Obresti za vezane depozite na bankah padajo...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
vaginko zdej si pa že prav tečen.

nabijačev je tule malo morje, zdej s to prakso začenjaš še v resnih temah?

če imaš v banki (kreditni instituciji z licenco bs), povej ime banke ter znesek in / ali %. Tudi če meniš, da si dobil višji % "kot bi ga smel", ne bo nihče laufal v X podružnico te banke in zahteval Y % om, "ker ma vaginko z alterja tut tolko".

drugače pa nehaj smetit, žestoki "frajer ki zna obračat in dobi vse kar drugi ne" izpadel boš ne. Prej obratno.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Prav, da ne boš rekel da nabijam. Pisal bom cca številke, % obresti si pa izračunaj sam! Na mojem osebnem računu, napisanem na moje ime je dobrih 6000 evrov, na katerem pa dobivam cca 220 evrov mesečnih obresti!
cheer.gif

Torej nabijam? Ne ne nabijam, kako pa to gre pa res ne mislim pisat! Tako torej tudi ne drži podatek, da je to 1% obrestna mera, kot je nekdo napisal! Aja pa še to do denarja lahko pridem vsak trenutek, ko je banka odprta! Račun je odprt na Probanki!
Bo to dovolj! Aja pri pripisu obresti se nisem zmotil obresti so mesečne, da ne bo kakega nesporazuma!

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
A od 6k € dobiš ti mesečno obresti 220€? 44% če rečemo da imaš depozit za eno leto. Dober biznis, za tako obrestno mero bi jaz kar vzel kredit(tam ene 7% obresti fiksno), pa varčeval kot ti.

Če pa pogledaš realno, pa 220€ ne moreš dobiti od 6k glavnice pa tudi če si najboljši prijatelj Pajenkove. Tako da moraš imet nekje še pospravljeno ene 40k €(min) od katerih lahko dobivaš take obresti. Pa še to le če si enkrat lansko leto sklenil depozit za eno leto.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne-ne-1.gif
to ni nobeden depozit! Zdaj vidiš, zakaj nisem hotel to napisat!

Če pa pogledaš realno, pa 220€ ne moreš dobiti od 6k glavnice pa tudi če si najboljši prijatelj Pajenkove (nje sploh ne poznam)

Glede 40k€ ti lahko napišem, da jih nimam!

To ni bilo sklenjeno lansko leto, ampak prej nimam pa sedaj pogodbe pri roki, da bi ti točni datum napisal, narejeno pa je tako, da mi obresti pritekajo na drug osebni račun, ki je tut moj!
evil.gif

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Ja no, za 6k ne verjamem da dobiš 220€ mesečnih obresti. Fiksno ziher ne. Zdaj če imaš denar v skladih al kar koli podobnega ponujajo, pa si imel srečo in je zadeva rasla, še ne pomeni da boš stalno dobival tak znesek. Pa tudi temu nebi mogel reči obresti.

Tko da konec koncev nisi povedal prav veliko glede posla, ki si ga opravil. Pač teh 6k ne peljem(o).

PS: Pajenk

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Naslov teme je "Obresti za vezane depozite na bankah padajo".

Ti si zadevo razširil z vlogo na vpogled, za katero ti bojda banka plačuje bajne obresti.

Ali res kasiraš 200€ ne vem, niti ni moja stvar. Zagotovo pa to niso obresti na vpogledno vlogo, kot si trdil na začetku. Zaupanje denarja nekomu, ki z investiranjem v čuda boga obljublja bajne donose ne spada v to temo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Poti pravi:
Ja no, za 6k ne verjamem da dobiš 220€ mesečnih obresti. Fiksno ziher ne. Zdaj če imaš denar v skladih al kar koli podobnega ponujajo, pa si imel srečo in je zadeva rasla, še ne pomeni da boš stalno dobival tak znesek. Pa tudi temu nebi mogel reči obresti.

Tko da konec koncev nisi povedal prav veliko glede posla, ki si ga opravil. Pač teh 6k ne peljem(o).

PS: Pajenk

Glede pajenkove sem mislil tako, da je osebno ne poznam, vem pa ja kdo je!
Zdaj vidiš zakaj nisem hotel napisat kako pa kaj je z zneskom? Ker ne bo veliko ljudi tega verjelo! In ne denar ni v skladih, skalda nisem nikoli nobenega imel niti ga ne bom kdaj imel! Imam samo malo delnic, ampak te tu niso igrale nobene vloge! Znesek je fiksen, čeprav me nekaj trenutno pregovarjajo, da bi naredili malce variabilnega, ampak to bo stvar dogovora!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Naslov teme je "Obresti za vezane depozite na bankah padajo".

