Obrazložitev laboratorijskih izvidov

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Kdo se kaj spozna na vrednosti rezultatov, ki jih dobiš pri pregledu krvi in urina?

Zanimajo me vrednosti biokemijske preiskave:
S-AST
S-ALT
S-trigliceridi

kaj pomenijo....

(prvo povišano za 10 %, drugo faktor 3, zadnjo premalo 5 %)

in...ali bi lahko na te vrednosti kaj vplivala viroza, ki sem jo imel par dni prej (ena taka fejst poštena driska
d055.gif
).

Plus oba holesterola imam pod mejo (toliko o mesojedcih....)

Diagnoza:
- preveč vnosa kalorij (teža
grin1.gif
),
- nenormalni testi jetrnih funkcij

?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če se ne motim, je glede trigliceridov tako, da je bolje, da jih je čimmanj?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
S-AST 0,71 (referenčne vrednosti....do 0.58)
S-ALT 2,09 (do 0.74)
S-trigliceridi 0,56 (0,6 do 1,7)

S-Holesterol 3,4 (4,0 do 5,7)
S-HDL holesterol 0,93 (nad 1.4).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ja...tudi jaz sem na zadnjem izvidu imel trigliceridov manj, kot pa je referenčna vrednost, ampak so me potem nekako podučili, da to ni nič narobe, da bi naj itak imeli trigliceridov najmanj, kot je možno, te referenčne vrednosti pa so samo statistične številke laboratorijev.

Tole si še zračuna http://www.yourmedicaldetective.com/public/523.cfm

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
umrl boš. ni ti pomoči

s tem se ni za hecat.

Smo se hecali s sodelavko, da jo bomo zgubili za eno leto, ker si je našla tipa in jima je dogajalo na polno...

Se je pa počutila precej 'utrujeno'...mi smo pripisovali to 'treningu'...No, pa smo jo teden dni kasneje res izgubili za nedoločen čas, a ne zaradi nosečnosti...če bo imela veliko sreče seveda.
frown-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Da naredim en rezime...

Naročil sem se na ultrazvok trebuha.

Cviknil sem, da imam kamne (pa ne one od gradnje..no ja..mogoče ravno zaradi tega). Zato sem že sam preventivno splejal 'čiščenje jeter' po metodi, ki se najde na spletu 'Očistimo jetra..a s krtačo'.
Naredil sem 2 x...po prvem čiščenju me je čisto razgnalo, da sem komaj živel (sem imel v mislih opombo pri tem čiščenju da 'bolj kot te useka po čiščenju, bolj si ga potreboval'), zato sem v drugo anredil takoj naslednji teden.
Potem se je zadeva malo umirila (čutil sem žolč, usekalo na oči, počutje v ku...). In nekako vsak teden boljše (zdaj je minil tretji teden od zanjega čiščenja).
Včeraj imel ultrazvok...in me je potolažil da viseti ni ničesar, nimam tudi ničesar, imamp a zamaščena jetra kar pomeni: več gibanja in manj hrane (kruh, krompir)...kar pa že tako ali tako upoštevam.
Počutje zdaj že tipi topi, verjetno drug teden naredim še enočiščenje. POtem pa upam da bo OK.

Zdaj...a sem imel pred čiščenjem kamne ali ne..težko komentiram (videl sem jih) a zdaj mi jih ni zaznal z ultrazvokom. A glede na moje počutje po prevm čiščenju...sklepam da sem imel predvsem enormno strupov v sebi (ki so potem potovali prek črevesja in si dali duška).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Erm, khm...samo tako..kakšna metoda pa je to? Namreč večina metod je fajn bullshit in so lahko celo še škodljive, tiste razne..metode čiščenja s "sokovi". Tak človek pa mora res fajn podcenjevati svoje telo, da misli da je tako neučinkovito in tako v slabem stanju...

Večinoma se jetra pozdravi s pravim načinom prehranjevanja, kakopak, meso, mast (da se še žolč prebudi - ampak postopoma), čimmanj OH, cuker etc pa je itak skoraj "prepovedan".

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Noben ni še omenil, da na jetrnih testih izveš oz. tvoj zdravnik tudi koliko (preveč) ga
nahrung002.gif

Baje da cviček lahko zmerno piješ tudi pri prekomerni zamaščenosti jeter
sprasujem se.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
to sem pozabil napisat, ja
grin1.gif

Dvakrat me je vprašal kako kaj z alkoholom (sem mu že mislil reči, da če je prilika, jo izkoristim...a žal ni pravno pogoste). Pa je potem rekel, da če ne rabim zjutraj ene dozice, da se prebudim, je potem OK (ker so jetra rahlo povečana - kar zgleda da je tipični indic 'ta žejnih po dolžnosti').

Čiščenje:

http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/cistijet.htm

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Kake težave pa si imel, če ni skrivnost? sam sem ravno tako ravno opravil ultrazvok, tudi vse bp, razen zamaščenih jeter, gastroskopija tudi vse bp. Prvo sem imel ene 10 dni močne jutranje bolečine v želodcu in v predelu hrbta za njim, sedaj pa bolj napet želodec, slabost, driska itd. Zdravnik je tudi prvo posumil na kakšne kamne.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Nobenih težav. Zgolj redni službeni pregled z rezultati objavlkjenimi na začetku.

Če imaš bolečine vztrajaj da vte zdravnik pošilja na preglede dokler ne najdejo vzroka...ni se za hecat.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Ta metoda s čišnjem jeter je čisti bullshit. "Kamni" ki jih ljudje opisujejo so posledica reakcije med olivnim oljem, ki ga najprej razgradijo želodčni encimi nato pa pride do reakcije s sokom limone/grenivke, kar na koncu izgleda kot žolčni kamni pa to niti slučajno niso.
Več tukaj: http://dv58.blog.siol.net/2013/10/13/ocistimo-jetra/

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Mirage pravi:
Ta metoda s čišnjem jeter je čisti bullshit. "Kamni" ki jih ljudje opisujejo so posledica reakcije med olivnim oljem, ki ga najprej razgradijo želodčni encimi nato pa pride do reakcije s sokom limone/grenivke, kar na koncu izgleda kot žolčni kamni pa to niti slučajno niso.
Več tukaj: http://dv58.blog.siol.net/2013/10/13/ocistimo-jetra/

Meni ni potrebno tega razlagati. Sicer metode ne poznam, ampak če je nekaj v zvezi z medicino objavil Kononenko, sigurno ne drži.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Ti imaš zamaščena jetra?
Ajd zastopim da jih imam jaz pri mojem centu kilaže in toni požrtih analgetikov in antibiotikov v zadnjem desetletju, ampak kako hudiča jih imaš ti, ko si „prekla”, pa popoldne bolj ali manj redno švicas okoli bajte.

Kaj hudiča masti jetra da imamo vsi zamaščena jetra?
Imam tudi „neurejeno” prebavo (žolčnik so mi že odstranili), ko se ob priliki napijem vina (recimo do pol litra) opažam da se mi blato nekako spravi nazaj v bolj „trdo” obliko. Včasih me „zavije” (sploh če izpustim zajtrk in jem okoli kosila prvič) in je rezultat v školjki lahko bolj redek od bruhanja.....

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zamaščenost jeter nima kaj dosti s "splošno" debelostjo. Dandanes je popularen izraz "skinny fat", takšni so najbolj na udaru, ker niso videti pretirano debele imajo pa veliko viskularne maščobe in potem sledi presenečenje nekega dne.