ITjevci in "sicer izven konteksta ta teme" oskrbniki v DSOjih? Ker imam občutek, da bo treba ta seznam malo prevetriti, drugače bomo razmeroma hitro brez njih.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.404
7.510
113
Sistemizacija. Spremembo predlaga predstojnik organa, mislim pa da na koncu potrdi vlada (ampak nikol nisem zares studiral kako to gre ker nikoli nisem verjel da bo kdo kako spremembo predlagal)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.071
3.757
113
Sistemizacija. Spremembo predlaga predstojnik organa, mislim pa da na koncu potrdi vlada (ampak nikol nisem zares studiral kako to gre ker nikoli nisem verjel da bo kdo kako spremembo predlagal)
Zanimivo, da to, da delavcev za določena delovna mesta ni, ker so plače prenizke ni razlog za kakšen razmislek v tej smeri.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.558
5.873
113
Zanimivo, da to, da delavcev za določena delovna mesta ni, ker so plače prenizke ni razlog za kakšen razmislek v tej smeri.
Tebi se zdi da na položajih dejansko kdo razmišlja?
Veš kdo gre na razne zavode in ministrstva, tisti, ki za delo ni bil uporaben. In kaj bo taki rešo? Če stene 2m pred sabo ne vidi dokler se not ne zabije. pol se pa čudi u milomater od kot je zaj tota stena prišla. Hja nekak si proti njej hodo že kr lep čas ne....

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.623
1.798
113
Pri nas na bivši privat firmi so se tudi ostali oddelki bunili zakaj imamo ITjevci višje plače kot oni. Našemu šefu je bilo pa jasno, da drugače sposobnega kadra ne bo dobil in kaj vse je odvisno od nas.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Ni razmisleka ubistvu se dela dejansko v kontra smeri. V mojem fohu bo čez dobrih 5 let več penzionistov in zunanjih kot zaposlenih. Apollo8 ve o čem govorim. Kar pomeni da smo že kake par let na katastrofi. Kaj bo to dolgoročno kot kratkoročno, nevem.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.757
6.519
113
Dejstvo je, da se IT kader pri nas (in tudi v tujini) težko dobi. Direktor NLB se rad pohvali, da so velik del razvoja preselili v Srbijo. Pred leti so Švedi presenečeno ugotovili, da jim državno IT omrežje, po katerem se pretakajo tudi tajni podatki, vzdržujejo iz ne-EU Srbije (najeli so sicer IBM, ta pa NCR iz Srbije).