Ti si zadevo razširil z vlogo na vpogled, za katero ti bojda banka plačuje bajne obresti.

Ali res kasiraš 200€ ne vem, niti ni moja stvar. Zagotovo pa to niso obresti na vpogledno vlogo, kot si trdil na začetku. Zaupanje denarja nekomu, ki z investiranjem v čuda boga obljublja bajne donose ne spada v to temo.

Vloga na vpogled je vrsta vezane vloge, ker vezana vloga ni samo ena vrsta! Obljubljeni donosi se tu ne štejejo, ker sem že napisal, da v skladih in podobnih stvareh ne sodelujem! To kar ti trdiš, da to ne drži, pa mi je žal, ker ti moram napisat, da to drži!

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Glej, saj tukaj nima veze kakšen znesek imaš, važena je donosnost. Pa če nočeš povedat koliko imaš denarja, ti ni treba, pač povej obrestno mero, o čemer je tema. Lahko pa tudi poveš od koliko denarja imaš koliko obresti, pa bomo že sami izračunal obr. mero. Zdaj pa da govoriš, da imaš 6k€, pa da si se dogovoril za mesečno 220€ obresti mi je pa kar mal smešen. Sori sam ne verjamem.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
6318 ojrov je denarja, ki je na računu, znesek obresti je bil za prejšnji mesec 221 ojrov! % si lahko izačunaš, oz si ga že! torej, kje je sedaj problem? DEnar ni v skaldu, niti nikdar ne bo v skladu niti ne visi na kakih imaginarnih donosih! Denar je na računu več ko 4 leta! Zakaj so take obresti pa ne bom pisal, ker je zadeva bolj kompleksna in upošteva preteklo sodelovanje s omenjeno banko in je poslovne narave in še nekaj....
evil.gif
, kar pa tut ne morem napisat!
En dober razlog, da bi se lagal!
confused-1.gif

Pa še nekaj. Očitn o se večina sprijazni, če mu nekdo reče, da je neka stvar bele barve, jaz pa pravim , da je lahko tut sive! (verjetno razumeš, kaj hočem povedat)!

Nazadnje urejeno:

jebach

Pripravnik
3. maj 2009
160
0
16
Tudi sam sem imel denar na vezani vlogi in sicer na NLB in lahko potrdim, da se da za % obresti tut dogovorit. Sam se za tak znesek kot ga ima vaginko nisem uspel je pa bil malenkost manjši, pa denarja je bilo tudi malo več. Res pa je tudi, da ima podjetje tam račun in se stvari malenkost spremenijo! Verjamem pa, da vaginko ne bo pisal podrobnosti na forumu, ker to pač ne gre tako!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne trdim, da ni res. Sem napisal, da ne vem. Ampak to niso obresti iz vloge na vpogled.

Lahko so zamaskirane kot to, da se na ta račun poplača preteklo sodelovanje ali karkoli ste že imeli. Sploh, če sega v čas, ko obresti niso bile obdavčene. Tako kot če ti jaz dolgujem 50k, ti iščeš stanovanje, jaz prodajam mojega za 100k in ga nazadnje prodam tebi za 50k. To ne pomeni, da si kupil stanovanje 50 jurjev.

Poleg tega je bilo to sklenjeno pred leti. Imaš primere raznih varčevanj s pribitki na TOM, ki sedaj nesejo zlata jajca. Podobno kot se cenijo stari krediti na euribor. Ampak to so vse posli, ki so bili sklenjeni v preteklosti v drugačnih razmerah. In zato sem tudi rekel, da niso relevantni za našo temo, kjer govorimo današnji situaciji.

Če sem pred 10 leti kupil zemljo za 30€ si današnji kupci s tem ne morejo pomagat prav nič, če je cena danes 100€.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
6318 ojrov je denarja, ki je na računu, znesek obresti je bil za prejšnji mesec 221 ojrov!

Recimo, da bi ti danes dobil se dodatnih 6318 evrov. Bi jih lahko polozil na ta tvoj racun in pricakoval od tega 221 evrov mesecnih obresti ? Da/Ne

Obcutek imam, da ne. Ce se motim, si ti skoraj financni genij (skoraj zato, ker nisi vzel pufa v nekajkrat visjem znesku, ga tudi polozil tja, ga po nekaj letih odplacal iz enormne razlike med obrestnima merama in potem zivel kot Tanajbolbogat Slovenc brez obveznosti od zanesljivih obrestnih prihodkov).

Vse skupaj ima toliko veze z realnostjo, kot ce bi se pivskim kolegom pohvalil, da si uspel dobiti v gostilni pivo po 10 evrocentov in se ga nalil do amena, ob tem bi pa pozabil omeniti, da je bila to otvoritev in da takih cen ne bo vec nikoli (bodo pa 20+x visje). Fino zate, povsem neuporabno za druge in povsem irelevantno za to temo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mi razmišljamo, da bi malo dvignili keš in ga zanesli še v tujino, v kakšen Luksemburg, Švico. Bi se splačalo?? Kakšne so kaj obresntne mere??

Trenutno vezava cca. 50.000€ pri NKBM nanese dobrih 900€ v treh mesecih. Glede na njihove poslovne poteze in obrestne mere bi bilo smoterno odnesti kak evro še kam drugam.

Pri Volksbank v AU pa za cca. 30.000€ letno nanese dobrih 1500€ obresti.

Takle mamo.

Je pa po moje dobro imeti v teh časih nekaj denarja tudi v gotovini (magari zakopanega na njivi
grin1.gif
), tako da imaš vsaj nekaj, če se vse skupaj zruši.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Je pa po moje dobro imeti v teh časih nekaj denarja tudi v gotovini (magari zakopanega na njivi
grin1.gif

Če gre vse v maloro, ti tudi ta njivski paket gotovine ne bo nič kaj koristil...
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
6318 ojrov je denarja, ki je na računu, znesek obresti je bil za prejšnji mesec 221 ojrov!

Recimo, da bi ti danes dobil se dodatnih 6318 evrov. Bi jih lahko polozil na ta tvoj racun in pricakoval od tega 221 evrov mesecnih obresti ? Da/Ne

Obcutek imam, da ne. Ce se motim, si ti skoraj financni genij (skoraj zato, ker nisi vzel pufa v nekajkrat visjem znesku, ga tudi polozil tja, ga po nekaj letih odplacal iz enormne razlike med obrestnima merama in potem zivel kot Tanajbolbogat Slovenc brez obveznosti od zanesljivih obrestnih prihodkov).

Vse skupaj ima toliko veze z realnostjo, kot ce bi se pivskim kolegom pohvalil, da si uspel dobiti v gostilni pivo po 10 evrocentov in se ga nalil do amena, ob tem bi pa pozabil omeniti, da je bila to otvoritev in da takih cen ne bo vec nikoli (bodo pa 20+x visje). Fino zate, povsem neuporabno za druge in povsem irelevantno za to temo.

Kot sem že zdavnaj napisal stvar je veliko bolj kompleksna, lahko je nekaj napisat razlagat, pa nemogoče! Potrebno je poznat tut ozadje in ostale dogovore in strotve!
evil.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

grin1.gif

Če gre vse v maloro, ti tudi ta njivski paket gotovine ne bo nič kaj koristil...
bonk.gif

Zakaj??

Ker € kot tak ne bi imel nobenega pomena, ali ... ?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Spomni se Islandije in lanskega padca vrenosti njihove valute (krone) zaradi propada nekaj bank... Sicer je v realnosti malo verjetno, da bi evro doživel tak padec vrednosti, ampak nikoli ne veš.
Je skoraj boljše za ta njivski denar rajši kupit nekaj zlata... Pa še nekaj je, težko verjetno je, da bi bil domač kupček enako velik čez recimo 2 leti. Saj veš, štajerski Avtodom, ugoden nakup novega Renaulta, 15% popust ob gotovinskem plačilu in bla bla bla.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Že, že, vendar kot si sam rekel, to je €. Tudi če bi slovenske banke propadle, bi € še vedno imel neko veljavo. Če bi šlo vse skupaj v marolo, potem pa denar kot tak res ne bi imel nobene vrednosti več, ja.
smile-1.gif

Glede domačega kupčka pa takole ... kdor zna z denarjem, bo že poskrbel, da bo imel domač kupček ves čas bolj kot ne enak.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: